HP trauksis iš kompiuterių verslo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Cigaras 2011-08-20 10:58
Labai gaila. Negi čia DV6000 serija jiem viską sušiko? Šiaip man HP vienas geriausių gamintojų. Ypač jų verslo klasės kompiuteriai (įskaitant HP Elitebook, kurie yra žymiai geresni nei obuolio macbook pro kompiuteriai, o kaina labai panaši). Kalbant apie kokybę, tai dar dabar turiu 2006 metų senumo HP Compaq verslo klasės nešiojamą. Pastarasis puikaus klasikinio dizaino, kad net dabar ne gėda išsitraukt viešumoje. Veikia idealiai, puikiai palaiko tiek OS X, tiek Win7, turi daugybę nustatymų, yra puikiai išbaigtas, o ir techninė įranga tokia (aišku aš rinkausi brangesnį modelį), kad dar ir dabar puikiai užtenka kaip darbui ar multimedijai. Gaila šiek tiek.
romienas 2011-08-20 11:12
Kažkodėl nuojauta sako kad HP ruošiasi tapti konkurente Microsoft, Apple ir panašioms kompanijoms
DJ_LFS 2011-08-20 11:22
Dar viena skyleta programine iranga kuriancia kompanija pasaulyje bus daugiau:)
Architektas 2011-08-20 11:32
>>Cigaras Visu "pagrindiniu" brand'u verslo klases, tiksliau, reiktu sakyt aukstos klases (kartais ir vadinamos "verslo klases" buna kreivos) kompiuteriai yra gana padorus, ir labai daznai, visi pasizymi labai panasiomis savybemis ir kaina. HP buvo tik vienas is keliu gamintoju, nepasakyciau, kad kazkuo aiskiai isskirtinesnis nei kiti, isxkyrus nebent pardavimais. Dalinai "skonio reikalas". Asmeniskai esu amzinas IBM (dabar Lenovo) Thinkpad T serijos gerbejas O siaip, ju sprendimas gan keistas. Nelabai isivaizduoju HP kitame segmente nei PC rinka. Enterprise srityje ji tikrai suvalgys Oracle'as ir IBM'as. Kad kazkuo sugebetu konkuruoti su Microsoft ir Apple netikiu, juk is esmes, tai irgi PC rinka. Matysim, kaip bus. Siaip man labiausiai gaila WebOS praktisko nukilinimo.
Smėlis 2011-08-20 13:38
na, juokas juokais, bet be HP Lietuvos rinka apskritai pasidarys graudi. jau dabar tik sandėlio atliekas visi veža, o išbraukus tuos turbūt 30% rinkos išvis nieko neliks.
mobilunkas 2011-08-20 14:49
nezinau kodel, bet man hp nepatiko nuo pat pirmojo printeiro kuri isigijau, nes ant seno kompo nepavyko lengvai paleist, dabar sese kelius baigia nusidegint hp laptopu. aisku tai nebuvo super duper kompai ar printeriai- piguva. va dell dziaugiuos, senovej ibm dziaugiaus, siemens nors irgi buvo imti pigiausi. visada nemegau quicktime, man ji atrodydavo beveik virusas, o visi kazkodel dievina apple. cia gal gamintojas turi atitikt zmogaus kokius biolaukus, kad patiktu
rwc 2011-08-20 16:18
Kas matė kokybišką HP programą, temeta akmenį pirmas. Jie ką - parduos savo gamyklas ir žmones konkurentams ir prisipirks pigių indusų programuotojų?
manciukaz 2011-08-20 19:39
Aš labai rimtai abejoju tokiu ju sprendimu, kodėl jie negalėtu gaminti kompiuteriu ir po truputi investuoti i programu kurima? man atrodo labai rizikingas sprendimas viska mesti ir pradėti kita versla... nemanau, kad jie yra tiek patyre programavime, kad galėtu varžytis su pasauliniais lyderiais...nors man šita firma niekad nepatiko, bet rinkoje norėčiau matyti šiuos kompiuterius
Kilgoras Trautas 2011-08-21 00:09
Nemanau, kad HP atsisakys kompiuterių verslo, jie tik atsisako laptopų ir plančetkių (širpotebo) verslo. IBM jų dižiausias konkurentas- tai jau padarė ir susikoncenravo ties aukštesnėms technologijoms ir jų kūrimu, serveriais, skaičiavimo klasteriais, verslo sprendimu, mokslo, medicinos, pramonės segmentuose ir ju aptarnavime.... O "širpotrebas" nueis pas kinus, prieš 20-25 metus taip buvo su vhs magais, grotuvais ir kita smulkia technika, prieš 10-15 su AT- ATX tipo kompais, dabar, o laptopai. Su kiniečiais čia nepakonkuruosi. IMHO visiškai logiškas ir savalaikis sprendimas.
Atavar 2011-08-21 11:23
Sklando gandas, kad pirkejas Samsung.
technologas 2011-08-21 11:32
Rašo, kad HP nusivylė pastarųjų metų kompų pardavimu, nusprendė, kad planšetės per smarkiai rinkon braunas ir kad Wintel juos įveikė.