Sniego pritrūko ir Švedija: planuojama statyti uždarą slidinėjimo trasą (Video)  (2)

Švedijos priemiestyje Bolstoje planuojama atidaryti uždarą slidinėjimo trasą, kuri bus pavadinta „SkiPark 360“. Idėjos autorius ir „SkiPark 360“ generalinis direktorius Glennas Bovinas neseniai pasirašė sutartį su statybų bendrove NCC, skelbia Švedijos naujienų portalas „SvD“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad arena, kurioje bus įrengtos kalnų slidinėjimo, slidinėjimo bei biatlono trasos, kasmet pritrauks po daugiau kaip 550 tūkst. lankytojų. Iš bilietų, slidinėjimo pamokų bei nuomos paslaugų kompanija per metus tikisi uždirbti iki 150 mln. litų.

Uždaros slidinėjimo trasos idėja kilo G. Bovinui ir kompanijos techniniam direktoriui Perui Hammarstromui. Po kelių iš eilės žiemų, per kurias Švedijoje iškrito mažai sniego, jiedu suprato, kad Švedijai reikia slidinėjimo arenos, kurioje galėtų slidinėti ir mėgėjai, ir profesionalūs sportininkai.

Pagal pirminį planą yra ketinama išpirkti aplink esančią žemę ir išnuomoti ją verslo partneriams, kurie slidinėjimo arenos zonoje galėtų atidaryti restoranus bei viešbučius.

„Kartu su miesto savivaldybe mes norime šioje vietoje sukurti kurortą, kuriame žmonės galėtų lankytis ištisus metus, ir taip paskatinti šio regiono augimą“, – kalbėjo vienas iš idėjos autorių G. Bovinas.

Planuojama projektą užbaigti iki 2015 metų žiemos, o bendra projekto kaina gali siekti 2 mlrd. Švedijos kronų (750 mln. litų).

Priminsime, jog šiemet moderni ir viena didžiausių uždarų slidinėjimų trasų duris atvėrė Druskininkuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)