Klaipėdos uoste – moderniausias pasaulyje krovininis laivas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

E5AjGif 2011-09-06 11:36
o db ja apsimoka tokius statyt? ar diena.lt to nepasake?
immortallt 2011-09-06 13:26
Kai kuras brangsta ne dienom o valandom, o laivas sudegina daug tonu dyzelino - tai kiekvinenas centas ilgu laikotarpiu svarbus tam, kad isliktum konkurencingas.
Edmundas 2011-09-06 14:59
Kažkur anksčiau rašė apie aitvarų panaudojimą laivuose - irgi racionalizacija.
bahuriux 2011-09-06 15:29
Man tas laivas nei kiek nebjaurus, netgi grazus ir "zalias", gal todel, kad ir pats turiu tokia svajone isigyti plaukiojimo priemone su tokiom, ar panasiom burem, arba su aitvaru. Aitvarai nenaudotu varikliu, kaip tai daroma rotoriu atveju. Bet negi negalima pastatyti vertikalios Darieus tipo (VWAT) vejo jegaines tiems rotoriams sukti, arba negi nebuvo galima ant tu rotoriu primontuoti turbinu ant virsaus, kad suktu tuos rotorius. Arba kai yra vejas ir judejimas primyn imti enerija is pagrindiniu propeleriu vandeny (elektros varikliu/generatoriu pagalba) ir perduoti i rotorius. Gal tik reiketu dar poros, ar keturiu rotoriu papildomai, kad uztektu galios. Siaip jei kam idomu vejas juroj pucia beveik visada ir visada stipriau ~dvigubai nei sausumoj, tai tokie dalykai tikrai perspektyvus. http://www.meteo.lt/skaitmenine_prog_eu ... kpt=lt_vej
Strong_Bad 2011-09-06 17:49
Bachuriux, "imti energija is propeleriu vandeny..."??? Gal galetum placiau, nes pagal mano isvaizdavima, tai butu taspats, kas ant automobilio stogo pastatyt matoreli ir imt energija is ratu, kad sukt matoreli, o matorelis varytu automobili? ar teisigai supratau? Is to mazo paveikslelio nelabai supratau tu buriu veikimo principo, visgi bokstai sustatyti poromis... reiks placiau pasidomet.
immortallt 2011-09-06 18:19
Grafike prognoze vejo kur aiskiai matosi, kad juroje jis gerokai stipresnis. Poromis statomi, kad butu svorio balansas. Negalima laivo svorio centro pakelti labai aukstai, nes laivas bus nestabilus audros metu.
bahuriux 2011-09-06 21:27
Manai as cia amzinaji varikli pristatineju, neieko panasaus!!! Jeigu viska dabar isversciau i kita tau suprantama kalba ar stebetumeisi? Tarkim turi burine jachta ir plauki aplink pasauli tau reikia elektros energijos, navigacijai, radarams, komunikacijos prietaisams ir tt. tai tu tiesiog paimi energija is propeleriu, paverti ja i elektros energija, zinoma tai stabdo jachta, bet tai dzin vejas yra nemokamas juroj, o tu turi elektros energijos ir tau gerai, zinoma, kai nera vejo ir judesio tada nera ir elektros. Pasiuliau imti is propeleriu nes sumazetu visokiu skirtingu agregatu kiekis ir sumazetu kaina. Sitie cilindrai yra apie 4+ kartus efektyvesni uz iprastas bures, jei lyginti palei plota, bet viena beda kad juos reikia sukti, o tam reikia kad ir nedaug energijos, bet vistik ji nera nemokama sitame laive. O as mastau apie toki laiva, bet kad jis sugebetu pasigaminti nemokamaos energijos pats. Jie kam idomu placiau apie Magnus efekta http://www.grc.nasa.gov/WWW/k-12/airplane/cyl.html
pipiras 2011-09-13 12:49
Įdomu kaip tu paimtum energiją iš sraigto? Ir kas tą sraigtą suktu?
kasharas 2011-09-23 18:11
Atsakymas-sraigta suktu tekantis vandens srautas, kuri dar galima butu sustiprinti sumontuojant kugine mova pries sraigta. sukamas sraigtas tuo paciu suktu elektros generatoriu. o tam kad kad sraigtas nesuktu paties variklio per velena, tektu sumontuoti papildoma velena nuo reduktoriaus i el generatoriu.