FTB ruošia veidų atpažinimo sistemą  (3)

Sausio viduryje JAV pradės veikti sistema, leidžianti saugumo tarnyboms identifikuoti žmogų pagal jo nuotraukoje užfiksuotus veido bruožus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai dažnai teisėsaugos organai turi nusikaltimą padariusių žmonių nuotraukas, tačiau niekas nežino, kas tai per asmuo. Dabar FTB agentai, norėdami rasti informaciją apie konkretų asmenį iš 10 milijonų saugomų asmens bylų, turi žinoti šio žmogaus vardą. Nauja sistema „Next-Generation Identification“ suteiks tokią pat galimybę, pasinaudodama nuotrauka, kurią įkels sistemos vartotojas. Jam bus pateikta nuo 2 iki 50 asmens bylų, kurių nuotraukos labiausiai atitinka originalą.

Sistemos priešininkai baiminasi klaidų, kai nekorektiški sutapimai įvyksta dėl nepakankamo nuotraukų skaičiaus, o dėl to už grotų gali atsidurti nekaltas žmogus. Jie taip pat rekomenduoja neieškoti sistemoje tų žmonių bylų, kurie tiesiog suimti, bet neapkaltinti nusikaltimo padarymu. Tuo tarpu priešininkų oponentai tikina, kad įstatymų nepažeidusiems žmonėms nėra ko baimintis.

„Next-Generation Identification“ testiniu režimu bus paleista Mičigano, Vašingtono, Floridos ir Šiaurės Karolinos valstijose, o nuo 2014 metų ji pradės veikti visoje šalyje. Vėliau sistema naudosis ir JAV Vidaus saugumo agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)