Už vartotojų ištrintos informacijos saugojimą „Facebook“ gresia bauda

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2011-10-23 14:15
paprastam vartotojui šitos žinios nemanau kad aktualios. Facebook prisiregistravę kiek? keli šimtai milijonų vartotojų ir jūs galvojat kad kažkoks ten sėdintis kompiterastas bus suinteresuotas skleisti jūsų anketoje esančią informaciją apie tai kokios spalvos apatinius dabar dėvite? seriously.. Kas liečia įvairias įmones arba kokių naglų įmonių darbuotojus, tada reikėtų susirūpinti, bet mum paprastiems mirtingiesiems, kažin.. todėl dėti savo nuotraukas ne taip ir pavojinga, ką jie su ta jūsų nuotrauka padarys, nekalbu apie kokio afterparty nuotraukas kurias po 10 metų prisiminus bus gėda akis rodyt kokiam darbdaviui, bet portretinės ar kokios nuotraukos, nemanau kad tai labai blogai... Taip tai yra viena didelė duomenų bazė, bet lygiai tokios pats stovi pas policiją, regitroj, bankuose ir kitose institucijose ir ten pateikta informacija tikrai yra detalesnė.. kodėl to nebijot? juk kiekvienas dabar regitroj pagal mašinos numerį gali sužinot kas jūs.. tai irgi galima sakyt privati informacija kurios skleisti ne kiekvienas nenorėtų.. dar būtų galima pamąstyti kur daugiau šansų kad nutekėjus informacija, informacija apie jus bus pastebėta, manau ten kur tokios informacijos kiekiai bus mažesni, o facebook, turi būti velniškai įdomus kad iš kelių šimtų milijonų tavęs ieškotų..
HAL9000 2011-10-23 14:47
Iš vienos pusės - tas teisininkas kaip ir teisus. Bet jei pagalvot iš kitos pusės... Tarkim, jei realiame gyvenime prišnekėjai nesąmonių kitiems ar kažką prisidirbai, o paskui staiga imi gėdytis savo minčių ar veiksmų - reiktų imti reikalaut, kad draugai/pažįstami/bendradarbiai (ar bet kas, su kuo prisišnekėjai ar prisidirbai) ištrintų viską iš savo galvų, pamirštų visam laikui ir galvotų, kad to niekada nebuvo Kaip gyvenime reikia "kramtyt" ką šneki, taip ir virtualioj erdvėj reikia sąmoningumo ir išmintingumo. Arba visai nedalyvaut jokiuose soc. tinkluose, arba, jei jau norisi išsiliet - ieškot anoniminės erdvės. O jei jau dalyvauji kažkur su savo vardu ir pavarde - tai kas kitas, jei ne tu, atsakingas už tavo reputaciją? Prisiminiau viena gerą posakį, kuris skamba maždaug taip: ""
Justas116 2011-10-23 17:12
Jei neklystu, apie Facebook'o asmeninių duomenų saugojimą buvo rašyta ir anksčiau, apie tai, kaip jie pardavinėja asmeninę informaciją trečiųjų šalių kompanijoms. Technologijos.lt apie tai, atrodo, irgi rašė, bet nesu tikras
Anonymous 2011-10-24 09:44
bus dar ir kaip aktualios, kai kokie anonymous isilaus i fb, nusikopins visus duomenis ir imes i torrentus.. va tada tai melsites, kad kazkas is pazystamu neperskaitytu visko..
Zergas 2011-10-24 10:12
as tai nesuprantu tu kurie lenda tenai o poto dejuoja del privatumo.jei jau turi nukrypima pasireiskianti noru demonstruoti save tai nedejuok kai anksciau paviesinta info bus paskelbta tau nezinant.
blizzard 2011-10-24 12:48
Eisiu aš per tuos torentus knisiuos kur bus koks 100 milijonų varotojų ir ieškosiu ten kiekvieno savo draugo? galvokit ką šnekat
Anonymous 2011-10-24 13:36
pats pagalvok ka sneki.. butent, kad eisi ir knisies kaip kaimyno ziurkenas.. na nebent tau neidomu kaip sekasi vienai ar kitai ex ar zmonai, o gal ka veikia tavo vaikai.. kas ziurinejo tavo profili ir t.t. kas zino ka veiksi po 5 metu.. gal tave santazuos ta informacija.. cia butu, kaip anglijoj jau buvo.. po tyrimo ar vaikas yra sutuoktinio.. po jo daug poru issiskyre, nes tai buvo didelis siurprizas teveliams.. aplamai, galvok ka sneki, nes zmogaus smalsumas yra beribis ir tik nevykelis nesugebetu istraukti jam idomios informacijos is fb.. viskas prasidetu viesom ir is paziuros nekaltom apzvalgom nuo zymiu zmoniu.. kurias toliau vystytu kievienas asmeniskai, kai isvystu ziniasklaidoje vis idomesniu dalykeliu ir nusprestu, kad gal verta pasidometi apie ta ar ana..
blizzard 2011-10-24 15:25
Na visų pirma kuri iš mūsų facebooke viešina tokią informaciją kurios nesako žmonai ar kaimynui? visų antra, man tikrai neįdomu ką kur nuveikė petras petraitis ar vardenis pavardenis per kažkiek laiko.. Matomai čia daug kas iš jūsų turi labai slaptos informacijos ir bijo kad jos kas neatkastų aš asmeniškai neįsivaizduoju kam aš galėčiau būti įdomus ir koks nevykėlis galėtų su ta informacija kurią skelbiu mane šantažuot, nes tai tikrai nėra įmanoma
Zergas 2011-10-24 15:29
pagal tavo paspaudimus ir kita informacija galima sukurti tavo psichoportreta.ar noretum kad ji galetu matyti tavo priesai?ar pvz darbdavys?
blizzard 2011-10-24 15:51
Gal geriau padiskutuokim ką tokio turi būti padaręs ar ką turi būti naršęs, kad taip bijotum jog tave atseks pagal paspaudimus ar dar bala žino ką? eiliniam žmogui kaip aš tai nesudarytų jokių kliūčių, kekšių internetu neužsisakinėju, pedofilijos nežiūriu, facebooke netrolinu... Net ir darbdavys supranta kad šitie punktai gali būti pateisinami, aišku nekalbu apie pedofiliją . Koks jam skirtumas ar tu pornūchą žiūri ar ką kitą darai, tai sužinojęs jis tave privers nebent nesmagiai pasijausti.. kitas dalykas yra slaptažodžiai, bet jie tikrai geriau apsaugoti nei informacija kuri slepiasi po jais (paradoksalu..) priešų kol kas neturiu, jei labai daug priešų turi tai matyt su kažkuo kariauji, o jeigu su kažkuo kariauji tai matyt facebook naudotis nėra laiko ir supranti kad nėra gerai.. darbdavys visiškai natūralu kad tave bandys pašnipinėt, nes tu jam dirbi, jeigu neturėsi visiškai nieko tai irgi gali susidaryt tam tikrą nuomonę apie tave. ir visgi kokią informaciją jūs tam facebook laikot kad taip bijot jog kažkas ją gali pamatyt? gal savo vardo nenorit sakyt, arba viešint klausomos muzikos stiliaus, tokiu atveju aš jus suprantu ir pritariu.. bet jeigu ten jūs skelbiat tokią informaciją kaip pvz lytinio organo ilgiai ir kiti išmatavimai tokiu atveju jūs darot didelę klaidą
Anonymous 2011-10-24 16:43
pridursiu, jei lankotes kokiam suaugusiu tinklapyje, tai irgi darote klaida, nes fb coockies issaugo informacija ir veliau atiduoda i fb, kai tik prisijungiate.. del spaltazodziu isvis patyliu.. uztenka paspausti netinkama fb appso leidima ir jusu visi duomes su slaptazodziu nukeliauja tiesiai i svetima duombaze.. toliau, jusu tapatybes vogimui tai butu idealiausias variantas.. o tam reikia butent eilinio nezinomo zmogaus.. sekmes.. asmeninem zinutem turbut nebendravot, o ka jau kalbeti apie koki privatu pokalbi..
dawid90 2011-10-26 15:54
Abejoju, kad jie kažką rengė, net jų puslapyje facebook'as nėra minimas.