Po 24 metų nuo statybų pradžios Š. Korėjoje duris atvers 330 m. aukščio dangoraižis  (16)

Praėjus 24 metams nuo statybų pradžios Šiaurės Korėjos sostinėje duris atvers viešbutis, kuris kadaise turėjo būti aukščiausias pasaulio pastatas, praneša telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

105 aukštų beveik 330 metrų aukščio stiklinis dangoraižis kitų metų balandį pagaliau atvers duris lankytojams. Atidarymas sutaps su šalies įkūrėjo Kim Ir Seno 100-ojo gimtadienio švente. Pagrindinės šventės iškilmės vyks balandžio 15 dieną. Viešbutis buvo pradėtas statyti 1987-aisiais ir turėjo tapti aukščiausiu pasaulio pastatu. Tačiau žlugus Sovietų Sąjungai dėl finansavimo stokos 1993-iaisiais darbai sustojo. Pastatas 16 metų buvo nenaudojamas ir nebaigtas statyti. Šiuo metu manoma, kad pastatas yra 40-as pasaulyje pagal aukštį ir 4-as pagal aukštų skaičių.

Nebaigtos statybos bokštas kaip koks vaiduoklis stūksojo miesto peizaže ir didino kritikų skaičių. Projekto kritikai trikampės piramidės formos pastatą jau daug metų vadina bjauriu ir net apibūdina kaip blogiausią pastatą žmonijos istorijoje. Bet dėl skonio nesiginčijama.

Prieš trejus metus Šiaurės Korėjos valdžiai nusprendus, jog statybos turi būti pabaigtos, pagaliau artėja diena, kai pastatas bus atidarytas oficialiai. Žinoma, jog jame įsikūręs viešbutis užims dešimt pastato aukštų nuo 20-ojo iki 30-ojo aukšto. Be viešbučio dar bus restoranas ir verslo centras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)