„Nokia“ atleis 3,5 tūkst. darbuotojų  (8)

Pagal gamybos apimtis didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja kompanija „Nokia“ atleidžia 3,5 tūkst. darbuotojų. Didžioji dalis jų neteks darbo dėl Rumunijoje uždaromos gamyklos, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija skelbia, kad dėl Rumunijoje Klužo mieste uždaromos gamyklos darbo neteks 2,2 tūkst. darbuotojų. Likusi dalis „Nokia“ darbuotojų bus atleisti iš logistikos ir komercijos padalinio, kuriame veikia didžiausia pasaulyje skaitmeninių žemėlapių kompanija „Navteq“. Šie darbuotojų atleidimai yra dalis balandžio mėnesį paskelbto plano sutaupyti iki 1 mlrd. eurų. Tarp taupymo plano įgyvendinimo priemonių buvo ir daugiau kaip 4 tūkst. darbuotojų atleidimas.

Šiais metais „Nokia“ kompanijai sunkiai sekėsi pardavinėti mobiliuosius telefonus ir kaupti pelną. Sausio mėnesį kompanija pranešė, kad savo išmaniuosiuose telefonuose naudos „Microsoft“ programinę įrangą, tačiau pirmieji telefonų modeliai rinką turėtų pasiekti tik šių metų pabaigoje. Po pranešimų apie susitarimą su „Microsoft“ „Nokia“ akcijos sumažėjo beveik dvigubai, kadangi buvo pradėta baimintis, kad iki to laiko, kai pasirodys naujieji telefonų modeliai, kompanija bus praradusi savo pozicijas mobiliųjų telefonų rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: