Futuristinis „Tron Lightcycle“ motociklas rieda realiomis gatvėmis (Video)  (16)

2010-ųjų fantastiniame filme „Tronas: palikimas“ („Tron: Legacy“) matytą futuristinės išvaizdos motociklą galima įsigyti už 132 tūkst. litų ir juo važinėtis gatvėmis. 2,5 metro ilgio, 60 cm pločio, 215 kg sveriantis dizaino stebuklas benzininiu 996 cm³ keturtakčiu „Suzuki“ varikliu geba pasiekti 190 km/h greitį. Kaip visa tai atrodo gatvėje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kino filme virtualiąją įspūdingojo motociklo versiją suprojektavo dizaino grupė „Digital Domain“, o jį valdė kompiuterinės programos ir kompiuterių žaidėjai. Virtualiam konceptui iš fantastinio filmo kūną tikrovėje suteikė bendrovė „Parker Brothers Choppers“.

Viena iš įspūdingiausių motociklo detalių – jo ratuose nėra stebulių. Motociklo padangos pagamintos iš elektro-liuminescensinėmis juostelėmis dekoruotų sunkvežimio padangų. Stiklo pluošto korpuso detalės slepia plieninį motociklo rėmą. Pribloškiamos išvaizdos monstro vairuotojui (-ai) ant motociklo teks ne sėdėti, o išsitiesti horizontaliai, ant pilvo.

Kiekvienas „Tron Lightcycle“ motociklo egzempliorius surenkamas rankomis. „Motociklas buvo suprojektuotas taip, jog kiekviena jo išvaizdos detalė idealiai atkartoja kino filme matytą motociklą“, – tvirtina motociklus gaminančios bendrovės atstovas spaudai.

Akivaizdu, jog nepastebėti tokio motociklo gatvėje bus tiesiog neįmanoma, tad jo vairuotojui reikės susitaikyti su tuo, jog jį nuolat lydės šimtai žvilgsnių. Nors motociklo maksimalus greitis – 190 km/h, gamintojai tokio greičio pasiekti dar nemėgino. Didžiausias iššūkis motociklo konstruktoriams buvo futuristinę koncepciją iš filmo perkelti į tikrovę.

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (16)