„Google“ gali pasitraukti iš Kazachstano

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2011-07-12 17:22
na tegu ir sėdi homo-sovietikus su visokiais ask, yahoo ir pnš
secret 2011-07-12 19:06
as ne IT specialistas ir nelabai zinau kaip veikia tie serveriai ir t.t. sakau kaip isivaizduoju. kazachstanas kaip salis tikrai turi pinigu (google vaizdu paieskoje sostine Astana, tai Kaunas salyginai dar akmens amziui), o teiginis homo - sovietikus asocijuojasi su atsilikusiom salim... bent jau man arba as ne taip supratau. salis necenzuruoja paieskos, o tik nori serveriu savo salyje, tai daugiau nacionalinio saugumo klausimas
mytech 2011-07-12 20:54
Butu idomus straipsnyje paskaityti kodel Kazachstanas to nori? Visai normali salis. Ir tikrai ne joks sovietikus...
technologas 2011-07-12 21:50
Kazachstanas nėra labai didelis ir milijardai už naftą gautų dolerių gali jį gerai pašerti (skirtingai nei Rusiją, ten gyventojų per daug kad visi prabangiai gyventų iš išteklių), o jei didžią dalį skirti sostinei - netgi labai gerai O ką Lietuva, nėra milijardinių $$$ gamtos turtų, belieka gamyba/prekyba/paslaugos, tuom ir gyvenam. Bet iš esmės Europa man labiau patinka nei kiti žemynai, lygesnis pragyvenimo lygis. Kaip pavyzdys - Pusiaujo Gvinėja. Maža šalis, kurios BVP vienas didžiausių pasaulyje, saujelė turtuolių, masė ubagų. Deja tokia didelės dalies resursais turtingų šalių lemtis - pinigai jose linkę koncentruotis saujelės rankose duodant kitiems išmaldą, priešingai, produktą kuriančiose šalyse aukštos kvalifikacijos darbuotojams mokami nemaži pinigai (pvz. Vokietija).
secret 2011-07-12 22:36
Kazachstanas nera didelis? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... total_area 9ta salis pagal teritorija pasaulyje ir nedidelis... galima butu teigti, kad Lietuvos kaip po tokios visai nera. Del ekonomikos... ir turto skirtumo tarp vietiniu gyventoju nezinau skaiciu, lygiai kaip ir tu. Norvegai taip pat is naftos gyvena, skirtumas tik tas kad tarp imones valdininko ir darbuotojo atlyginimu tera apie 2.3 karto (nekalbu apie akcininkus), Lietuvoj 12x, Vokietijoj apie 7x jei gerai pamenu.
Cigaras 2011-07-12 23:07
Ne laisvo interneto plėtrą, o anarchinio, teisingiau skambėtų.
RiMuSaS 2011-07-12 23:17
Buk zmogus perskaityk ka pats parasei. Nes cia kazkaip nusnekejai neiten.
technologas 2011-07-12 23:19
Būk žmogus, perskaityk dar sykį ir parašyk, ties kuria vieta nusišnekėjau. Aš vaizdžiai parašiau, populiariai, galima ir moksliškiau, bet jei neįkerti ką parašiau - tau tai nepadės. Jei nesuprasi antrąsyk perskaitęs - bandyk dar. Jei turėtum bent kruopelę intelekto, rašytum į temą o ne užsipuldinėtum. Įsisavinai?
RiMuSaS 2011-07-13 00:15
izeidinejimai ? sneki daug, bet tuscia tavo tu sneku. Stai ir pasirode ponaicio mentalitetas. Tuscia tau jo... Rusija kaip salis LABAI turtinga gamtiniais isteklaiis ir tikrai galetu aprupint gerove visus savo gyventojus, jai ne ta betvarke salyje. Beje jai jau keturpescias stojies ir dedies labai ismintigas. Atleisk man kvailam, bet ar tema nera apie serveriu patalpinima Kazakstane, o ne jos BVP, nafta ir panasiai ?? O apie tai nieko is taves nebuvo isgirsta. Saukt kiekvienas kvailys gali, o suprast ?? Nereikai taip susireiksmint, kvailiu tik tu pats save pavadinai, mano zodziuose to nebuvo...
technologas 2011-07-13 00:28
Susiparinai ane? keturpėsčias, kvailys, dar kokie epitetai... Gerai, daugiau iš mano pusės susireikšminimų čia nebus. Aš nesileisiu iki tokio lygio. O beje, tarp BVP, pajamų iš iškasenų, diktatūros ir serverių talpinimo yra netgi labai ryšys. Tik klūpant keturpėsčiom ir švebeldžiuojant apie Rusijos turtus ne visada įmanoma suprast, ir tai pilnai suprantama. Labanakt.
kestutisz 2011-07-13 00:48
Kas kas, saugumas? Idiotizmas, o ne saugumas ir Kazachstano pusės ir principai iš Google ir tiek. Teoriškai Googlui niekas nedraudžia turėti ala frontendus (nelaikančius jokios informacijos) .kz domenui pačiame Kazachstane, o indeksavimą atlikinėti ir rezultatus padavinėti iš kitur, bet kam tos papildomos išlaidos kad ir keliem serveriam vien dėl kažkokių kvailų užgaidų
RiMuSaS 2011-07-13 02:19
O ar turejau "susiparint" ? Beje tau niekur leistis ir nereikia... Pasiputes koks pasnekovas pasikaike. O tie isvedziojimai dabar tikrai cia nereikalingi. viska su viskuo galima susiet jai tik to reikia, bet esmes nekeicia. Tavo meginimai kazka cia suerzint eina suniui ant uodegos, geriua savo energija diskusijai i tema paskirtum
RiMuSaS 2011-07-13 02:23
Nusileisi vienam, reiks ir kitiems. Manau google nelabai nori laikytis tokios pozicijos.
Rukis 2011-07-13 03:41
taigi, turint omenyje Kiniją, kuri turi/turės didžiąją dalį interneto vartotojų. Saldi rinka, tik šalies įdeologijos fanatikai tam labai kliudo. O nusileidus Kazachtanui tai be abejo Kinai į tai atsakytų "Jei jiems, tai ir mums"
Indigo89 2011-07-13 11:52
Google tai suprantu, jiems tikrai neverta perdaryti visos savo sistemos del vienos salies. Jei jie sutiktu su kazachstano reikalavimais performance nuostolius pajustu visas pasaulis. Del to jie to ir nenori.