Analizuojamos geoterminio vandens naudojimo galimybės Palangoje  (4)

Palanga jau lapkričio viduryje turės galimybių studiją, atskleidžiančią geoterminių vandenų panaudojimo sveikatinimo, SPA ir poilsio paslaugoms plėtoti galimybes kurorte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia užduotis pavesta Klaipėdos universiteto mokslininkams. Už paslaugą bus apmokama iš Europos Sąjungos ir Savivaldybės biudžeto lėšomis.

Galimybių studiją parengti apsiėmęs universitetas per pusantro mėnesio įvertins Palangos sveikatinimo, SPA ir poilsio paslaugų situaciją: išanalizuos, kaip naudojami gamtiniai ištekliai kurorte bei pateiks geoterminių vandens panaudojimo galimybių analizę. Taip pat bus detalizuoti geoterminio vandens panaudojimo privalumai turizmo paslaugų sektoriaus plėtrai ir inovacijoms, sezoniškumui mažinti.

Galimybių studijoje bus išnagrinėtas ir teisinis minėtų gamtinių išteklių panaudojimo Lietuvoje reguliavimas, patekta geoterminio vandens Palangos teritorijoje fizikocheminė sudėtis.

Klaipėdos universiteto mokslininkai parengs galimų priemonių planą, siekiant plėtoti geoterminio vandens panaudojimą turizmo ir SPA paslaugų sektoriuje: atsižvelgiant į atliktas analizes bus išskirta teritorija bei išrinktas optimalus variantas, tinkamiausias SPA ir rekreacijos centrui įkurti, naudojant geoterminius vandens išteklius. Taip pat bus nustatyti prioritetai bei pagrindinės investavimo kryptys.

Atlikus galimybių studiją paaiškės ir kompleksas paslaugų, naudojant vietinius rekreacinius ir gydomuosius išteklius (gydomąjį purvą, mineralinius vandenis ir pan.), optimaliai suderinamų su geoterminio vandens panaudojimu, siūlomų taikyti strateginiame objekte, bei planuojamų paslaugų apimtis.

Tikimasi, kad geoterminių vandenų panaudojimas Palangoje paskatintų atvykstamąjį turizmą bei padidintų turizmo paslaugų potencialą ir konkurencingumą.

„Palangoje yra galimybė panaudoti geoterminius vandenis, ir reikia į tai atsižvelgti. Kodėl gi nepagalvojus apie atvirą baseiną? Rengiama galimybių studija ir atsakys į klausimą, kaip geriausiai panaudoti turimus išteklius“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: