Išleista „Ubuntu 11.10“. Kas naujo? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Xdmin 2011-10-18 12:41
Labai geras straipsnis, taip graziai pateikta viskas, kad is karto norisi imti ir isbandyti
Laurynas.s 2011-10-18 12:52
po atnaujinimo pastebėjau šiuos trūkumus: *nustojo veikti bevielis tinklas (teko pakeisti tinklo pl. draiverius, kaip internete skaičiau, panašiomis probl. susidūrė ne 1 sistemos naudotojas) *dingo ekrano užsklandos (teko iš naujo įsidiegti) * kaip minėta, žymiai pailgėjo krovimosi laikas
FAIL 2011-10-18 13:32
Norėtusi ir man vėl išbandyti... Tačiau mane stabdo paskutiniai potyriai - buvau vasaros pabaigoje įsirašęs naujausia Ubuntu ir: * Lagindavo video, trukdavo fps. Ubuntu forume klausinėjau, sprendimo būdo rast nepavyko. Tiesa padėjo tai, kad vietoj ATI draiverių įrašiau Ubuntu free draiverius kažkokius, tačiau tai vis tiek priminė loteriją - paleisdamas video 2 kartus iš 5 jausdavo per mažą fps skaičių. * Apgailėtina muzikos kokybė. Be komentarų. * Sugedęs programų centras. Ir tik lysdamas į tą kodą galėjau tai sutvarkyti su komandomis, kurias man pasakė tame pačiame ubuntu forume. Deja jos nepadėjo. Ir apskritai, juk kaip dažnai sako, VA UBUNTU TAI ČIA PAPRASTAM VARTOTOJUI PATS TAS. Ogi ne... Ar paprastas vartotojas rašinės konsolines komandas, kad kažką susitvarkyti? * Ubuntu one buvo sugrybavęs. O taip norėtusi dar pabandyti Ubuntu, bet rezultatas toks, koks yra - Windows 7 sukasi ir jokių net minimalių problemų paprastam vartotojui.
slack 2011-10-18 13:43
Valdymas nepatogus. programų meniu visiška nesąmonė. konfigūruoti beveik nieko negalima .Grįžau prie Debian ir gnome 2.
infoguru 2011-10-18 13:48
Na tik nereikia Lia lia Va kaip tik ant tavo žodžių ką tik pas kolegą vėl internetas dingo Win7-uose, o pas mane ant Ubuntu yra Video lagindavo greičiausiai dėl draiverių. Kokią rezoliuciją žiurėjai beje ? Kokį grotuvą naudojai? Kaip supratau ATI pas tave. Muzikos per daug neklausau, ne melomanas, tad nežinau ir trūkumų kažkių nepastebėjau. O kas su Software Centru buvo nutikę? P.S. Vienam per sudėtinga, kitam per mažai konfigūracijos.... niekaip neįtiksi
FAIL 2011-10-18 13:54
Video grotuvus bandžiau visokius - problema buvo ta pati. Tiesa, situacija kiek kitokia, buvau pamiršęs. 2 kartus iš 5 nesutapdavo garsas su vaizdu pakeitus draiverius į open source, fps kritimo nebebuvo. Rezoliucija 1366 x 768. Kokia vaizdo korta dabar nepasakysiu, bet ATI, o laptopas dell inspiron. Software centras nieko nebeleisdavo atsiųsti nors internetas su naršykle veikdavo. Forume gavau krūvą kodų, kuriuos typo turėjau įmest į terminalą, bet ką jie man pataisė, aš nežinau. Viena komanda atsiuntė kažkokį geresnį programų centrą, kur leisdavo daugiau ką daryt, bet juo net nebebandžiau naudotis - buvau pavargęs į dieną po 1 temą kurti dėl sutiktų problemų. Jų būta daugiau, tačiau daug ką pavyko ir išspręsti. Aš su malonumu vėl įsirašyčiau Ubuntu, duočiau dar vieną šansą, tačiau neturiu nešiojamo HDD. Jei paskolinsi ir nemokamai pakonsultuosi kilus klausimams, būtų tiesiog puiku
kroitus 2011-10-18 13:57
Nėra taip, kad su Ubuntu VISI turi problemų, o su Windows - NIEKAS. Ir ten, ir ten būna bėdų, ir tikrai ne vienam. Man vis dar keistas žmonių požiūris, kad jei kažkokios aparatūros gamintojas nepalaiko Linux, tai kalti Linux kūrėjai, bet jei tokia problema su WIndows - kaltas TIK gamintojas. Tiesiog gali pasirodyt, kad su Win mažiau problemų, nes forumuose sunkiau rast kalbų apie kokią nors problemą. Tiesiog problemų sprendimai dingsta krūvoje forumų, ir pasisakymų iš serijos „nemoki naudotis - nesinaudok“, „naudokis google“, ir panašiai. Ubuntu problemų sprendimai praktiškai vienoje vietoje - ubuntu forume. Aišku, rašyt komandas, kad išspręst problemas, nėra itin patogu(nors šiaip komandomis naudotis yra pakankamai paprasta ir greita, bet ne eiliniam vartotojui), tačiau knaisiotis po registrą, mano manymu, yra dar baisiau. O dėl muzikos, tai šiaip jau Linux garso apdorojimas yra geresnis nei Windows - jis artimas MacOS. Tačiau jei grotuvas pagal nutylėjimą yra neišbaigtas, tai ar dėl to kalta OS? Abejoju, ar daugelis Windows'uose naudoja tą patį Windows Media Player... Visur yra geresnių alternatyvų.
infoguru 2011-10-18 14:06
Oi tie Windows useriai.... jiems ne tik operacine, bet ir HDD nemokamai ir nama pastatyk nemokamai . Su isoriniu HDD siaip greitis ne tas.. Pasibandymui ar veikia gali pabandyti USB - 2GB per akis, o paskui galima ir dual-boot jei rimciau nusprendus pabandyti. O pakonsultuoti - visada prasom.
edragon 2011-10-18 14:51
Deja, jis tiesa sako (del vaizdo), su Dell Inspiron ir as turejau bedu naudojantis Ubuntu. Kiek pamenu issiaiskinau, kad nera ATI vaizdo plokstei draiveriu, kurie palaikytu vaizdo dekodavima, del to mazas fps. Bet tas laptopas numire, dabar naudoju kita ir jokiu bedu neturiu su Ubuntu. O nauja versija tikrai atrodo verta pabandymo, gal nebeatideliosiu
Mumblefluff 2011-10-18 14:52
Na, mano poreikiams ubuntu niekaip neužtektų..
Foxman 2011-10-18 15:03
Norėčiau ir aš išbandyti, bet nesupratau, kam reikalingas išorinis HDD. Ar negalima į vidinį įrašyt? Be to turiu keletą klausimų: 1. Ar daug reikia sėdėti prie configuravimų, driverių instaliavimo, jei esi visiškai žalias su Ubuntu? 2. Ar galima instaliuoti dvi OS? Ubuntu ir Win7 ir, ar nenukentės performance? O gal yra kokie Windows emuliatoriai (ar ar naudinga juos naudoti)? Nes noriu kartais pažaisti žaidimą, kuris veikia tik ant Windos 3. Ar yra daug "kabliukų" kur gali padaryt klaidą, kuriai reiktų nemažai laiko ištaisyt? Norėčiau pakeisti Win7 į kažką greitesnio, bet bijau, kad tiesiog susigadinsiu dieną bandydamas įrašyti naują OS ir bandyti ją perprasti(kaip naudotis, kas kur yra).
Evaldas 2011-10-18 15:07
Dažniausiai nereikia sėdėt, nebent turi kokią nors specifinę įrangą. Yra programa, kuri pati siūlo įdiegt tvarkykles tavo prietaisam. Galima instaliuot viena šalia kitos kaip dual boot. O dėl tų kabliukų.. Gal ir įmanoma. Man neteko padaryt.
- 2011-10-18 15:56
Jei visiškai žalias, tai geriau kad kas kitas sudiegtų pirmą kartą. Jei Vilniaus gyventojas, tai galiu pagelbėti aš (Jei negyveni kitam gale miesto nei aš )
Anonymous 2011-10-18 16:05
siknnon tuos ubuntu, naudojuosi kubuntu, protestuodamas pries gnome..
kroitus 2011-10-18 16:11
Anarchistas
FAIL 2011-10-18 16:21
Bajeris tame, kad mano laptopas pagal ubuntu.com yra pasiruošęs ubuntu: http://www.ubuntu.com/certification/har ... 00912-4897 Aš ir pats norėčiau dar duoti vieną šansą, tik prašau, gerbiamieji Ubuntu mylėtojai iš Vilniaus, paskolinkit nešiojąmą hdd, kad daug ką susidėt galėčiau
Evaldas 2011-10-18 16:26
Pabandyk VirtualBoxe tada susidėt...
DiretxEB 2011-10-18 16:42
Siaip man stabiliausiai veikia Long term support(LTS) versijos, sios kas puse metu, man kartais nelabai "noriai dirba", pasitaiku bugu ypac su grafiniu vaizdo apdorojimu, arba siaip kokiu funkciju netobulu isdirbimu... Taigi palauksiu balandzio menesio, kiek pastebejau i LTS sudeda visu kas puse metu isleistu ubuntu idiealiausius variantus... Siek tien noretusi Ubuntu turetu geriau isvystyta energijos valdyma. Labai greit iskrauna baterija... pvz (per Windows 7 atsidares OpenOffice galiu rasyti tekstus nuo 3.5 iki 4 val su pilanai ikrauta baterija, tuo tarpus su Ubuntu tik 2.5 val) Taigi kiek dirbu su Win (12 metu) ir Ubuntu (4 metus) , pradedu nejusti skirtumo ir negaliu konkreciai pasakyti KURI OS YRA GERESNE, kiekviena turi savo pliusu ir minusu, tik man nepatinka CRACK'INTU MS garbintojai kurie eilini syki man bando "pudrinti" smeginis kad "MS geriau Uz viska".
Anonymous 2011-10-18 16:54
pilnai pritariu ir priduriu. jei esi elinis vartotojas tai naudok LTS, o ne viska is eiles..
eimantasks 2011-10-18 17:24
Lečiau veikia, ne tik kraunasi bet ir pati grafinė aplinka labai lėta, windows man greičiau langus varto, bet kaip visada ubuntu dar gražesnė, ne man ją naudot, bet smagu kad tobulėja.