Vaikų pažintis su kompiuteriu – jų pačių reikalas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2011-09-02 14:16
Na nevisai sutinku. Aš prieš ketverius metus tikrai nerašiau lietuviškom raidėm ir net nesistengiau. Tuo tarpu žaidimuose vartojau necenzūrinę leksiką ir visokiausius žargonus. Įžeidinėjimai internete buvo kasdienybė. Bet išaugau iš to amžiaus, kaip ir daugelis iš jų išaugs. Viskas ateina savaime, jei jie "neišsilies" tada, tai išsilies vėliau kai bus didesni, taip rodys pavyzdį mažiesiems. Tai prie gero neprives.
Arthuras 2011-09-02 14:31
Bet faktas vienas, mokyklinė IT programa daugiau nei graudžiai atsilikusi...
kestutisz 2011-09-02 15:06
Ne atsilikusi (programavimas kažkaip ypatingai paskutinius xx metų nesikeitė), o šiaip kažkoks pasityčiojimas. Permečiau akimis http://www.egzaminai.lt/failai/26_programa_IT.pdf - nu tikrai nesąmonės, visiškos. Taip, dalis temų galėtų būti kaip popamokinė veikla ala skaitykloje tiem kurie tarkim dar neturi kompiuterių, bet šiaip išmetus programavimą (paliktas tik aukščiausiam lygiui kaip supratau) tai tokioje informatikoje nelabai suprantu ką beveikti. Lietuviškus terminus mokytis? Pačiam teko paskutinėse porą klasių "pasimokyti", tai ten nors laiko užmušinėjimas neblogas gaudavosi - kol nueni tuos trejetą kilometrų iki kitos mokyklos kur buvo klasė, kol žiū užsikrauna (jei) iš 5.25'' diskelio, kol DOS'e subelsi komandas atsiskaitymui kokiam žiū ir laikas atgal. O visa kiek rimtesnė nauda tai tik iš programavimo/bendravimo su kitais jau savanoriškame būrelyje.
Kainen 2011-09-02 15:45
RealEfect 2011-09-02 20:33
Is tikruju pripazystu, kad su kompiuteriu nelabai ten ka daug ir ismoksi be programavimo.Jeigu tokie veiksmai, kaip istrinti byla, ja sukurti, kanors irasyti(software,os ir pan.) ir kaip cia kazkas sake terminus mokytis, tai blt, tokiems dalykams jokiu pamoku nereikia.Tie terminai irgi nereikalingi, nes kiekvienas vistiek savais zodziais mokes pasakyti kas tai yra, jeigu mokes tai padaryti.Zodziu darau isvada, kad geriau mokyti iskart kazkokio paprasciausio programavimo, duom die ne su pascaliu, bet su kazkokia lengvesne kalba ir ne nuo 1 klases.O tas sedejimas ir pan. tai isvis nesvarbu, gal vaikysteje ir ismokys taip sedeti taisyklingai, bet veliau vel bus tas pats kaip ir visiems, susikuprins, sulinks visas ir nieko tu ten nepataisysi.Mane pavyzdziui mama moke sedeti taisyklingai, visa laika pataisydavo ir atstuma, ir sedejimo pozicija, bet is tu pamoku nebuvo jokios naudos, dabar vistiek, kad ir pradzioje sedejimo bandau taisyklingai sedeti, vistiek po kokiu 20min. jau sulinkstu visas, nes paprasciausiai paskausta nugara.Tas siuntimasis, porn ziurejimas tikrai niekaip nebus uzdraustas tevu, vien del to fakto, kad tevai niekados nestovi kaip prievaizdai prie vaiku, visu pirma del to, kad patys vaikai tada gadinami psichologiskai, nes visi turime tureti privatuma juk.Tai ar tevai iseje is namu, ar siaip kuriam kitam kambari, tai tas vaikas visa laika gaus tokia proga to paragauti.O kai kurie tevai netgi savo vaikus moko tokiu dalyku, kaip siustis failus ir pan.Buvau vienoje stovykloje, tai toks maziukas gal 12 metu, kad pradejo man pilti ka jo tevas jam sake apie pc, ko jis moke, kad jis pumpuojasi tuos failus filmus,muzika,zaidimus, netgi kompa jau ardes ir sudejes.As tokiu metu net nezinojau kas internetas yra tiesa sakant
Shinigami 2011-09-02 21:10
Visu pirma mokykloje reiktu suinstaliuoti linux, o ne win. Ir iš kat žaidimų kiekis sumažėtu, arba bent neleisti vaikams jungtis admino teisėmis. Kad negalėtu instaliuoti. O kas dėl programavimo tai siūlyčiau mokyti Python programavimo kalbos. Ji gan paprasta ir moko tvarkingo programavimo. Kai dar mokiausi mokykloje tai per informatikos pamokas kiek prisimenų mokė dvejetainio kodo kuris praktiškai niekam nereikalingas, kompiuterių istorijos ir kai prie one.lt prisiregistruoti. Dar liktais buvo kelios pamokos su paskaliu, bet tik tiek. O po metu mokyniai mokė mokytojų kaip su kompais dirbti.
FtBall 2011-09-02 22:23
"„Lietuvoje daugelis tėvų leidžia patiems vaikams išmokti, kaip elgtis virtualioje erdvėje, tačiau tokia strategija, ypač, kai vaikas žengia pirmuosius technologinius žingsnius, nėra tinkama. Ji prilygsta vaiko paleidimui į judrią gatvę, tikintis, kad jis pats susiras perėją ir tinkamai ja pereis“, – tyrimo rezultatus komentuoja psichologas, viešosios įstaigos „Vaikų linija“ vadovas Robertas Povilaitis." Bullshit palyginimas. Kur kas geresnis palyginimas būtų paleist į mažą miestelį su žemėlapiu rankoj ir sakyt, kad surastų gatvę, padedamas kitų žmonių. Norint mokėt naudotis PC tereikia mokėt skaityt.
Deviltry 2011-09-03 22:54
Ahahaha, tikrai, nueis į darbą - Windows, Microsoft Office, niekada gyvenime nematyti, LABAI naudingas pasiūlymas!
sielinas 2011-09-04 11:19
Nesutinku. Mokykloje su Linux, univesristete su Windows arba mokykloje ir universitete su Linux, o darbo pasiūlymuose tik su windows. Mokoma turi būti su tokia sistema kuri dominuoja priešingu atveju pražus šiuolaikinėje informacinėje visuomenėje. Kompromisas būtų mokyti dirbti su platesniu ratu OS, ieškoti tarp jų panašumų ir skirtumų.
Nukainotas 2011-09-04 15:48
Lietuviškų kompiuterinių mokymo priemonių ikimokyklinukams ir pradinukams galite rasti adresu žiburėlis.lt
Shinigami 2011-09-04 16:49
Vačia kreivas mastymas. Kaip manai kodėl darbe dažniausiai dirbama su win, o todėl, kad su kitomis OS nemoka. Net jei darbdavys ir norėtu naudoti linux jis negalėtu, darbuotoja tektu permokinti, o tai brangu. Todėl visur ir naudojami win. Mokyklose ir universitetuose sudiegus linux sistemas sutaupytume milžiniškas sumas pinigų. Nes nereiktu pirkti windowsu, MS Office, Photoshop ir panašių mokamu programu. Butu galima naudoti nemokamas alternativas. O dauguma darbdaviniu tik apsidžiaugtu jei darbuotojas mokėtu dirbti linux sistemoje, nes jis taip pat galėtu sutaupyti daug pinigų arba naudoti legalias programas. Tokia sistema privestu prie to, kad kompanijos kuriančios programas pradėtu intensiviau gaminti programas ant linux, nes padaugėtu vartotojų ant linux. Ir taip per 5 ar 10 metu butu galima pilnai pereiti prie nemokamų programų.
KeeperMustDie 2011-09-04 18:17
Nevisur ir ne tik todel, bet nenukrypstant nuo temos - esme tame, kad jei kazkokiam konkreciam darbe zmones dirba su win, o mokyklose del kazkokios priezasties jie ismoke dirbti su linux, tai atejes toks darbuotojas tures persiklalifikuoti, darbadaviai neapmokys personalo dirbti su linux, vien todel, kad mokyklose pasikeite kursas, nes mokyklu kursas turetu priklausyti nuo tendenciju, o ne atvirksciai. Iseitis butu tokia - itraukti linux ir kitus AK irankius i mokymo programa, bet mokyti ir win bei word'o paraleliskai - krastutinumai nebutini.