AMD pristatė ilgai lauktus „Bulldozer“ mikroprocesorius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SmOgER 2011-10-13 17:02
Ne nu vėl su tais savo dažniais. Kiek gi galima tą patį kartoti? Ne dažnis svarbiausia!! Juk jau minėjau Pentiumą su 3.73Ghz (kuris bent jau porą kartų nusileidžia C2D su 1.6Ghz)
Wolfy 2011-10-13 19:08
Atrodo neblogai, bet gaila ,kad vis su Intel produktais neina kaip lygus su lygiu. Gerai, kad bent kaina bus neuzlauzta, del ko man patinka AMD produktai.
Pumper 2011-10-13 19:57
Brangesnis, lėtesnis ir žymiai daugiau energijos vartojantis už i5-2500k = užlaužta kaina. Ypač turint omeny, kad kai kur 3.6 8C bulldozeris nesugeba aplenkti PII X6 3.2, tai išvis liūdna darosi. Tragedija ir ne kitaip, nebent visiškai BIOS nemokėjo padaryti, tai galima būtų tikėtis geresnių rezultatų už savaitės ar dviejų, kas mažai tikėtina. Labai laukiau naujų AMD, bet dabar tai tik Intelį pirkčiau.
Rudlow 2011-10-13 20:00
Silpnai cia AMD pasirode, silpnai. Su tiek lauktais bulldozer'iais ne kazka atsikariaus is Intel. 8 branduoliai? Na taip, gal ir gerai zmonems, kurie uzsiima video medziagos konvertavimu, bet ir tai Intelis su 4 fiziniais branduoliais ir Hyperthreading'u is esmes tas pats, plius dar AMD 8 branduoliai nezmoniskai daug energijos ryja. O jei dar pridesime ir paprastus vartotojus, zaidimu entuziastus, tai isvis bulldozeriai- nieko gero, nes core to core gauna smarkiai nuo intelio sandy bridge'u. Bent as tikrai kazko geriau is AMD tikejausi...
M.Mantas 2011-10-13 20:00
Kaina "neužlaužta"? Parašyta, kad realus našumas testuose mažesnis už Intel i5-2500K, kurio kaina 216$. Nereikia ignoruot ir elektros energijos poreikio. 125W prieš 95W. +Intel turi integruotą vaizdo procesorių. Mano supratimu AMD eilinį kartą pasiūlė pasenusią technologiją. Nematau jokios finansinės naudos pirkt tokius procesorius.
Indigo89 2011-10-13 20:18
Foxman 2011-10-13 20:39
Bent jau man energijos suvartojimas atrodo normalus. 95W 4 branduoliams - tiek pat kieki i7. O 4GHz MOSFET tranzistoriai irgi neblogai atrodo, manau, ADM dar neatrado geros tehnologijos suvaldyt juos (ypač "bendrauti" per 8 branduolius). Lauksim, kada Intel susitvarkys su 4Ghz
Asche 2011-10-13 21:04
Realiai tai jau ir 3GHz yra "riba" medziagai is kurios gaminami procesoriai. Po truputi intel ir amd turetu galvoti kokia nauja medziaga panaudoti. Nes jau virs 3,5GHz, tie hercai tampa tik didesni skaiciukai, o nasumas ne taip ir zymiai jaucias. Tuomet prasideda didesni elektros poreikiai ir temperaturu kilimai, o naudos ne taip ir daug (kaip matome is siu "ypatingu" nauju amd "bulldozer" gaminiu). i5-2500k isleistas sausio 9 d. ir jis yra nasesnis uz naujausia amd gamini . Skirtumas 9 menesiai!!! Del to visuomet ir renkuosi intel gaminius. TAIP - jie brangesni. Bet lenkia konkurentus daugiau nei puse metu i prieki..
Gluxen 2011-10-13 21:35
Intel i5 pranašumas pries galingiausiąjį AMD Buldozerį man primena "antį". O tie testai, tai kazin ko verti. Padaro vieni, rodo Intel pranašumą, padaro kiti, tai AMD našesnis. Kol nebus auksciausiu lygiu reglamentuotų įvairiapusių testų ir kol jie nebus sertifikuoti auksčiausiomis institucijomis, tol spekuliacijom netikėsiu. Mikro našumu skirtumai aktualūs tik didelėms informacijos apdorojimo stotims ir serverinėms, o paprastam vartotojui giliai dzin. Net ir tie kurie dirba su 3D ar video montažu nesureikšmins. Juk nerenderina su savo loptopais ar stalinukais projektų kuriuos isrenderint reikia menesio ar kelių. Maximum trunka savaitė ar kelias. Didesni projektai daromi firmose, kurios turi nuosavus renderfarmus. Taip kad spekuliuoti našunu lygu tas pats kas ginčytis kas geriau Mersas ar BMW. Siūlyčiau padirbeti ir tais ir tais, nusipirkti ir patureti tuos, ir tuos. Tada atsakyti, ar per 5-8 metus pasenus kompui yra realus skirtumas ar pas tave buvo Intel ar AMD.
1hitkillhack 2011-10-13 23:33
Pajungus paprasciausia performance cpu programa, jeigu aiskiai matosi skirtumas? Tai kokios cia spekuliacijos? Jeigu tie buldozeriai butu hitas, nemanau, kad sklandytu tokie gandai... Nera tikslo pirkti atsilikusia technologija, nors ir ji atsiliktu nuo kitu labai nedaug... Tuo labiau, kad amd nieko ispudingo neisleido, jeigu tie buldozeriai ir phenom x6 nusileidzia... Cia tas pats kas intelis isleistu nauja i5 modeli truputi geresni nei kiti i5... O apie intel ir amd nasumus ir taip jau aisku kad visa galva priekyje intel... Sakai paprastam vartotjui nevarbu nasumas? Tai dabar gal but, bet po metu iseis zaidimas ar programa nauja ir gal but reikes to... ir tada bereikalingi nervai ir islaidos... Dar gali buti paprastas vartotojas kuris tik interneta naudoja ir filmus ziuri tai jam gal ir celeron 1.5ghz uztektu...
loggo 2011-10-14 00:17
Ką jūs čia kaip kokios bobos aiškinat? Puse paragrafo užsiminė, kad kažkokie neaiškūs šaltiniai atliko porą testų ir, jų nuomone, procesoriai neypatingi. Dar gal burėjos paklauskit ar astrologės horoskopo paprašykit?
Rudlow 2011-10-14 00:31
Kuris is situ saltiniu tau neaiskus (tiesiog tingejau daugiau ieskoti)? Aiskiai matosi, kad AMD gauna "core to core" nuo Intelio. Siek tiek geriau tik programoms, kurios isnaudoja visus 8nius branduolius, taciau kaip jau minejau- 4 branduoliai Intel su Hyperthreading is esmes tas pats (tiesa, tik i7 ta turi), kas AMD 8 branduoliai, tik maziau suvartojamos energijos. Tai kur tie AMD pranasumai (kainos irgi panasios).
Arwis 2011-10-14 02:11
nei geriausias AMD buldozeris praktiniam pritaikyme daugumai vartotoju. Nekalbu apie i7-netukus. AMD neturi siuo metu nieko kas bent kiek galetu prie ju priarteti. Jau nekalbant apie tai kad kita met pasirodys Ivy Bridge kurie vel netures jokios konkurencijos.
taskaz 2011-10-14 08:23
Niekada nebuvo taip kad 4/8(core /thread) geriau negu 8/8 ir niekada nebus. Branduolių panaudojimas ir pan, visai kitas reikalas. Tikėjausi kažko geriau iš AMD, bus matyt ką pasiūlys serveriams.
alkaponas 2011-10-14 11:33
Vienintelis arkliukas ateityje gali būti naujosios amd instrukcijos su kuriomis fx įpatingai greitai atlieka operacijas. Jeigu progr. įrangos kūrėjai naudosis procesoriaus pajegumais per tas instrukcijas tada amd labai pasisektų ir po kurio laiko šios instrukcijos galimai taptų rinkos standartu klaip kad kadaise AMD64 tapo. Bet kelių yra ne vienas ir ne du programinės įrangos vystymui, tad kaip bus parodys laikas.
bahuriux 2011-10-14 13:43
Jei kam idomu patys paziurekit kas ko vertas ir uz kiek tai daro http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
Rudlow 2011-10-15 00:27
Tai kad Intelio i7 2600k su keturiais branduoliais ir Hyperthreadingu apdeda 8niu branduoliu bulldozeri ant benchmarku, kuriuose isnaudojami visi branduoliai.
Tommis 2011-10-15 01:49
geriau būt ir negalėjo - prieš Kalėdas 8150-as atpigs iki i5-o, 4100 kainuos 99 baksus - ko daugiau norėt? O visoki i7 - kam jie įdomūs? Teko turėt reikalų su labai nepigių kompų tech. aptarnavimu (to reikalo virtuve); pabandykit atspėt, keli procentai i7-ų naudojami pagal paskirtį Kad būtų lengviau: maždaug 80% suinstaliuota interneto naršyklė, ofisas ir keli žaidimai, kuriuos labai nesunkiai pavežtų pusė to i7-o kainos, daugiau nei vieną monitorių naudoja mažiau nei 1% vartotojų, dar keliuose procentuose nėra nieko, išskyrus ofisą, kortas ir porno... Reikalas tas, kad absoliuti dauguma pirkėjų nežino savo poreikių, o perka pagal piniginę arba savo įsivaizduojamą libido...
zet 2011-10-15 14:23
1. lyginama su i7 2600 nauju, kuris isejo pats padejo net extreme serijos intelio procesorius. i7 kaip vidutines klases procas vienas geriausiai vykusiu (mano nuomone). Ir tai kad AMD praktiskai priartejo prie jo, tai jau nerealu. 2. pazirurekite zaidimu analizes. Pora pixeliu ir tai , kai pasiziuri ne tik skaicius, bet ir kreives, tai plika akimi tikrai nesimato kuris geresnis. pvz hardwareheaven.com. Tad praktiskai tikrai nera skirtumu. Ai, ir dar ziurinti tuo grafikus, galima laisvai paimti intervalus, kada AMD deda inteli. 3. intelio i7 2600 turi 4 branduolius su 8 giju palaikymu, bet amd thredus isnaudoja daug geriau. 4 AMd branduoliai geriau dirba su gijomis negu 4 intelio, tad 8 dar geriau. Minusas tas su gijomis, kad net jei programa palaiko 8 gijas, tai nereiskia kad jos tolygiai paskirstomos, daznai visgi veikia viena pagrindine gija, tad net su 8 gijom visgi svarbu vieno proco darbas. Biski kitaip su serveriais. Amd pagrinde ir kuria serveriams procus, o tik paskui juos adaptuoja paprastam pc. 4. Praktiskai, jei kas turi i7 2600k ir as ju kompe pakeisciau i amd buldozeri, jis tikrai nepajustu skirtumo ir visiems girtusi, kaip gerai dirba intelis.. 5. Siaip ar taip as esu intelio fanas, bet biski kartais pikta darosi, kai zmones kalba vejus. Procas tikai vykes, ir jei jo kaina bus mazesne negu i5, taiki net labai vykes. Ziurejau ne vieno portalo grafikus, suvestines, analizes.
1hitkillhack 2011-10-15 16:39
Ar tikrai jau toks vykes? tu lygini geriausia buldozeri su "beveik" geriausiu intel gaminiu... Nereikia pamirsti, kad intel i7 produktams,- kiek? puse metu? (speju, kad panasiai tiek) buldozeriai numatomi porai metu i prieki... O intel jau kitais metais isleis Ivy Bridge su 22nm technologija... Ir kai tik isleis juos,- visa si karta procesoriu kuriuos dabar naudojame taps atgyvena... Iskaitant ir bulldozer... Dar suprasciau jeigu tie bulldozer DABAR lenktu visus bent 10% ir taip kitais metais butu nurasytas... O jeigu tu vadini vykusiu tik del to kad sugebejo pagal sparta pasivyti pasenusi i7 sandy bridge, tai tavo tiesa... AMD jau gana ilga laika velkasi is paskos inteliui, bet isleidus bulldozer viskas pasidare aisku, kad nieko svaiginanciai stebuklingo nesukure, ir nuo kitu metu metu AMD isvis bus uzmirstas...