Japonijoje kompiuterių virusų kūrimas, platinimas ir saugojimas bus baudžiamas kalėjimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2011-06-21 09:44
Sutinku ir palaikau tokias iniciatyvas. Apsaugoms yra isleidziamos dideles pinigu sumos, virusai daro realia zala tiek valstybiniam sektoriui, tiek privaciam verslui ir neretai net pavieniams zmonems.
DGS 2011-06-21 10:49
Pritariu
punktyras 2011-06-21 11:02
Perskaičiau pavadinimą ir kažkaip pagalvojau, kad kalbama apie tikrus virusus, o ne kompiuterinius - och tas apgaulingas saugumo jausmas
qriuqriu 2011-06-21 12:07
tik virusu? ar visu trojanu, wormu, keyloggeriu ir tt kenkeju?
Arthuras 2011-06-21 12:09
Em, reikia suprast, kad virusai skatiną verslą, nes kuriamos antivirusinės programos. Jei pavieniai žmonės nekurs virusų, tai antivirusinių kūrėjai įdarbint virusų kūrėjus, kad neprarast verslo.
kestutisz 2011-06-21 12:37
Laikymas antiviruso karantine tai čia jau "saugojimas". O analizavimas? Antivirusinių bandymas? Jei tai tiesa kaip staipsnyje formuluojama tai iš esmės yra idiotizmas - "virusų" rašymas tai sakyčiau vienas iš būtinų punktų mokantis rimčiau programuoti kiek žemesniame lygmenyje nei tiesiog dėlioti jau kažkieno parašytus komponentus. Tai ir gaunasi taip, kad besimokantieji taps nelegalais, o rašantiems dėl kažkokios naudos bus kaip ir anksčiau vienodai.
Indigo89 2011-06-21 15:12
Tas pats kas sakyti, kad ginklu kurimas yra vienas is butinu punktu mokantis rimciau konstruoti nei tik delioti jau kazkieno sukurtas dalis. Logikos tavo poste nerasta.
kestutisz 2011-06-21 15:43
Idealiame pasaulyje galbūt, kur kiti to legaliai ir nelegaliai nedaro, tačiau esamame užkirsti mokymosi procesą? Kuris kokios antiviruso kompanijos/saugumo/etc darbuotojas nėra kažko tokio daręs? Valytoja nebent. Bent jau asmeniškai labai ir labai teigiamai prisimenu virusų nagrinėjimus asemblerio mokymosi metu (nors dabar mano "programavimas" aprisiriboja primityviu skriptinimu). Na ir net pačius dar dos'o laikų virusus laikau vienu rimtesniu mokymosi pagrindų - atsargumo, kopijų, t.t. ir pan O čia iš to kažkokį kriminalą padarė.
kestutisz 2011-06-21 16:40
Jeigu japoniško laikraščio anglišką versiją laikyti patikimu šaltiniu - http://mdn.mainichi.jp/mdnnews/news/201 ... 3000c.html tai formuluotė skamba be galo savotiškai - "The legislation makes the creation or distribution of a computer virus punishable ". Mokymosi procesas - tai jau pakankamai geras pasiteisinimas (bet mokomasi gi visą gyvenimą, piktybinių virusų kūrėjai ne išimtis)? O kur dar "the acquisition or storage of one punishable" - mano balažino kokio laiko senumo diskeliai su greičiausiai kalnu virusų kažkur rūsyje tai čia jau "laikymas"? O nieko nenutuokiančio userio virusuotas kompas? Knyga "kaip parašyti uber virusą per 7 dienas"? Tikiuosi kad tai tik vertimo niuansai, nors visko gali būti - pas juos ir už p2p galima sėsti, o milijonai sėdi winny tipo šifruotuose ir beveik anoniminiuose tinkluose su vienu kitu kartais "paaukojamu" vartotoju, kad vizualiai viskas būtų gražu.
salemas5 2011-06-21 16:42
O ka trojanai, wormai ne virusai??
Shinigami 2011-06-21 17:23
Kiek aš žinau virusais laikomos visos programos kurios atlieka kažkokius veiksmus apie kuriuos vartotojas nežino ir nenori kad jie butu daromi. Todėl visi wormai, trojanai ir panašiai taip pat yra virusai. Manau reiktu bausti ne už virusų kūrima, o jų paskleidima.
mobilunkas 2011-06-21 17:46
kai jaunas buvau rinkau virusus i kompakta antivirusiniu tikrinimui, idomu kur dabar mano kompaktas numestas, kad tik japonai jo nerastu. karta faile irasiau delete *.* ir antivirusas pranese kad virusa rado, tai as jau turbut virusu kurejas esu
KarolisS 2011-06-21 23:22
Jeigu nežinai, kaip vyksta programavimas, kam rašyti tokias nesąmones ir dar sakyti žmogui, kuris nusimano šioje srityje, kad "jo pasakymuose nėra logikos"? Virusų analizavimas ir jų kūrimas yra vienas iš veiksmų testuojant naujos programos saugumą. Išanalizuoji viruso veikimo struktūrą ir apsaugai programą nuo jo, taip pat sukuri savo specifiškai veikiantį virusą ir testuoji sukurtą programą su juo. Tas pat ir su tinklalapių saugumu - toolsai bendrai paėmus yra virusai, kurie tikrina, kaip tinklalapis atsilaikys ir tikrina pažeidžiamumus. Programavimas ir ginklų konstravimas yra visiškai skirtingi procesai, tai tavo poste aš matau DAUG mažiau logikos negu kestutisz poste.
Sarunas 2011-06-22 20:05
Na jaaauu.. tik nereikia čia taip paprastai žiūrėt į viską. Nemanau, kad visuotinai jie draus. Tiesiog draus paprastam vartotojui kurti, platinti ir saugoti virusus. Kompanijoms, užsiimančioms IT saugumu, ir toliau bus leidžiama tokius toolsus daryti. Juk ir Lietuvoj uždrausta įstatymais disponuoti narkotikais, tačiau kuo pukiausiai morfijaus gali nusipirkt vaistinėj (jeigu turi tam leidimą iš gydytojo).