Australai statys aukščiausią pasaulyje ekologišką kaminą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zamolskis 2011-07-30 12:22
sporinam cia babkiu plovimas ieskant kvailu investuotoju. ten galima idet ir 2GW generatorius ir pakelt popierini galinguma - vistiek konvekcinio vejo srauto nuo to nepadides. konvekcija beje gerai matosi prie dideliu kalnu, ir kalnai ja tikrai suintensyvina, bet ne taip zenkliai kaip cia bandoma teoriskai "papiest". galiu pavaizduot visa sita projekta dar kitokiu pvz. isivazduokit upeli, kuris surenka vandeni is kvadratinio kilometro ploto. na jis bus melioracinio griovio dydzio. ir turbina ten imanoma idet geriausiu atveju keliu kilowatu turbina. kuri dar vasarom neveiks, nes nebus vandens. dabar ateina kazkokie nupeze australai "specialistu komanda" ir aiskina, kad uz puse milijardo pastatys "boksta", kuris padarys taip kad lietus lytu visus metus. ir dabar klausimas - kas man is to boksto, jei upelis nepakankamai sraunus ir tegamina kelis kw, nes lietaus kiekis vistiek nepakankamas. cia lygiai tokio pacio mastelio gigantomanijos projektas. sekantis etapas bus aiskinimai, kad pastate nepakankamo dydzio ir reikia dar didesnio, kad veiktu dar "efektyviau" zydu atvirkscio kamino projektas tai bent duotu pasaline nauda. jie ten sedi smelio ir karscio dykumoje ir galvoja kaip ja apzeldint ir atvesint. tai va ir prikure kilometrinio dydzio kondicionieriu o apie energetini naudinguma cia yra gryni paistalai, bet pastacios kondicionavimo efektas liktu ir veiktu aplinkine teritorija.
vyckas 2011-07-30 13:03
..kuri buvo statyta prieš 30 metų. Ir šalia parašyta apie tokio pat dydžio elektrinę kinijoj, kuri pagamina 4 kartus daugiau t.y. 200KW. kaip čia taip gaunas? Aš suprantu, kad nesinori matyti faktų kurie nepatinka. Ir visai nenustebčiau, kad dabar statoma 4 kartus didesnė elektrinė galėtų gamint 10 kart daugiau energijos.
zamolskis 2011-07-30 13:07
straipsny raso kad padides 1000 kartu juk bus net 200MW!
- 2011-07-30 16:30
Zamolski, o tu supranti, kad tas kaminas veiktų ir be to kolektoriaus? Kolektoriaus naudojimas didina kamino naudingumo koeficientą. Kita vertus, aš to kamino naudingumo koeficientą iš termodinaminės pusės tegaunu tik ~19%. Ir čia maksimumas. Nebent ten dar kažką reikia įskaičiuoti papildomai.
Strong_Bad 2011-07-30 19:00
Zamolskis, nuo pat pirmo komentaro akivaizdziai matosi, kad priestarauji del pacio priestaravimo principo, kad kazkas su tavim sneketu DD Viskas su tuo kaminu "ok", viskas kompiuteriu sumodeliuota, viskas 5 kartus is investuotoju puses patikrinta. Kadagi vienos ir kitos puses skaiciavimai daugmaz sutampa, tai buvo paspaustos rakos ir pasirasytos sutartys. Beja dar paprasta taisykle del vejo prisiminiau: "padidinus greiti 2 kartus, vejo pasipriesinimas padideja 4 kartus", tai jei tas kaminas dvigubai aukstesnis ir oras dar turi antra tiek kelio greitejimui, tai matematika sako, kad galai sueina. Mazo kamino sakaliais kurenamo statymas - didziausia kvailyste kokia teko girdet, nes per kamina tiesiog islektu visa siluma dar nespejus tam vejui isibeget, tai geriau tada kaitnt gara uzdaroj sistemoj, kad suktu garo turbina. Zydu atvirkstinis kaminas veikia, bet jo eksplotavimo kastai ziauriai didesni, o be to, dykumoj toki... Na zinot, reik visiskai nemastyt tokius komentarus rasant. MAn atrodo, kad tau smegenyse deguonies stygius.
punktyras 2011-07-30 20:34
Efektyvumui padidinti dar būtų prasminga padengti dirvą juoda danga. Tai kartu sumažintų ir įsiurbiamo oro dulkėtumą, nes prie kamino angos turėtų susidaryti gana stiprus oro srautas. Jei NK skaičiavai iš temperatūrų skirtumo, tai tas nesvarbu. Svarbiau, kiek to skirtumo energijos panaudojama.
IPaulius 2011-07-30 22:23
Perduokit kas nuo manęs jiems dar kelias idėjas. 1. Visame šitame šiltnamyje tegu padeda saulės baterijas. 2. Kamino gale tegul padaro gigantišką ventiliatorių. Oro srautas kildamas į viršų įgaus nemažą greitį ir turėtų pasukti mentes. 3. Jei nenorit baterijų šiltnamyje tai bent pomidorus auginkit. Aišku žemių atsivežt reikės. Bet juk tiek milijonų. Nežinau... Gal iš dolerių krūvelių tą kaminą statysit? Juokingi tie pinigų plovimo būdai. Vieniems juokingi ,o kitiems nuostabą keliantys. Juk toks kaminas... Pastatys kaminą. Pamatys ,kad nieko nesigavo su tais ventiliatoriais ir šaus po kaminu atominę elektrinę ir visiems giliai pofik bus.
kionig 2011-07-31 03:27
sąlygų. Praktikoje visiškai kitaip.
drone 2011-07-31 10:48
Paskaičiuojant 2KW į 1m^2 = 2GW Planuojami 200MW būtų su 10% efektyvumu.
Elva 2011-07-31 17:02
Perskaites tokia esmine nesamone straipsnyje ir bludijimus komentaruose, neistveriau neprisiregistraves ir nepakomentaves . Ten sake, kad 60% yra capacity, kas visai nera naudingumo koeficientas. Bet genijus, vertes sita straipsnis, capacity isverte kaip naudingumo koeficienata. Capacity yra vidutinis metinis galingumas skaiciuojant % nuo maksimalaus galingumo. Jeigu elektrines maksimali galia yra 200MW, tai jos vidutine galia bus 120MW. PVZ. atominiu elektriniu capacity yra 90% (nes kartais reikai isjungti, kad atlikti remontus ar pakrauti kura), o naudingumo koeficientas ~30%.
punktyras 2011-07-31 17:51
- vastly more efficient and reliable than other renewable energy sources.
Elva 2011-07-31 18:49
Aisq- angliskame tekste irgi blogai. Bet video buvo gerai pasakyta. Atsiprasau, kad apkaltinau nekalta
jordanbn2 2011-08-06 17:10
Reik nepamirst kad toks kaminas veiktu be jokio kaitinamo ploto, tik del temperaturu skirtumo skirtinguose auksciuose, todel aukstesnis kaminas gamins didesni kieki energijos, ne ir paimt nergijos galima daugiau, idejus daugiau turbinu