„Firefox” prieš „Chrome”: kuris geriau susitvarko su 100+ atidarytų kortelių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2011-08-05 02:00
abu jie blogis.grizau prie Operos,nes Firefoxas pora kart nuluzo,bet taip,kad reikejo isnaujo perinstaliuoti,ko pasekoje dingo visi mano bookmarkai ir t.t..o kodel Chromas blogis.Pradejo striginet Opera,buna,bet ne taip naglai kaip ta kart,labai naglai.Pamaniau kas per...., po to ziuriu,kad ant desktopo Chromo ikona,kuri atsirado ka tai instaliuojant,istryniau,Opera vel veikia puikiai.
Cronos 2011-08-05 02:04
Prisiskaitinejau komentarus ir neistveriau, teko prisiregistruoti, kad galeciau pakomentuoti. Pats naudoju chrome nuo pat pirmos beta versijos ir iki siol neiskeiciau i jokia kita narsykle. Pirmiausia kalbant del straipsnio, tai jis reklamos tikslais buvo padarytas, nes paskaicius to "testerio" faktus, kuriuos jis pateikia, juokas ima. Pirmiausia, kur jisai nusisnekejo, apie tai, kad kekvienas puslapiui chrome atskira procesa sukuria, na teoriskai ir praktiskai is dalies taip, bet pirmoji jo testo versijos programa, su kuria jis atliko, per visus 150 puslapiu papildoma susikure tik vienas procesas, ant kurio ir sukosi visi iki vieno 150 puslapiu. Ir straipsnije jis komentuoja, kaip atsiranda daug procesu, kai tiek puslapiu atidaro, tai atsiprasant kur jis ziurejo tai atliekant? Tik paskui is komentaru del jo straipsnio pamate, kad klydo, tai perdare programa, taip kad jau atidarytu atskirai procesus, bet vel gi pratestavus neatsidare papildomi 150 procesu, o max rodos 30 (neisiminiau, kai atlikau testa), nes pagal oficialius dokumentus is google, ju narsykle gali atidaryti ribota kieki procesu, kad per daug neapkrautu pc ir todel like puslapiai yra rendinami tarp tu paciu procesu. Reziume galima padaryti tokia, kad jei zmogus atlieka testavimus ir tokiu klaidu pridaro ataskaitoj, tai galima sakyti, kad jis arba visai "zalias" arba tai tik reklama firefoxo. Na dabar pakalbejus apie pati testavima, atlikau su i5 760 3.7ghz, 4G ram. Ir visi iki vieno puslapio atsidare, ne vienas nepakibo ar nenuluzo. Po to meginau vartyti puslapius, kaip kekviena diena darau, tai taip pasijuto truputis kibimo narsykles, bet viska susitvarke be nuluzimo. Gal ir neturi chrome tokio gero palaikymo tabuy kaip firefox, BET padarykim patys testa, palikim tuos tabus atidarytus porai valandu ar ilgiau. Ir kaip manot kas bus ff naudotojams? Manyciau liks be ramu ir uzdarius visus tabus didzioji dalis ramu negris, o ta pati padarius su chrome atvirskciai laikyk kiek nori laiko atidarytus langus, ramu daugiau nees ir uzdarius visus langus, galima sakyti visi iki vieno ramo gris. P.S. kas cia sako, kad su chrome atidarinejant naujus langus lagina, laikas pc tvarkytis, nes su laptopu, kuris yra jau beveik 4 metu senumo su 1g ram ir win7, be jokio lago tabai uzsikrauna greit. P.S.S. prasom, daug geresnis narsykliu atliktas testas -> http://www.tomshardware.com/reviews/ope ... ,2976.html P.S.S. man visus tabus su chrome atidare per 4~min
bahuriux 2011-08-05 20:02
>>Cronos paskaitinejau tuos testu rezultatus ir susidariau nuomuone, kad visos tos penkios narsykles veikia apylygiai, jei nesigilinsism i milisekundes. Liko tik esminis klausimas kuri is situ narsykliu patogiausia ir saugiausia (out of the box). Skaitau kad patogiausia opera (bent jau man) betkurioj OS, o saugiausia FF linux OS, kai reikia padidinto saugumo.
FtBall 2011-10-25 20:05
Palyginau Chrome su Firefox kaip eilinis vartotojas. Cha.lt puslapyje iškart atidariau apie 20 paveikslėlių. Firefox buvo galima naudotis, kol tabus atidarinėjo, tuo tarpu chrome kibo maždaug minutei, kartas nuo karto pakeisdama vaizdą. Todėl keliauju pas Firefox.