LANVA nesėkmė: teismas nutraukė „pirmojo interneto pirato Lietuvoje“ bylą ir panaikino baudą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Maumelis 2011-07-18 09:48
Gal ir gerai. Apskritai, LANVA veiklos idėja yra pagrysta problemų sprendimu ne nuo to galo. Reikėtų iš pradžių pasigilinti, kodėl žmonės piratauja, kas tai lemia, kokios priežastys, socialinės, ekonominės. Po to sudaryti visas salygas įsigyti norimą muziką, filmus, programinę įrangą ir kt. visiems norintiems už prieinamą kainą, atsižvelgus į gyventojų pajamas. Va kai tada pirataus - prašom, bauskit. Kaip ten sako.. auklėjimui reikia diržo ir meduolio. kol kas bandoma tik diržą pritaikyti.
Jarmeinas 2011-07-18 10:39
Tu siūlai LANVAI kelti Lietuvos ekonomiką, tingius ir negabius žmones priversti dirbti ir dirbti gerai, versti juos balsuoti už normalią valdžią, mažinti bendrovių ir žmonių užsiimančių spekuliacija, o didinti gamybos įmonių skaičių, žmonių kuriančių realų ar intelektualinį produktą kiekį? Dar jai reiktų efektyvumas policijos bei teismų darbą, kad nebūtų tokie atsilikę IT srityje. Na tada gyvensime taip, kad tos kainos neatrodys didelė. Išnyks piratavimas ir problema išspręsta. O kur dar Open source galimybės.
Maumelis 2011-07-18 10:53
Kalbu ne apie LANVA konkrečiai. LANVA gal ir užsiima tuo, kam įsteigta. Klausimas ar tokia veikla yra efektyviausias ir protingiausias piratavimo problemos sprendimo būdas apskritai.
RiMuSaS 2011-07-18 11:33
Na na nera viskas tik piniguose. LANVA reiktu problema sprest tokiame ligyje kaip isiaiskint, kas padetu sumazint piratavimu skaiciu lietuvoje. Pvz.: lengvesnis ir patogesnis norimo produkto isigyjimas ( tai drastiskai nesumazintu piratavimu skaiciaus, bet jis sumazetu ), cia vienas is varijantu. O kas liecia tai lyg daug uzdirbantis viska perka ir nieko nesisiuncia nemokamai, nesamone. Pazystu Sveda, dirba jis savo salyje gerai apmokama darba. Didelis filmu megejas ir taip jis juos sunciasi. Taip is tenpat kur ir mes visi. Klasika tapusius filmus nusiperka. O kiek daug filmu yra beverciu siom dienom internete. Vien pazet uztenka kiek ikeliama filmu kasdien vis kitokiu ir kiek isju isvis yra verta zet. O traileri pazejus apie filma mazai kas pasakoma isrenkamos geriausios vietos sudomint ziurova ir tiek, o kad pats filmas ss vertas tai suzinai jau pazejes. O dabar stengiamasi uzdraust filmus siustis nelegaliai ( turi but ganetinai riboto mastymo, kad nesuvokt jog toks dalykas kaip visiskas uzdraudimas/blokavimas niekad neivyks reikia sugalvot kaip kitaip mazint tokios veiklos paklausa. tiek tam kartui siuo klausymu.
blizzard 2011-07-18 12:08
Ai nu jeigu jau taip, tai jiems skiriamas lėšas LANVA galėtų investuoti į internetinės parduotuvės steigiamą padoriomis kainomis, na pvz tokiom kainom kad nebūtų jokių antkainių ir kūrėjui būtų pervedamas visas už jų kūrinį sumokėtas pelnas. NA tiksliau sakant LANVA galėtų atlikti tarpininko be papildomo užmokesčio vaidmenį. Juk jie finansavimą gauna ir nėra pelno siekianti organizacija.. Galėtų bent pabandyt ką nors tokio sukūrt ir pažiūrėt kiek tai populiaru ir ar apsimoka, tas filmai.in gana puikus pavyzdys, 30000 lt nėra maža suma kaip iš vienos gana paprastai sukurtos internetinės svetainės. Jeigu taip tai reiškia vis gi yra paklausa ir kai kuriems vartotojams yra paprasčiau kažkiek sumokėti "centų" nei siūstis filmą iš kokio torrent trackerio. Tiesiog reikia protingų kainų ir tiek. O kad sumažint kainas, reikia nuimti antkainius kuriuos užsideda įvairios internetinės parduotuvės, juk LANVA pelno nesiekia... Net ir aš prisipažinsiu, turiu daug muzikos kompiuteryje, bet realiai tai praktiškai nejaučiu skirtumo tarp kompiuteryje turimos muzikos ir muzikos klausymosi naudojant youtube.. Aišku kokybė prastesnė, bet tą išspręst galima, nereikai panikuot dėl visokių LANVA, nereikia ieškot ir siūstis muzikos failų, kietasis diskas nėra užkraunamas, nereikia galvot kas bus jeigu suges HDD iš tikro daug problemų atkrenta.. Taigi nereikia vadovautis sovietmečio patikrintai būdais, tokiais kaip tampymai per teismus ir t.t. o pagaliau pereit į modernesnį mastymą ir labiau mastyti strategiškai, o dabar toks principas kad jėgos yra, bet proto trūksta, kol jie ten tą vieną piratą dorojo, ar apsimetė kad tai daro, tai koks 1milijonas lietuvaičių toliau siuntėsi ir tebesiunčiasi failus, tuo labiau kad LANVOS biudžetas irgi turi limitą ir visų vienu metu teist jie negali..
loggo 2011-07-18 13:09
O tai kas gali paneigti, kad bausmės grėsmė nėra vienas gersnių piratavimo mažinimo būdų? O jei vėl norėsis 'priminti' ekosocialinių problemų sprendimą - perskaityk antrą pastraipą be LANVOS konteksto. Patys žmonės sau susikuria gyvenimą, mūsų pačių reikalas yra mūsų gyvenimo sąlygos.
Shinigami 2011-07-18 19:51
Daug teko skaityti šia tema ir gerai žinau, kad lengvas kūrinių gavimas gal tik vienu procentų sumažintu piratavimą. Protingos kainos? Jos ir dabar yra protingos, bet jei pats nesi protingas ir negali uždirbti tiek, kad legaliai nusipirktum, tuomet nereikia kitu kaltinti proto trukumu. Kad ir kiek kainas be mažinsi, kažkam vis tiek jos bus per didelės. O treti pradės reikalauti, kad jiems brangiai kainuoja internetas tuos kūrinius parsisiųsti tai reikalaus, kad kūrėjas už internetą apmokėtu (pokštas paskutinis sakinys) Problema yra tame, jog žmogus nori turėti viską, bet visko turėti sau negali leisti. Pažistu žmonių kurie turi gal apie 100 tūkstančių mp3 failų. Tai jei 1 failas kainuotu 1 ct. tai visus juos nusipirkti vis tiek reiktu 1000 Lt. O to jie sau leisti nelabai galėtu. Tai po kiek jiems reiktu pardavinėti muziką? O kai kurie manau turi ir dar daugiau. Todėl nežinau kodėl kažkas kažkam turi kažką duoti už dyka arba beveik už dyka jei jis už normalią kaina to nusipirkti negali? Tai gal pirmasis turėtu susilaikyti ir nereikalauti, kad jam kažkas kažką duotu jei pats to negali nusipirkti?
blizzard 2011-07-18 19:56
Tai kad dabar kainos yra protingos + antkainis, jau parašiau kaip protingesnes kainas būtų galima padaryt. 100k muzikos failų? unreal.. kažin jie bent kokius 4k pavadinimų atsimena?
Shinigami 2011-07-18 20:12
Tokiems pavadinimu atsiminti nebūtina. Jiems svarbiausia jas turėti. Bei manau, kad bent pusės tai tikrai dar nėra net klausęs O su antkainiais tai visai sutinku, nes visi kūriniai eina per gausybe tarpininkų. Dar valstybė apmokestina ir gaunasi didelė kaina. Jei mokslininkai sukurtu kokia pigia ir miegamajame įrengiama įrašų įrangą ir atlikėjas pats įrašinėtu ir platintu savo muzika internetu kainas butu galima mažinti kokiais 80 procentų. Visi kaltina verslininkus, kad jie daug gauna, bet niekas nepaskaičiuoja kiek valstybė iš to gauna. Pereinant per visas grandis, kad kažką sukurti.
blizzard 2011-07-18 20:17
Taip suprantu, bet bent vienoj vietoj, šiuo atveju parduotuvėse, būtų galima sumažint tą kainos naštą, na jeigu LANVA sugebėtų platint kūrinius be jokio antkainio.. Beje jeigu turėčiau labai greitą internetą, tai manau net neapsimokėtų kaupt visko į HDD, youtube įsijungi ir ramu aš irgi nemažai turiu, nu tik ne 100 tūkstančių, pastebėjau kad stengiuosi turėt kuo daugiau, aišku visa ta muzika yra atrinkta ir perklausyta tavo draugo atveju tai turbūt buvo parsisiūstas nežmoniško dydžio pack vienu kartu ir viskas
immortallt 2011-07-18 20:22
Muzikos industrija - autoriui nueina keli procentai, susigriebia viska tarpinikai. Naikini tarpininkus ir visiem gerai. Knygos - ta pati istorija, tik na realiai yra didesni spausdinimo kastai jei tai realios knygos. Filmai - uzdirba 300mln. USD ir dar persekioja zmones... Gal turekit saika, gauna ir taip simtaprocentinius pelnus per pora metu. O visokie niekalai, su mazu biudzetu padarantys totalu shuda... Nu tai ju is vis niekas ne nebutu girdejes, jei ne internetas ir piratai. Zaidimai, na cia kitas dalykas, aisku pelnus gauna didelius, kai kada asmeniskai perku originalus, bet retai... Aisku, kai internetas nebuvo toks greitas, pirkti zaidimus LT kainavo kokie 200LT, kai uzsienyje kokie 50LT...