Nauja „Microsoft“ melžiama karvutė – „Android“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-07-15 11:30
Na straipsnio pavadinimas kažkoks ironiškas labai. Viskas gerai su patentais - kas išranda, tam ir mokėti reikia.
Neodan 2011-07-15 11:44
Na man tai idomu kokie ten patentai buvo pazeisti. Siaip nenustebciau, kad android cia papuole i M$ pinkles del kreivos patentu sistemos. O ko M$ tada neduoda i teisma kompiuteriu gamintoju kurie savo produkcija pardavineja su Linux?
Neodan 2011-07-15 11:53
Ne visi patentai priklauso technologiju isradejams.
faktas 2011-07-15 12:12
Tai gal Linux nenaudoja MS patentų... Jei naudotų, tai aišku, kad iškart paskųstų teismui.
Vytax 2011-07-15 12:15
Daug maž visi tie patentai aprašyti čia: http://fosspatents.blogspot.com/2011/06 ... humps.html Iš esmės nieko konkretaus, tik abstrakcijos.
KeeperMustDie 2011-07-15 12:15
Man irgi idomu. O del linux, tai matyt MS labiau apsimoka apsimetineti, kad tokio dalyko isvis nera, o tai cia dar reklama jiems padarys, juk aisku, kad padavus i teisma gamintojus kurie pardavineja su linux, tai jie tiesiog nustos pardavienti, o ne mokes kanors MS'ui. Ir siaip reikia nepamirsti, kad Android tik naudoja linux kerneli, maza ka jie ten patys(arba anot sio straipsnio - netik) dar pasidare.
infoguru 2011-07-16 00:56
Kaži ką jau jie ten pasidarė Kai esi užpatentavęs apskirtimą ir trikampį tai bet ką gali pulti. Linux irgi bandė reketuoti anksčiau, bet matyt gavę špygą atsisuko į Android, nes čia realūs DIDELI pinigėliai sukasi, vykdomas verslas, daug vartotojų ir panašiai. Normaliame pasaulyje, kai kažkam liaudiškai sakant moki "nalogą" tai vadinama reketu, mafija ir t.t. (neveltui M$ ir Mafija iš tos pačios raidės ). Tik šis reketas yra oficialus ir smogikai čia kaklaraščiais ir portfeliais ginkluoti advokatai. Šiaip ar taip kaip visada nukečia vartotojas, nes jis už tuos patentus mokestėlius sumokės. Manote M$ su tais pinigais ką nors naujo išras, kad jums, vartotojams atsipirktų ?? CHA CHA.. optimistai Kam išradinėti kai gali nudusinti kokią kompaniją (įdomu kaip bus su Nokija ar ne ? ), perimti jos patentus ir toliau smagiai melžti kvykiančius ir pasitenkinimo vartotojus. Pabaigai vienas linksmas, įdiotiškas patentas kurį jūs mielieji ar jūsų vaikučiai pažeidžiate: http://www.newscientist.com/article/dn2 ... tents.html
KeeperMustDie 2011-07-16 14:30
Muuu...
infoguru 2011-07-16 22:35
Taip, taip... keeperi. Zekas lygiai taip pat galvoja: - O, štai stovi keeperio Lexusas... juk būtų kvaila jo nepaimti? Pagal tavo filosofiją neturėtum pykti dėl to jei paimtų ar ne?
KeeperMustDie 2011-07-17 02:09
Ech... taigi savo poste net keli kartus parasiau - nieko nepadarysi yra tokia sistema kokia yra. tavo duoto atvejo pavyzdzio atveju zekas ne tik istatymiskai turi teise pasiimti ta lexusas bet dar ir per teismus yra irodes sita savo teise. Bet vietoj to jis ateina ir sako: "zinai ka, gal iseis kaipnors susitarti, mokek man "uz stoga" ir tavo leksusas liks saugus". Ir tada taip - nepriestarauciau zekui, bet priestarauciai tiem kas prieme tokius durnus istatymus. Priims dabar istatyma, kad tu gali nueejes i banka gauti 10k lito is kazkokio seimuno saskaitos(MS'ui mokancios kompanijos tikrai ne valkatauja), neimtum? Nu sorry, bet as tai tikrai paimciau ir dar issiaiskinciau ar galima daugiau ismelzt, nors jam ten ir i minusa uzvarytu.