HTC išmanieji telefonai taip pat stebi vartotojus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-09-07 21:07
"Netrukus po skandalo „Google“ pažadėjo naudoti tik duomenis, surenkamus iš mobiliųjų telefonų. Tokios informacijos rinkimas vykdomas su savanorišku vartotojų sutikimu". Ok, sėdžiu kavinėj, laukiu kolegos pokalbiui. Išsitraukiau telefoną ir nutariau prisijungti prie savo G+ pažiūrėti, gal kas ką nors įdomaus parašė. Ir ką jūs galvojate??? Bandau prisijungti ir ekrane atsirado pranešimas, kuriame klausiama ar Google gali rinkti informaciją apie mano telefono duomenis, įskaitant GPS. Paspaudžiau, kad nesutinku ir manęs neįleidžia į mano paskyrą. Bandau vėl, ir vėl tas pats. Privalėjau paspausti, kad sutinku. Tik tada patekau į savo G+. Papasakojau kolegai, tai jis patvirtino, kad ir jam buvo lygiai taip pat tik ne su G+, o su Gmail. Žodžiu, Google politikos "Arba su viskuo besąlygiškai sutinkate, arba eikite velniop" aš nepavadinčiau "savanorišku vartotojų sutikimu".
dzedajus! ;D 2011-09-07 22:14
Prasideda jau skandalas didelis, jauciu.
Kestutis 2011-09-07 23:11
Del to ir nenaudoju android. Kazin kaip ten yra su symbian ir meego, nes manau, kad kitas mano tel. bus su viena is siu os.
moo 2011-09-08 00:44
<..>vertina savo duomenų privatumą ir teisę į <...> right to be mysterious Renka. G apskritai viska zino. Tai galima bandyt istaisyti nu'rootinus telefona ir naudot koki IPtables ugniasiene, kuri neisleidzia nieko ko pats nenori. Taciau su isleistu kazkokiu paketu ar programa gali iseiti kas tik nori.
Neodan 2011-09-08 08:32
Tai kokiuo keliu pradeda eiti google pradeda ir man nebepatykti (anksciau jie buvo labai draugiski vartotojui, dabar panasu kad ir juos pradeda kamuoti papildomos informacijos troskulys). Zinoma, visuomet lieka galimybe naudotis modifikuotu Androidu (ne oficialia Google versija), bet velgi nezinai kokiu "dovaneliu" gali buti isiuve jos kurejai. Zmones, nebukit naivus, google ne pirma ir nepaskutine kompanija kuri seka savo userius (tame sarase jau senai yra Apple ir Microsoft, o dabar panasu kad ir Google prie ju prisijungia). P.S. OS dar ne viskas, irenginio gamintojas gali susikodinti savo programa userio sekimui, taigi OS gali buti kokia tik nori (Android, Symbian, MeeGo, WP7) irenginio gamintojas jus gali sekti ir be OS kureju pagalbos. P.P.S. kita vertus, kas turit automobilius su GPS sekimo sistema (kaip papildoma saugumo priemone, jei pavogtu automobili), tai juos ir gali sekti tretieji asmenys (-;