Mobiliosios įrangos skaičius JAV viršijo gyventojų skaičių  (0)

Mobiliųjų prietaisų skaičius Jungtinėse Valstijose pirmą kartą šalies istorijoje viršijo gyventojų skaičių, pranešė Tarptautinė bevielių telekomunikacijų pramonės asociacija (CTIA).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu JAV yra 327,6 mln. mobiliųjų telefonų, planšetinių ir nešiojamųjų kompiuterių, naudojančių antrosios, trečiosios ir ketvirtosios kartos mobiliojo ryšio ir duomenų perdavimo tinklus. Tuo tarpu JAV gyvena 315 mln. žmonių, t.y. statistiškai vienam gyventojui jau tenka daugiau kaip vienas mobilusis įrenginys.

Priešingai nei prognozuota, mobiliosios įrangos rinka tebeauga sparčiais tempais. Pavyzdžiui, nuo 2010 m. sausio mobiliųjų telefonų, planšetinių ir nešiojamųjų kompiuterių skaičius išaugo 9 proc. Dėl to padidėjo ir šio segmento įmonių pajamos: bendra rinkos apyvarta nuo 2010 m. liepos 1 d. iki 2011 m. birželio 30 dienos padidėjo 6 proc. iki 164 mlrd. dolerių. Ekspertų nuomone, taip yra dėl to, kad mobilieji telefonai pastaruoju metu dar labiau paplito tarp vaikų ir paauglių, be to, išaugo pagyvenusių žmonių susidomėjimas planšetiniais kompiuteriais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)