Stebėjimo kameros Lietuvoje: naudinga ar nereikalinga?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2011-09-05 08:25
Jeigu zmones jaustu pagarba sau, nereiktu nei kameru nei policijos. O toks ir verslas is tu arti 100 kameru, kai vienam prekybos centre turbut ju daugiau instaliuojama...
punktyras 2011-09-05 08:46
O kuo ne verslas? Imant už vienos kameros įrengimą, tarkim, 50 000, susidarytų 5 milijonai. O kur dar priežiūra...
Jarmeinas 2011-09-05 08:48
Gal jie dar pareikalaus, kad žmonės gatvėmis užsimerkę vaikščiotų, aš nematau skirtumo tarp paprasto praeivio ir policininko prie stebėjimo pulto. Mano saugumas svarbiau už kokius iki kvailų kraštutinumų nusileidžiančių "Žmogaus teisių gynėjų" sapaliojimus. Kad prekybos centrai kameroms ir stebėjimui išleidžia žymiai mažiau, ir jiems labiau rūpi pažeidėjai nei mūsų policijai tai čia suprantama. Valstybės tarnautojai nelabai supranta kam ir dėl ko dirba, priešingai nei privatus verslas. Jo, kiek girdžiu, tai valstybiniai užsakymai būna 10 kart vertingesni nei rinkos kaina.
Thorn 2011-09-05 09:50
Perauklejant lietuvius as kitos alternatyvos nematau, tik kameros. Beto, kuo daugiau kameru, tuo pigiau kiekvienos prieziura.
Cigaras 2011-09-05 10:05
O tai žmogaus gyvybės argumentas, tai ne argumentas, ar tiesiog pastarąjį pinigais galima matuoti? Beje kas nors atliko kaštų ir naudos analizę šitai „žmogaus teisių“ organizacijai????
Jarmeinas 2011-09-05 11:26
Kausimas, kas svarbiau: "gyvybė, ar tai, kad kažkas tavęs nematys gatvėje".
vyckas 2011-09-05 12:32
Kol miegamajame nepradės kabinti kamerų nematau jokios problemos, visgi gatvė vieša vieta, o jei dar atneša bent kokią naudą ir išvaiko idijotus tai tik sveikintina.
Shinigami 2011-09-05 12:50
Kuo daugiau kamerų viešuose vietose tuo geriau. Jei nori pasislėpti liks į rūsį, o jei eini vieša vieta tai žinok, kad tave stebi ne tik kameros, bet ir visi praeiviai. Visi kas name turi langus ir neturi ko veikti. Bei vagis laukiantis kol tu išeisi iš kameromis stebimos teritorijos O kokia gali būti analizė atlikta? Jei kažkokioje vietoje dar neįvyko joks nusikaltimas tai nereiškia, kad jis ir ne įvyks. O su tomis analizėmis Lietuvoje labai stipriai perlenkiama lazda. Pav. pas mane darbe atliekamas poveikio visuomenei vertinimas ir ten yra lentelė kuria reikia būtinai užpildyti. Ir kaip vienas iš pav. Klausimas. Kaip karjero kasimas paveiks aplinkinių gyventojų seksualini gyvenimą? Ir galima pasirinkti tik teigiamai arba neigiamai. Ar kas gali atsakyti į ši klausimą Viršininkas sakė rašyk teigiamai nes moteriškės matydamos dirbanti traktoristą labai jo užsinorės Arba reikia atlikti transporto taršos modeliavimą kokiems 3 - 10 transporto priemonių, kai visi modeliai veikia tik nuo 1000 vienetų. O mažesnių jokie modeliai ne modeliuoja, bet vis tiek valstybinės įstaigos to reikalauja.
vitalijuss 2011-09-05 13:52
jaučiuosi tikrai saugiau, kai žinau, kad gatvės stebimos vaizdo kameromis. Dėl savęs nebijau, bet yra moterys ir vaikai, dėl jų truputi ramiau, ir tokie daiktai kaip automobilis - gali būti ramus net jei jam kas nors atsitiks - policija matys kas padare, iš kur atėjo ir kur nuėjo.. O kartais, kai randi šūdą šalia klozeto, norisi kamerų ir viešuosiuose tualetuose D
skacukas 2011-09-05 14:24
Kai išaugsime iš galvojimo vien tk apie savo gerovę amžiaus, tada bet kokios priemonės taps efektyvios. Kai žmonės matys, kad valdininkai, pareigūnai nuoširdžiai tarnauja jiems, pradės jais pasitikėti, patys prisiims atsakomybę, imsis veiksmų. Aš visada kai matau nusikaltimą, nelaimę ar viešosios tvarkos pažeidimą, pranešu atitinkamoms institucijoms, tačiau jų abejingumas gali užmušti bet kokį norą stengtis. Neseniai, pavyzdžiui, buvo įvykis, kai naktį nuo mokyklos stogo buvo vagiamos statybinės medžiagos. Pamačiau per balkoną ir iš karto paskambinau 112. Atsiliepė užsimiegojusi operatorė, kuri tik iš kelinto karto sujungė su policija. Policija visu greičiu po pusvalandžio atvyko (nuovada už trijų km), nors per tą laiką dar kartą skambinau, raginau paskubėti, nes nusikaltimas vyko man prieš akis. Atvykę pareigūnai tik pasivaikščiojo aplink su kažkokiais kišeniniais prožektoriais, ir išvyko. O po kelių dienų jau skambina man iš komisariato, klausinėja apie įvykį. Absurdas kažkoks. Susiduri su keliais tokiais atvejais, o vėliau nuleidi rankas ir apsimeti, kad nematai, kas šalia tavęs vyksta. Čia aš ne apie save, bet suprantu tuos, kurie taip daro.