„Gmail“ ir vartotojų privatumas – tema „Microsoft“ pokštams? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2011-08-01 11:21
cia kaip? prikolas gaunasi anglu kalba su eng subtitrais
zaf 2011-08-01 11:41
Seniai nebekreipiu dėmesio į MS pareiškimus Jau ne pirmas kartas, kai jie bando pašiepti kitas kompanijas bandydami prastumti savo prastesnius produktus (Zune, Windows Phone...). Blogiausia yra tai, kad jų pačių vartotojai nevengia kritikuot MS. Reikia kelti kompanijos įvaizdi, tik ne tokiais būdais.
Jarmeinas 2011-08-01 12:02
Čia tik gandai, kad m$, bet jei taip, tai čia būtų žiauriai veidmainiška, gi pačių OS renka įvairia informaciją, o ypač WP7.
faktas 2011-08-01 12:56
Koks skirtumas, kas čia užsakė - svarbu, ten rodoma tikra tiesa.
procc 2011-08-01 12:57
Visi tokie web email renka informacija apie vartotojus, norit kad jusu laisku niekas neskaitytu? Isigykit privatu pasto serveri.
ligonis 2011-08-01 14:25
na skustis, kad serveris(durna butybe) "perskaito" jusu laiskus ir uz tai dovanoja nemokamu paslaugu kruva - keista. tikrai isigykit privatu serveri ir dziaugities. o jei jums parodys reklama kuri tinkama - baisiausias dalykas, jei parodys reklama kuri jums visai netinkama - durna reklama.
Neodan 2011-08-01 14:33
Na ka as galiu pasakyti: 1. laiskus skanuoja botas, kuris tiesiog parenka reklama pagal raktinius zodzius, o ne zmones. Juk gmail paslauga naudojates nemokamai, o serveriu islaikymas kainuoja. Taigi zmones susimoka netiesiogiai (per rodoma reklama). Man asmeniskai kur kas labiau patinka matyti naudinga reklama (parinkta potencialiai man naudinga) nei matyti belekokia. 2. google laisvai leidzia isjungti (kas nepatinges nueiti i nustatymus, tas tikrai lengvai ras) reklamos parinkima pagal laiskuose esancius raktinius zodzius. Kitaip tariant botas nebeskanuos laisku. O siaip tai sutikdami su M$ Win licenzija jus M$ suteikiat teise jiems bet kada prisijungti prie jusu kompiuterio ir pasiziureti kas pas jus yr HDD Siaip sakyciau Google yra viena draugiskiausiu kompaniju vartotojams. P.S. kas galvoja, kad internete egzistuoja 100% anonimiskumas ir privatumas, siulau nustoti tiketi pasakomis.
Ispanas19 2011-08-01 18:30
Aš ko nesuprantu - kaip dauguma jūsų, t.y. komentatorių esate tokie įsitikinę, kad Google (bei kitos kompanijos) naudoja jūsų asmeninę informaciją TIK reklamai?! Gal kaupiama ta informacija ar net bylos yra apie privačius žmones... Nenoriu atrodyti kaip koks paranojikas prisiskaitęs konspiracijos teorijų, tačiau tokios kompanijos gigantės kaip antai Google ar Microsoft yra tokios turtingos, kad net nenustebčiau jei jos smarkiai prisideda prie politikos vaidmens pasaulyje. Galų gale tai, net lobizmas yra dauk kur vakaruose įteisintas. Ką norėjau pasakyti - tiesą ir taip sunku surasti (kai kurie sako, kad jos aplamai nėra), tad manau verta būti skeptišku ir aklai netikėti visokiom milijardinį pelną uždirbančiom kompanijom!
Dvigubas nulis 2011-08-01 18:55
visi šie žmonės nė nežino apie tai arba tyli? Manai, kad per tiek metų neatsirastų nė vieno žmogaus iš jų, kuris prabiltų mainais gaudamas iš kokio nors laikraščio gražios sumelės pinigų? Žinoma, jeigu tiki, jog amerikiečiai nenusileido Mėnulyje, o viskas buvo nufilmuota, tuomet tai - jau kitas reikalas.
vyckas 2011-08-01 19:00
O aš manyčiau kaiptik atvirkščiai. Buvimas didele, turtinga ir galinga kompanija labiau įpareigoja nesielgti kaip neaiškiai kontorai ir bandyti uždirbti iš neaiškių ar nelegalių būdų. Google turi labai gerą reputaciją tarp vartotojų ir nelabai suprantu kodėl jie turėtų tuo rizikuot kurdami slaptas bylas apie eilini Joną ir kokia naudą iš to gautų. Ir priešingai nebučiau toks ramus susikuręs paštą, kaimyno Petro mail serveryje
Neodan 2011-08-02 08:48
Tokiuo atveju tu turetum isvis nesinaudoti internetu ir telefonu bei neiti i miesto gatves, nes: 1. Tavo interneto tiekejas gali matyti visus duomenis ka tu siuntiesi/issiunti (taigi tai dar baisiau nei el. pasto paslauga, negalima matyti kur tu narsai, kokius laiskus siunti, kokius komentarus rasai, kur po pornuche landzioji, kokius failus is interio siuntiesi, kitaip tariant galima matyti viska). 2. tavo visi sms yra saugomi 5 metus, tavo mobilaus rysio operatoriaus serveriuose. 3. tavo visus pokalbius gali klausytis ar net irasineti. 4. visos didziosios sankryzos ir kaikurios gatves yra filmuojamos (stebimos vaizdo kameru). Taigi jei pradedant lysti i paranoja, tai siuolaikyniame gyvenime nebera privatumo.
KeeperMustDie 2011-08-02 13:44
Visu pirma, zmonems kurie susirupine, kad google turi per daug asmenines informacijos: as esu tikras, kad informacija yra kazkur kaupiama, pasto informacija susieta su youtube informacija su paieskos informacija ir t.t. taciau ji susieta per vartotojo ID. Kitas vartotojo ID galas yra susietas su vardu, pavarde ir pan. Taciau labai abejotina, kad betkokiam darbuotujui leidziama tiesiog gauti vartotojo ID ivedus varda/pavarde. Sioje vietoje turetu dirbti nedidele zmoniu grupe. Taigi, ka google is esmes turi, tai jusu unikalu ID, kuris jiems reiskia ne ka kita, kaip statistinius duomenys is kuriu automatizuota programa isrenka reikiamas reklamas. Galu gale jie patys rupinasi saugumu ir nieks nenori, kad pavogus DB butu paviesinti vartotoju duomenys, nuo to galima apsisaugot, atskiriant tikrus duomenys nuo ID. Taigi niekam jusu vardas ir gyvenamoji vieta nerupi, jiem idomus tik tas ID. - del pirmo punkto ne visai tiesa, jei zmogus labai paranojiskas jis gali naudotis vien https, aisku jam tektu atsisakyti kai kuriu puslapiu, bet is esmes net google galima su https naudoti. Del pacios reklamos - galima butu teigti, kad MS atsikirsdineja, jau ilgai i MS puse eina veidmainiska/netiksli informacija ir pasisaipymai, taciau gaila, kad vis dazniau MS nusileidzia iki tu kompaniju lygio.