Milijonai nauju virusu užkrėstų kompiuterių sujungti į „nesunaikinamą“ zombių tinklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kilgoras Trautas 2011-07-01 10:24
Vaikai, bukit protingi naudokite linux ar os x, vis mažesnis šansas tapti zombiu Sakot ir su tomis os tai pat bus kai jos išpopuliarės, bet tuomet, manau, protingi žmones naudos bsd, solaris, haiku
Jomajo 2011-07-01 10:35
jo? o kokia cia kalba kalbi? geriau busiu protingas ir nevaiksciosi po pornuchas, bei nesisiusiu nuotrauku su .exe pletiniu
blizzard 2011-07-01 11:06
Teisingai jomajo. Tie protingi žmonės naudoja linux haiku ar kitą Š tik todėl kad tai mažiau populiaru ir tik todėl kad galėtų vadintis protingais žmonėmis. Tos os skirtos pagrinde darbui, o jeigu tu nedirbi toje srityje ir naudoji, tai tik pabrėžia tavo norą būt išskirtiniu, daugiau nieko. Win7 puikiai atstoja bet kokią kitą OS, na bet kiekvienam, panašiai kaip diskutuot kas geriau benzinas ar dyzelis. Gale diskusijos vienam smirda dyzelis, kitam brangus benzinas, o trečiam tiesiog nepatinka tas ar anas..
teraxas 2011-07-01 11:39
blizzard, pats turiu ir dual-boot: Ubuntu ir Win7. PC tvarkau labai gražiai ir kadangi tai mano asmeninis laptopas jis išlieka tvarkingas, kol aš pats nepradedu eksperimentuoti. Win7 greičiu nesiskundžiu, tinkamai juos instaliavus jie kurį laiką veikia tikrai greitai. Tačiau, juos užkraunu tik norėdamas pažaisti arba padaryti kokią powerpoint prezentaciją (Libre office čia niekam tikęs palyginus su MS office 2010). Kuo Ubuntu yra, tai kad ji tiesiog leidžia ramiai dirbti/naršyti/pramogauti. Nereikia rūpintis tvarkyklėm, ofiso programom ir t.t. Viskas paruošta darbui, instaliuojamos programos grupuojamos pagal rūšį, GUI toks, kad užimtų kuo mažiau vietos ekrane. Jokie antivirusai nesimaišo, visų programų atnaujinimus tvarko viena programa, o geresnio default muzikos grotuvo dar neteko matyti jokioje OS. Win7 to pasiūlyti negali. Nekalbu apie tvarkykles - be jų mano laptopo neįmanoma naudoti. Net touchpadas neveikia teisingai. Reikia įrašyti KRŪVĄ driverių iš DVD vien tam kad prie wifi prisijungt. Su jais nėra pateikiama praktiškai nei viena programa, kuri tiktų naudojimui. IE, WMP - jų nenaudoja beveik niekas. MS Ofiso instaliacija trunka gerą valandą. Dar tiek pat trunka ir rašybos tikrinimo instaliacija. Visos Win programos sukurtos kaip konkurentės ir neturi jokio centralizuoto atnaujinimo mechanizmo ar instaliavimo būdo. Anksčiau ar vėliau susidaro visiška betvarkė, nuo kurios gelbėja tik perinstaliavimas.
AirDog 2011-07-01 11:55
Pralinksmino frazė: "...pasislepia antivirusinių programų retai tikrinamose vietose..." teraxas, iš tavo komentaro matau, kad Win7 naudoji labai mėgėjiškai: P.S. Kiekvieną pabraukimą, poreikiui esant, galiu pakomentuoti plačiau.
unytas 2011-07-01 11:56
win7 nereike joku dvd ar pns jis viska pats persunciair atnaujina.o ka tu dirbi viska galima ir su win7.prisiraso kruva os cia va zaisu o su sita ofise dirpsu o sita OS pr0n zuresu
Jomajo 2011-07-01 11:58
man net pagailo taves, galiu padovanoti win7 ultimate eer1 editiona kur viskas sutvarkyta nulauzta ir nekyla jokiu problemu, o jei ir kiltu didele beda man win perasymas uzima 20min. visus draiverius programas, ko man reikia turiu harde tik sprat ir win vel nauji net nesiruosiu gaist laiko mokindamasis kaip naudoti ubuntu vien del to kad win gali nuluzt ar per ziopli gali pasigaut virusa p.s. laukiu nesulaukiu win 8
blizzard 2011-07-01 12:14
Teko man bandyti ubuntu,linux, haiku ir panašias os. tai truko mažai laiko. Vienintelis stiprus įspūdis buvo vartotojo sąsajos keitimo galimybės kurių žymiai daugiau nei Win. Kas liečia grotuvą, tai gali naudoti aimp2, O jeigu jau nori gero garso, tai kalonėlės vis tiek sudaro turbūt 90proc. garso kokybės. Man asmeniškai win7 lyginant su XP yra revoliucija. Patogesnių OS neteko matyt. Draiverius parsiunčia automatiškai, visas help segmentas pertvarkytas iš širdies. Jeigu internetas neveikia, knopkę paspaudi ir tau viską parodo kas neveikai kur neveikia, kodėl neveikia, belieka sutvarkyti ir viskas. O kaip su XP būdavo tai reikėdavo gilintis nes problemų galimų buvo šimtai, na o čia viskas supaprastinta. System tools yra tikrai geri ir nauji, pvz defragmenteris lyginant su senesnėm OS žymiai geresnės kokybės. Os skirtos tiek darbui tiek pramogom, aišku jeigu dirbi ubuntu ar linux galbūt yra geriau, nes gali patogiau viską susidėliot ir pc kažkiek mažiau apkrautas. Bet win7 pilnai patenkina kiekvieno vartotojo poreikius, na o dėl virusų, nuo žioplumo vaistų nėra, yra tik patirtis. Dėl patvarumo dar reikėtų pasiginčyt, kažin kur daugiau galima prisidirbt ar windownsuose kur praktiškai niekur giliau neįlįsi tarkim į kokį registrą ar kokius rimtesnius nustatymus, ar tam pačiam linux kur viskas ant lėkštutės. Linuxams reikia turėt daugiau patirties ir supratimo, na o jeigu nenori per daug gilintis, tai windows tau pilnai užtenka.
Shinigami 2011-07-01 12:36
Tiek win tiek ubuntu naudoju jau seniai ir kuo daugiau naudoju linux tuo jis kokybe man labiau primena win. Tiek win, tiek ubuntu gali keisti kiek tik nori, jei tik moki. Skirtumas tik tas, kad ubuntu pakeitimai yra legalus, o win gilesni pakeitimai yra nelegalus. Kai buvo xp tada linux turėjo daugiau privalumų nei win, bet išleidus win7 jie abu tapo labai panašus. Nes tiek viena tiek kita kuria tokie pat programuotojai (kalbu apie profesionaluma). Skirtumas tik tas, kad win7 buvo sukurtas už pinigus. Todėl jis buvo kuriamas taip, kad kuo daugiau vartotoju jaustusi jame patogiai. Todėl buvo atsižvelgiama ne tik į programuotojų požiūrį, bet ir į psichologus (mano spėjimas). Todėl win7 pritaikitas labiau paprastam vartotojui kuris moka tik įjungimo migtuka paspausti, ir daugiau nieko neišmano. Tuo tarpu linux kuria daugiausiai programuotojai ir dėl to jie labiausiai viska pritaiko taip, kad jiems butu patogiau. Tačiau kitiems vartotojams tai gali būti visai nepatogu. Arba išvis gali nemokėti naudotis. Nors Ubuntu potruputi stengiasi eiti link vartotojų pusės. Bet vis tiek aš pats dažniausiai naudoju Uuntu. win įjungiu tik žaidimams.
teraxas 2011-07-01 13:39
Na ant Ubuntu yra toks Banshee grotuvas. Defaultinis ir geresnio nežinau. Ne dėl garso, o dėl fonotekos tvarkymo. Lengvai ir greitai gali surasti visų albumų viršelius, patikslinti pavadinimus ir t.t. Ir negrybauja kaip WMP ar iTunes. Na o AIMP šitam reikale iš viso prastas. Ant win, tiesa, jis ko gero geriausias.
Devastator 2011-07-01 14:01
Ginčijatės pirmuose komentaruose ir nesąmones kalbate. Kad pr0n ir paveiksliukų su .exe galūne nesisiunčiate tai jau reiškia esate saugūs ? Nebūkite naivūs Bet žaidimus žaidžiate? Jiems nocd crackus siunčiate? Kad ir win7 aktyvacijos loaderiu pasinaudojate windowsus instaliuodami? Žinoma dauguma antivirusinių nieko blogo nemato, nes jeigu failai užsišifrave, tai jokia antivirusinė nepamatys. Tokiu atveju reikia konkrečiai žinoti kaip tokie virusai dirba, kokia jų struktūra ir t.t. Antivirusines laiko daugumas, bet ir virusų turi daugumas Galu gale pamenu ne taip senus laikus, kai winXP kentėjo nuo vieno viruso kuris blaster berods vadinosi. Užtekdavo prie interneto prisijungti ir dėl vieno serviso kaltės tuojau pat pradėdavo lysti visokiausi virusai, nors pats nieko tuo metu nedarydavai... Tai nenustebčiau visai, jeigu ir šiuolaikiniai windowsai kažką panašaus turi tik nėra visam pasauliui apskelbta. Gal ir šis mano komentaras pasirodys paranojiškas, tačiau mokant programuoti ir žinant operacinių sistemų sandarą tai nėra sunku realizuoti. Šiuo atveju kalbų apie virusus dirbančius draiverių lygyje, jų per task manager ir standartinėje hard disko particijoje nepamatysi ir t.t.
Otto 2011-07-01 14:17
Taigi, turiu tą mėšlą jau gal trys savaitės, kad jis yra, pastebėjau vos parsisiuntęs iš rusų tinklapio ac'97 draiverį, išnaikinti neina, tačiau jo procesus sustabdau su task'u. Laukiu, nesulaukiu antivirusinės, nesuprantu, ko jie ten miega. Dėl ubuntu, tai jau geriau grįšiu prie DOS. Kam nereikia normalaus kompo, o tik muzikai, tegu tie jį ir liaupsina.
blizzard 2011-07-01 14:20
Na nežinau kaip jums bet man asmeniškai win7 crackų su virusu neleidžia net į desktopą iškelti beje bepigu jum apie žaidimus postringaut, kaip patys ant linuxų sėdėdami kažin ar ką žaist galit
MarkX 2011-07-01 14:23
Laimingas tu žmogus, man priešingai windows'ai ant netbook'o eina kuo puikiausiai, o linux'ai (ubuntu) nė karto neveikė kaip priklauso. Sakyčiau, kad didelis melas jog tvarkyklėm nereikia rūpintis. Nes kiek pamenu tai ne vieną dieną po forumus naršiau, ieškodamas terminalo komandų, kad priversti vieną ar kitą komponentą veikti. Apie programų įdiegimą išvis patylėsiu. Ant M$ pakanka next -> next -> install ir galima sėkmingai naudoti, o kiek vargo buvo kai reikėjo netbeans, qt ar eclipse pasileisti... Negana programą įdiegi, tai dar pats turi kažkokių modulių ieškotis, be kurių tos programos neveikia. Ir kas blogiausia, viską turi daryti rankiniu būdu sėdėdamas terminale, nes tie manager'iai niekam tikę. Man asmeniškai tai buvo didelis laiko gaišimas, po kurio galutinai atsisakiau dual-boot idėjos. Aišku ne visiem taip nesiseka, bet dėl to sakyti, kad Win 7 problemų turi, o linux ne, tai absurdas.
BadAss 2011-07-01 14:32
Nenoriu jums trukdyti diskutituoti, bet siaip jau tema yra apie botneta, o ne apie tai kokia OS yra geresne... Dabar praktiskai visi komentarai yra offtopic.
Jarmeinas 2011-07-01 14:43
Einu pranešiu apie jus kyberpolicijai, nes teršiat temą apie botnetus savo linuxs mylėtojų ir nekentėjų skiedalais. Jeigu jūs gilintumėtės į tai kodėl viena ar kita os atsparesnė ir saugesnė, tada būtų verta ką skaityti, o dabar malat š.
Kilgoras Trautas 2011-07-01 16:15
Pabandysiu išvesti analogija: jumis sakote, kad protingi žmonės nebendrauja su vagiais ir taip sumažina riziką būti apvoktiems. Visiškai tam pritariu. Bet tie protingi žmonės papildomai naudoja dar ir patikimas spynas kurioms visrakčių yra mažiau. O nenaudoti ar naudoti prasta spyną manau nėra protinga
AirDog 2011-07-01 16:48
O aš pasakyčiau, o po paskutinio tamstos posto netgi tvirtinčiau. Bet visa tai nesvarbu. Kaip kas moka taip tas šoka. Peace.
Jomajo 2011-07-01 17:46
tamsuolis kad naudoju populiariause os ir esu pilnai patenkintas? hmm... geriau naudosiu paprasta spyna su vienu, o ne su 100 raktu, bet nesikviesiu ytartinu sveciu.
Xdmin 2011-07-01 17:54
Tiek linux tiek windows galima saugiai naudoti, problemu sukelia vartotojai kurie nieko nesigaudo kompiuteriuose, moka tik internet explorer isijungt ir skype naudot, kuria kazkas irase. Kompiuteryje gali buti simtai virusu, viskas strigti, metyti ivairias lenteles ir toks vartotojas vistiek gali nesuprast kas blogai arba nezinos ka daryti. Ir tokiu vartotoju yra DAUG.