Kiek pasaulyje yra interneto puslapių?  (0)

Atrodytų, kad atsakymo į šį klausimą neįmanoma rasti. Niekas tiksliai negali pasakyti, kiek interneto puslapių ar asmeninių svetainių yra internetinėje erdvėje. Tačiau bandymų bent apytiksliai įvertinti šį skaičių pasitaiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wired“ žurnalo įkūrėjas Kevinas Kelly teigia, kad internetinėje erdvėje yra mažiausiai trilijonas interneto puslapių. Tai reiškia, kad internete yra daugiau „neuronų“, nei mūsų smegenyse.

„Internete yra apie trilijoną puslapių. Žmogaus smegenyse yra apie 100 milijardų neuronų“, – teigiama knygoje „Ko nori technologijos?“ („What Technology Wants“). „Kiekvienas biologinis neuronas sukuria ryšius su tūkstančiais kitų neuronų, tuo metu kiekvienas internetinis puslapis siejasi su 60 kitų internetinių puslapių. Nors smegenyse ryšių sukuriama žymiai daugiau, jos nedvigubėja kas kelerius metus, kaip internetinė erdvė“, – interneto erdvę apibūdina K. Kelly.

Tačiau greitai gali būti tiksliai atsakyta, kiek internete yra puslapių. Tam sukurta grupė „World Wide Web Foundation“. Su 1 mln. dolerių parama iš „Google“ grupė kitais metais paskelbs internetinio tyrimo duomenis, kurie leis atskleisti tikrąjį internetinių puslapių skaičių pasaulyje.

CNN.com portalui projekto vadovai aiškino, kuo naudingas bus internetinio indekso paskelbimas: „Internetinis indeksas bus pirma pasaulyje interneto matavimo sistema, kuri parodys interneto poveikį žmonėms ir tautoms. Duomenys atspindės situaciją tiek išsivysčiusiose, tiek besivystančiose šalyse ir leis jas palyginti“.

Projekto vadovai pažymi, kad ši sistema neatsakys į visus klausimus apie internetą, tačiau tikimasi, kad indeksas padės padengti kai kurias informacines spragas. „World Wide Web Foundation“ duomenis indeksui rinks medžiagą iš paieškos sistemų, valstybių valdžios, interneto paslaugų tiekėjų bei interviu su šioje srityje dirbančiais įtakingais asmenimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)