Programišių grupuotės „Anonymous“ ir „Lulz Security“ vienijasi kovai su bankais, vyriausybėmis ir korporacijomis  (20)

Dvi visame pasaulyje žinomos programišių grupuotės „Anonymous“ ir „Lulz Security“ pirmadienį pareiškė skelbiančios karą viso pasaulio vyriausybėms, bankams ir didžiosioms korporacijoms. Jos teigia sieksiančios paviešinti slaptą informaciją ir atskleisti korupcijos atvejus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę „Anonymous“ pareiškė skelbianti karą JAV Federaliniam rezervų bankui ir jo pirmininkui. Dabar prie šios grupuotės prisijungia „Lulz Security“.

„Kaip žinome, vyriausybė ir baltakepuriai saugumo teroristai visame pasaulyje dominuoja ir kontroliuoja mūsų interneto vandenyną. Sėdėdami prieplaukose, pilnose prisiplėšto turto, jie galvoja, kad teisėta ir teisinga pavergti visus matomus laivus. Mūsų „Lulz Lizard“ karinis laivynas skelbia skubų ir atkaklų karą laisvę vagiantiems reguliuotojams“, – rašoma „Lulz Security“ išplatintame pranešime.

Pasipriešinimas pavadintas „Operacija Anti-saugumas“ (angl. operation anti-security), o internete apie jį bus skelbiama žodžių trumpiniu „AntiSec“.

Atakuoti bankų ir vyriausybinių organizacijų svetaines kviečiami visi norintys ir galintys.

„Mūsų pagrindinis tikslas yra pavogti ir paviešinti bet kokią slaptą vyriausybinę informaciją, taip pat el. pašto adresus, dokumentus. Pirmieji taikiniai bus bankai ir kitos aukšto rango institucijos“, – rašoma pranešime.

Daugėja areštų

Ši sąjunga su kilniais šūkiais paskelbta po virtinės programišių areštų. Mes rašėme, jog Turkijoje suimti 32 „Anonymous“ grupuotės programišiai, Ispanijoje sulaikyti „PlayStation Network“ serverius atakavę „Anonymous“ nariai ir tai dar ne pabaiga. Pastarosiomis savaitėmis vykdyta tarptautinė teisėsaugos tarnybų operacija, kuria buvo siekiama nustatyti kibernetinių išpuolių prieš žinomų bendrovių ir valdžios institucijų interneto svetaines organizatorius, vyksta sėkmingai, pranešė britų dienraštis „Guardian“.

D. Britanijos policija, padedama JAV Federalinio tyrimų biuro agentų, Vikfordo mieste (Esekso grafystė) suėmė 19 metų vaikiną, įtariamą rengus „LulzSe“ pasivadinusios hakerių grupuotės paskirstytąsias atsisakymo aptarnauti (DDos) atakas, nukreiptas prieš įvairių šalių serverius.

Pareigūnai mano, kad visos pastarųjų kelių savaičių atakos, atsakomybę už kurias prisiėmė „LulzSe“, yra susijusios tarpusavyje, ir buvo vykdomos tų pačių asmenų. Manoma, kad bus atlikta ir daugiau areštų. Policija apieškojo įtariamojo namus ir konfiskavo ten rastą kompiuterinę įrangą.

„LulzSe“ apie savo įvykdytas atakas ir įsilaužimus paprastai informuodavo „Twitter“ portale. Pastarosiomis dienomis šios grupuotės nariai buvo paskelbę apie įsilaužimą į D. Britanijos Gyventojų surašymo duomenų serverį ir ketinimus surengti DDoS atakas prieš šalies valdžios institucijų interneto resursus.

Tad ar nebus nauja skambi akcija – savotiškas kerštas valdžios institucijoms? Bet kokiu atveju, tai bus geras išbandymas saugumo organizacijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: