Kaip Lietuvoje veikia laisvoji elektros energijos rinka? (Video)  (7)

Jau kelis metus Lietuvoje kalbama apie laisvą elektros rinką, apie nepriklausomą elektros energijos tiekėjo pasirinkimą. Deja, daugelis dalykų liko neaiškūs ne tik plačiajai visuomenei, bet ir pačioms įmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo įsitikinęs ir didžiausios lietuviško kapitalo nepriklausomos elektros energijos tiekėjos „Energijos tiekimas“ vadovas Algirdas Juozaponis, teigiantis, kad ir žiniasklaidoje, ir tiesiogiai bendraujant su klientais, išryškėja nemažai mitų, kurie trukdo įmonėms priimti teisingus sprendimus.

„Neretai nepriklausomą tiekėją turintiems pasirinkti vartotojams apskritai neaišku, kokią funkciją jis atlieka ir už ką jis atsakingas, tuo tarpu turėjusios pasirinkti, tačiau to nepadariusios įmonės kartais klaidingai tikisi, kad ir toliau už elektros energiją galės mokėti pagal reguliuojamą visuomeninį tarifą. Panašių neaiškumų klientams kyla tikrai nemažai“, – sako daugiausiai klientų pritraukusios bendrovės vadovas.

Bendrovei „Energijos tiekimas“ apklausus per 300 įmonių, jau pasirinkusių nepriklausomą elektros energijos tiekėją, jų atsakomybes visiškai teisingai įvardijo tik 4 % apklaustųjų. Taip pat atliktas tyrimas atskleidė, jog net trečdaliui, t. y. 33 %, iš jų buvo sunku pasirinkti nepriklausomą tiekėją; dar 14 % prieš pasirinkdami nepakankamai gilinosi į pateiktus pasiūlymus.

Siekdami panaikinti žinių spragas (o tuo pačiu ir populiarinti savo paslaugas) „Energijos tiekimas“ iniciatyva sukurtas edukacinis filmukas. Nors jame ir yra reklaminio prieskonio, tačiau naudingos informacijos irgi nemažai.

Animuoto filmuko kūrėjai siekė, kad vartotojai nesugaištų daug laiko jį žiūrėdami, todėl atsakymai į 10 dažniausiai užduodamų klausimų pateikiami per penkias su puse minutės. Jame „Energijos tiekimas“ taip pat primena, kad iki š. m. gruodžio 1 d. nepriklausomą elektros energijos tiekėją turi pasirinkti įmonės, kurių objektų leistinoji naudoti galia yra lygi arba didesnė nei 30 kW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai (7)