Internetas – teroristų rojus: galingą sprogmenį pasigamintų ir vaikas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2011-08-01 12:26
vaikas tai daugiau sansu kad susprogtu begamindamas.....
HardAxe 2011-08-01 12:50
cituojate teroristo žinyną, kuris buvo išverstas ir prieinamas jau prieš 10 metų. o policija gali nesiteisinti, tiesiog tingi užsiimti. paskaitytų savaitę sprogmenys.net forumą, padarytų 10 kratų, bent pusę rastų dėl ko bausti.
chazmas 2011-08-01 21:38
Kuo daugiau internete tokių straipsnelių apie sprogmenų gamybą (po Breiviko "žygdarbių" tokie straipsniai pasipylė visuose portaluose) tuo daugiau atsiras "ekspertų" be pirštų ar plaštakų ir be akių. Mažiau reklamuoti reikėtų tokius dalykus. Bet ne. Nesistebiu kai visokie delfiai rašinėja tokį skiedalą. O iš Technologijų tokio šlamšto tikrai nesitikėjau.
dzedajus! ;D 2011-08-01 21:38
Toks įspūdis jog internetą atrado prieš 10 minučių ir jau verkia dėl jo žalos. Taip, internetas nėra saugus tai jau n-kartų girdėjom daryk ką nori jis vis tiek liks toks pat ir iš jo neįmanoma nieko pašalint. Mane tokie straipsniai verčia daužyt klaviatūra dėl tokio žmonių debiliškumo.
mobilunkas 2011-08-01 22:27
tokie straipsniai tai tik megejam, o kas rimtai uzsiima sprogmenimis tai ir be tokiu straipsniu zino ka daryt, cia tik pirstu nusitraukinejimui tinkami straipsniai
rimpri 2011-08-01 22:52
Baudžia už tai, kad prieš pasiekiant informaciją neužduodamas klausimas "ar tau 18?". Kažin kiek tai veiksminga?
mnv 2011-08-01 22:58
Nu nezinau, niekad negaminciau sprogmenu pagal kazkoki internetini puslapi, nes labai galimas daigtas, kad "receptas" susuktas butent taip, kad geriausiu atveju pirstus praretintum O siaip vienas is matymo pazystamas su tais internetiniais gaminimais jau kiausu nebeturi
Analog 2011-08-01 23:19
Kas norės, tas gamins be interneto.
kionig 2011-08-01 23:50
Na tai vaikai ir žaidžia su tai brudais, iš kurių naudos nulis. Tai kas kad lietuviški saitai pateikia receptus, o kur dar pilna užsenietiškų ? Dažnas niolikinis kaip žinia moka tą anglų kalbą ir lengvai atsigooglins bet kokį kamikadzės mišinį padaromą iš naminių buitinių priemonių. Ir apskritai, problema šimteriopai didesnė nei mato atitinkamos institucijos, mokantys gaminti sprogmenis tikriausiai susirašinėja per skype, soc. tinklus ir dalina savo "patirtį" jauniesiams kamikadzėms. Taip kad niekas čia neuždarinės ir neišgaudys visų sliekų - beprasmė kova. Geriau surengtų kokias pratybas ta tematiką kariškiai t.y išminuotojai, duotų pasprogdinti kokius vaikiškus užtaisus t.y prižiūrint profesionalams. O čia dabar teisėsauga kaip eilinį syki kovoja su pasekmėmis.. Lietuvoje sprogmenų panaudojimas yra tik "dėl vaizdo". Praktiškai niekur nepanaudosi tikslingai.
Analog 2011-08-02 01:14
Kelmus raut, žemę purent galima, jau nekalbu apie senų kaminų nuvertimą ir pnš.
kionig 2011-08-02 03:51
Iš viso to ką paminėjai, tai bene geriausias būdas yra kelmams rauti. Kitus būdus įgyvendinti galima paprasta sunkiasvore technika Pvz Lietuvoje nėra poreikio griauti daugiaaukščius namus, sprogdinti kalnus, šachtas, tunelius, o savadarbiai sprogmenys perdaug neefektyvūs, na arba reikalauja didelio kiekio trašų
Otto 2011-08-02 09:22
Tie tinklapiai vaikiški ir tikrai ne teroristams; visur pilna klaidų (kalbu ne tik apie gramatines), keiksmažodžių ir nesąmonių. Nors iš dalies tiktu pavadinimas savižudžiai, tik.. gal daugiau nukenčia nuo nudegimų, ar apsinuodijimų. Normalūs žmonės, esant reikalui, kreipiasi į profesionalus ir darbai atliekami patikimai, saugiai. Lietuvoje gana plačiai naudojami, ir vietoje gaminami sprogmenys, tačiau jų tiksli sudėtis ir technologijos yra gana patikimai saugomos, o kas ten pripaisyta kituose tinklapiuose, bei forumuose, tai toli- gražu, neprilygsta rimtiems dalykams. O tokius, kas bando įdėti tikslius aprašymus, manau, reikia bausti, nes tie žmonės nejaučia atsakomybės. http://www.detonas.lt/sprogimai.htm Kauniečiai turbūt žino tą firmą, ir jos veiklą. Naudojantis jų paslaugomis, tikrai nebus galvos su įstrigusiu kelmu, ar kelmo, su įstrigusia galva .
meslinukas 2011-08-03 00:46
vos ne tas pats, kas sakyti, kad tegu eitų petardų sprogdint. vaikam kaip tik įdomiau, kad kuo daugiau, kad kažką padaryt pačiam gi pats gaminau;D kad ir kaip ten - informacijos nesukontroliuosite. todėl verčiau jau pasistenkite, kad ji būtų teisinga ir atpratinkit durniuot (metaliniai korpusai, bandymai mieste, prie gyvenamųjų namų ir pan) lietuvoje tokie nukentėjimo atvejai vienetiniai, todėl tikrai nelaikau srogmenų gamybos didelia problema. čia nebent valdžia myža, nes bijo, kad visi gali sužinot, kaip juos nubombint
Stebėtojas 2011-08-03 00:46
Regis, pas mane stalčiuje dar užsiliko toks egzempliorius, reikės patikrinti O jei rimtai, ką laiko kvailiais? Bet kokia sprogstamoji medžiaga sudaryta iš cheminių elementų. Mokykloje chemijos moko? O fizikos? Gal reikia uždrausti? Nes vaikučiai dar nežinia ką sukonstruos pamokų metu ar laisvalaikiu.
mytech 2011-08-03 22:30
ideja!!! Jaunimui būtų įdomu ir įspūdį padarytų ir rimtas lektorius norą gamintis sprogmenis atmuštų...
meslinukas 2011-08-04 10:32
manau, kad kaip tik atvirkščiai. nes vaikai suprastų, kad tie sprogimai nedideli, kad jie saugūs ir kontroliuojami ir kad gali padaryti kažką dar kroočiau ir svarbiausia - patys.
kionig 2011-08-04 14:55
Kurgi ne, kitam forume ateina tokių kamikadzių ir klausinėja kaip pasidaryti nuotolinį sprogdiklį... Bet pamato kad per sudėtinga, tai pasilieka prie lemputės siūlelio ir ilgu laidu bei baterija. O "krūčiau"(vaikiškas požiūris) tikrai nei vienas negalėtų padaryti nenusipirkdamas kokio maišo trąšų.