„Airbus“: oro eismo srautas per kitus 20 metų padidės daugiau nei dukart  (2)

Net ir įvertinus sudėtingą padėtį finansų rinkose, bendrovė „Airbus” numato, kad ateityje ženkliai išaugs komercinių orlaivių paklausa. Remiantis paskutinės Pasaulio rinkos prognozės duomenimis, iki 2030 m. reikės pagaminti apie 27 800 naujų orlaivių, kad būtų patenkinta stabiliai augančios ateities rinkos paklausa. Bendra daugiau nei 26 900 keleivinių orlaivių (turinčių daugiau nei 100 vietų) ir daugiau nei 900 gamyklose pagamintų krovininių orlaivių numatoma vertė - 3,5 trilijonų USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 2030 m. bendras pasaulio keleivinių orlaivių skaičius išaugs daugiau nei dvigubai, t. y. nuo 15 000 iki 31 500 orlaivių. Šis skaičius apima apie 27 800 naujų orlaivių, iš kurių net 10 500 pakeis senesnius, daugiau kuro sunaudojančius orlaivius. Ir toliau bus gaminami didesni orlaiviai siekiant užtikrinti augančio aviacijos sektoriaus paklausos patenkinimą.

Prognozuojama, kad žmonių poreikis ir noras skraidyti planingai augs ir toliau. Tikimasi, kad per ateinančius 20 metų aviacijos sektorius ir toliau išliks atsparus pasikartojantiems ekonominių sąlygų pokyčiams. Bendrovė „Airbus“ prognozuoja, kad pajamos iš keleivių vežimo vidutiniškai augs 4,8 %per metus, t. y. oro eismo srautas per kitus 20 metų padidės daugiau nei dukart.

Orlaivių paklausai turintys įtakos veiksniai apima gyventojų skaičiaus augimą, ekonomikos plėtrą, nuolatinį Šiaurės Amerikos ir Europos rinkų augimą, spartėjančią urbanizaciją ir daugiau nei dvigubai iki 2030 m. išaugsiantį didmiesčių skaičių. Paklausa augs ir dėl nuolatinės žemų kainų skrydžius siūlančių vežėjų plėtros ir poreikio įsitvirtinusiose rinkose senesnius, daug kuro sunaudojančius orlaivius keisti naujais, ekologiniu požiūriu veiksmingesniais modeliais.

Geografiniu atžvilgiu per ateinančius 20 metų didžiausia paklausa bus Azijos ir Ramiojo vandenyno regione – apie 34 proc., kuris pralenks Europą (22 proc.) ir Šiaurės Ameriką (22 proc.). Pagal keleivių srautą Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas užims didžiausią rinkos dalį – 33 proc., Europa užims 23 proc., o Šiaurės Amerika – 20 %

Per ateinančius 20 metų Indijoje ir Kinijoje bus pastebimas greičiausias keleivių srauto augimas vietos rinkose, 9,8 %ir 7,2 %atitinkamai. Taip pat plėsis įsitvirtinusios aviacijos rinkos JAV (11,1 proc.) ir Vakarų Europoje (7,5 proc.). 2030 m. JAV aviacijos rinka bus pirmoji, o Vakarų Europos – trečioji pagal bendrą oro eismo srautą.

„Aviacijos sektorius yra svarbi šiandienos pasaulio ekonomikos sudedamoji dalis, todėl dabar daugiau žmonių nori ir turi skraidyti nei anksčiau, – teigė bendrovės „Airbus“ rinkodaros vadovas John Leahy, – bendrovė „Airbus“ pateikia rinkai naujoves ir ekologiniu požiūriu veiksmingus produktus siekdama dabar ir ateityje patenkinti oro linijų poreikius ir pateisinti keleivių lūkesčius.“

Iki 2030 m. 60 %pasaulio gyventojų, t. y. apie 5 milijardus žmonių, gyvens miestuose, o didmiesčių skaičius išaugs daugiau nei dukart – nuo 39 iki 87. Taip pat prognozuojama, kad tarp šių didmiesčių skraidys daugiau nei 90 % tolimųjų atstumų keleivių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)