Lietuvoje nuteistas dar vienas interneto komentatorius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Analog 2011-09-26 12:45
Gal kažkada ir buvo pagonių kraštas, dabar nebedaug jų likę, tiksliau atsivertusių į pagonybę.
Indigo89 2011-09-26 13:07
Klaida padare diedukas kad prisipazino. Nebutu prisipazines butu iseje taip pat kaip ateje.
Mindset 2011-09-26 13:25
nematau jokio skatinimo smurtauti tame komentare - tiesiog uzsimenama kad reiktu deportuoti "raupsuotuosius" kad nekenktu kitiems
faktas 2011-09-26 13:29
Už nusikaltimo neigimą būtų daugiau gavęs. Juk interneto ryšys yra registruotas ir susietas su adresu. Jei meluotų, kad rašė ne jis - paklaustų, o tai kas tada buvo atėjęs ir parašė tą komentarą per jo kompą. Atsakymą "Nežinau" teisme palaikytų melu ir gautų gerokai didesnę baudą.
Mindset 2011-09-26 13:29
Staipsnio moralas - savo nuomonei isreiksti butina naudoti Tor network'a
andriulis 2011-09-26 13:40
Faktai - su situ paciu ivykiu buvo ir viena moteris patraukta baudziamojon atsakomyben, bet pasirode moteris ne pescia ir nesutiko. Teismas konstatavo, jog moteris nieko nepazeide. Gali pasiguglinti apie ta ivyki. Visi prisipazysta, nes pries viska juos baisiulinem baudom pagrasina ir liepia nesivelti, tai gaus nezymia bauda, del to visi ir sutinka su savo padarytais veiksmais.
unytas 2011-09-26 14:11
stai tau ir laisve internete
kroitus 2011-09-26 14:44
Kas link Bažnyčios kišimo čia tai... Kad diedukas prirašė ir kvietė tikinčiuosius bei kunigus išnaikinti visus, anot jo, „piderus“, su katalikybe nelabai turi ką bendro. Tai tiesiog yra klaidingas jos (ar netgi Jėzaus) mokymo interpretavimas. Tiesiog tokiems žmonėms dar tarybmečiu valdžios (ar šiaip - aplinkinių) įkaltą į galvą, kad „homoseksualai - blogis“. Dabar persivertė iš partijos garbinimo į Jėzaus garbinimą, bet idėjos liko tos pačios. Todėl nors per pamokslą kažin ar išgirsi nors vieną kunigą sakant, kad „šalin gėjus!“ (yra keletas rėksnių, bet jie - ne dauguma), tokiems diedukams atrodo, kad kunigai taip nuolat sako, nes jie sako tai, kas yra teisinga, o pas dieduką yra įkalta tiesa „šalin gėjus“. Žinoma, oficialiai Bažnyčia nepalaiko gėjų šeimų, nelaiko tokių santykių itin priimtinais, tačiau tikrai jų nesmerkia (neskaitant kai kurių išsišokėlių). O kad nepalaiko, tai visiškai suprantama - katalikų Bažnyčios pozicija, kad šeimos tikslas - susilaukti (ar bent jau bandyti) SAVO vaikų. Pripažinkim - homoseksualioms poroms tai pakankamai problematiška. Iš principo, tai Bažnyčia gina savo požiūrį, į kurį kiekvienas turi teisę. Tie anksčiau minėti „daugiau nei 10 ateisto įsakymų“ praktiškai visi tinka moderniam ir galvojančiam katalikui (ne diedukui). Ir taip - pagal įstatymus Lietuva nėra katalikiška šalis. Tiesiog jų čia daugiausia, bent jau „ant popieriaus“. O dėl pagonybės... Dabartinė neopagonybė nedaug turi bendro su tuo tikruoju senuoju lietuvių tikėjimu. Nes dalį „senųjų“ dievybių išgalvojo XIX-XX amžių istorikai, net ir nerasdami įrodymų. O neopagonys jais ir rėmėsi...
sielinas 2011-09-26 15:20
O kaip reikia interpretuoti šv. raštus? Kol nėra taisyklių visi interpretuos kaip patogiau. Išvada: religija yra blogis.
Zergas 2011-09-26 15:32
tai kur ta musu zodzio laisve jei negali pasakyt ka galvoji?jei pasake "lauk tuos .. is lietuvos" tai kur cia tas susidorojimas?as tai suvokiu kaip nora uztikrinti moraliska tautos vientisuma kas yra pamatine salies vertybe bet tendencingas teismas kazkodel izvelge grasinima
kroitus 2011-09-26 15:38
Mano manymu, teiginiai iš serijos „religija blogis“, „visi tikintieji - nepilnapročiai“. Nesiderina su anksčiau pateiktais „ateisto įsakymais“, kurie skatina absoliučią toleranciją. Ir be to - minėtieji „diedukai“ interpretuoja ne šventus raštus, bet kunigų žodžius, perleistus per savo prizmę. Labai tikėtina, kad retas kuris jų perskaitė visą Bibliją. O šiaip tai bet kuri religija iš principo nebūna bloga. Ją dažnai sugadina fanatikai, nepavykę sprendimai bei nekompetetinga valdžia.
Valdas8 2011-09-26 16:39
Labi įdomus atvėjis. Antanas G. už "smurto kurstymą" sumokėjo baudą, o dabar visi, kas tik nori, gali jį nebaudžiami cituoti ir skleisti informaciją iki atokiausių kampelių... Antano G. vietoje, kreipčiausi į LATGĄ dėl autorinių teisių gynimo (jo tekstas yra plačiai cituojama kūryba). Bauda turėtų atsipirkti, bent jau dešimteriopai.
sielinas 2011-09-26 16:43
Religinius fanatikus gimdo religija. Jos nebūtų nebūtų ir religinių fanatikų. Bibilijoje daug žiaurumo ir joje labai žeminamos moterys kaip turėčiau tai interpretuoti?
faktas 2011-09-26 16:51
Žodžio laisvė yra iš esmės tas pats kas ir veiksmų laisvė. Šiuolaikinėje visuomenėje žodį reikia argumentuoti. Paskutinius metus aš domiuosi "šūkio" įtaka. Daug žmonių suvokia, jog tai, kas nematerialu, negali pakenkti. Deja, tai netiesa. Šūkio įtaigumas lemia konkrečius tuo šūkiu paveiktų žmonių veiksmus. Yra šimtai to pavyzdžių. Lengviausia šūkio įtaką suprasti galima paskaičius Hitlerio biografiją. Hitleris iš esmės buvo tik žmogus - neturėjo nei pinigų, nei didelės jėgos, tačiau turėjo šūkį. Pati religija visa paremta tik šūkiais. Yra daug straipsnių ta tema. Taigi šūkis nėra tiesiog "tai juk nekaltas žmogus nieko nepadarė, o tik išreiškė savo nuomonę..." Vienas panašus atvejis su dar vienu panašiu komentatoriumi įvyko prieš gerą pusmetį. Žmogus parašė vieną vienintelį komentarą - lauk tuo pyderus ir ir visiems jiems į šikną po kankorėžį. Tikslaus teksto nepamenu, bet esmė tokia. Ir ką tu sau galvoji - praėjo vos keli mėnesiai ir visa Lietuva skanduoja "visiems į šikną po kankorėžį ir išvaryt iš Lietuvos". Tas šūkis daugeliui pasirodė įtaigus ir žavus, o tai gali lemti konkrečius veiksmus. Asmeniškai aš manau, kad bausti reikia visus, kurie kursto neapykantą bet kokioms mažumoms, o ypač tautinėms! Aš pažįstu žydę, kuri turėjo išeiti iš darbo, nes negalėjo iškęsti užuominų, pokštų ir pažeminimų iš bendradarbių. Buvus klasiokė dirba mokytoja, tai pasakojo atvejį, kaip visi mokiniai tyčiojosi iš lenko, o dabar tas lenkas gydosi klinikinę depresiją ir nebegali rišliai žodžių sujungti į sakinį. Manai, tas lenkas užaugs normaliu žmogumi? Aš manau, kad ne, nors realiai jo niekas net pirštu neplėtė. Tik žodžiai... Tikiuosi, paaiškinau, kokia stipri ir fiziškai reali šūkio įtaka.
kroitus 2011-09-26 16:55
Nebūtų religinių fanatikų - būtų kiti fanatikai. Čia nėra religijos skiriamasis bruožas. Perskaičiau kol kas tik pusę Biblijos. Moterų žeminimo dar neradau. Taip - jos ten ne taip vertinamos, kaip vyrai, tačiau irgi turi svarų vaidmenį. Ir neretai yra išaukštinamos labiau vyrai. O dėl žiaurumo... Paskaičius praktiškai bet kurią senovinę knygą, žiaurumo galima rasti ne ką mažiau. P.S. Jau prasidėjo off-topic'as
faktas 2011-09-26 17:06
sielinas 2011-09-26 17:20
Reikia siekti, kad ale šv. raštai ir liktų tik kaip senovinės literatūros paveldas, o ne moralės šaltiniai (moralės ten nerasta) šiandieniniame pasaulyje. Laisvė interpretuoti savaip gimdo fanatikus.
Strong_Bad 2011-09-26 17:43
Visu pirma skirk chamizma ir anarchizma nuo laisves. Gerai pasake kazkada mokykloj mokytoja kazkas panasaus "Tavo laisve baigiasi ten kur prasideda kito zmogaus laisve". Taip senukui ir reikia, o kad jis neigalus ar ka, cia itakos visiskai neturi turet (nebent psichine negalia), nes tai byloje visiskai ne i tema. Ko noret, tokiam amziuj jau nukvake buna zmones ir nebesupranta nieko, tik bando dar pasireikst, kad mataii dar gyvas, dar aceit gali mamokyt "isminties". Butu gerai daugiau tokiu bylu sulaukt, nes tikra tokie komentarai, kaip sis, akivaizdziai perzenge riba. Toks baznycis zmogus, o vat pasakyma "pries dieva visi lygus". Pamirso, matyt, arba ta sekmadieni, kai buvo sito mokoma, praleido paskaita Beja, geras komentaras apie 10 ateistu isakymu, norint ju laikytis nebutina keist religiniu paziuru, o kad tinka siam laikotarpiui labiau nei krikscioniskoji 10 isakym versija, tai 100%.
Gediminas Jurgaitis 2011-09-26 18:51
jei mes, katalikiška valstybė, esame verčiami pripažinti tai, kas mums, kriščionims, yra svetima. Lietuvos tikintieji, netylėkit. Dievo tarnai, kur jūs, kunigai, vyskupai ir visa katalikų bažnia? Ar to mus mokė Kristus? šita velnio religija buvo į mūsų žemelę atnešta per mūsų išžudytų protėvių kraują... man net kraujas verda, kai rašinėja tokias "tiesas", o paskui tokie kaip kroitus jas gina... nežinau, bet man įėjus į bažnyčią vaizdelis ne koks.. prieš akis pakabintas, nukankintas žmogus iš pilvo varvančiu krauju, o per mišias sakoma valgykite mano kūną ir gerkite mano kraują kuris už jus atiduotas.. ar kažkaip panašiai, dar geriau pasirodo tą pakabintą ir nukankintą žmogų nukankino ne kas kitas o jo tėvas dievas(ne tiesiogiai) nes pasirodo, kad tėvukas ne toks jau ir gailestingas ir be tos inkvizicijos žmonėms nuodėmių atleist negali... tai jūs man pasakykit gerbemieji ar ne čia tikrieji satanai apsivilkę juodom suknelėm ir maukiantys vyną priešais savo pasikabintą/nukankintą mesiją? ->kroitus nemaišyk senojo testamento su naujuoju, nes senasis testametas buvo parašytas viduramžiais kai žmonės viską ko nesuprato laikė dievais, o va jau kai pradėjo laikai gerėt ir žmonių makaulėse protelio radosi vis daugiau ta žiauri rašliava nebetiko, tai neliko nieko kitą kaip perrašyt DIEVO ŽODĮ...
Gediminas Jurgaitis 2011-09-26 18:55
o senelis gavo ko nusipelnęs-nėr ko burnot ant tų kurie tau nieko nepadarė.. nesu didelis homoseksualų gerbėjas, bet ne mano reikalas ką jie mylėt pasirinkę..