AMD atšaukia „Komodo“ mikroprocesorių debiutą  (3)

Kompanija AMD keičia savo planus staliniams kompiuteriams skirtų aukštos klasės mikroprocesorių segmente. Procesoriaus „Komodo“ ir platformos „Corona“ debiutas atšauktas, vietoj jų bus išleisti procesoriai kodiniais pavadinimais „Vishera“ ir atnaujinta platforma „Volan/Scorpius“. Neoficialūs šaltiniai teigia, jog planų pasikeitimą lėmė sunkiai įveikiamos techninės problemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji „AMD Bulldozer“ procesorių karta rinkoje vis dar nepasirodo ir visiškai neaišku, ar šis sumanymas taps tikrove. Pagal ankstesnį AMD planą, „Komodo“ mikroschemos turėjo 10 branduolių (angl. cores) su „AMD Piledriver“ architektūra (patobulinti „AMD Bulldozer“), palaikė „PCI Express 3.0“ sąsają bei buvo skirti „Socket FM2“ tipo lizdui. Šie modeliai pagal pradinį planą turėjo pasirodyti dar 2010 metų lapkritį. Tuo tarpu juos pakeisiantys procesoriai „Vishera“ turės aštuonis „Piledriver“ architektūros branduolius ir bus skirti „Socket AM3+“ platformai (kaip ir „AMD Zambezi“, kurie turėtų pasirodyti spalio mėnesį). Tiems, kurie jau įsigijo pagrindines kompiuterių plokštes su AMD 900-osios serijos mikroschemų rinkiniais – tai tikrai gera naujiena. „AMD Vishera“ taip pat palaikys dviejų kanalų DDR3 tipo atmintį ir sisteminės logikos rinkinį AMD 990FX.

Iš aukščiau pateiktos informacijos galima daryti išvadą, jog „Vishera“ mikroprocesoriai pasižymės žemesniu inovacijų lygiu, nei buvo planuota anksčiau. Greičiausiai taip įvyko todėl, kad AMD eilinį kartą susidūrė su techniniais „AMD Komodo“ procesorių kūrimo nesklandumais. AMD stalinių procesorių segmente modelių su integruota „PCIe 3.0“ sąsaja 2012 m. dar neturėtų pasirodytų.

Lieka tik sužinoti, ar šios problemos palies ir planuojamus išleisti serveriams skirtus procesorius „AMD Terramar“, turinčius 20 „Piledriver“ architektūros branduolių ir skirtus G2012 platformai, bei 10 branduolių „AMD Sepang“ procesorius, skirtus C2012 platformai. Juose taip pat planuojama integruoti „PCIe 3.0“ valdiklį, o pagrindine sistemine logika taps „Server Controller Hub“. „AMD Vishera“ mikroprocesorių debiutas numatytas 2012 m. III ketvirtyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: