Kava varomas automobilis pasiekė naują pasaulio rekordą (VIDEO)  (5)

Dauguma nuosėdų nėra tokios nenaudingos kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio – pavyzdžiui, kavos tirščiai, kuriuos mes dar visai neseniai išmesdavome. Tirščiai gali būti puikiai naudojami kaip automobilio degalai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors keletas ekologiškų kavos tirščių panaudojimo būdų egzistavo ir seniau (jie buvo naudojami elektronikos maitinimo sistemoms kurti, gurmaniškiems grybams auginti, įtraukiami į komposto sudėtį), tačiau tik nedaugelis galėjo pasvajoti apie kavą kaip degalus automobiliams.

Durhame, Anglijoje, inžinierius ir savanorių grupė sugalvojo būdą, kaip konvertuoti senus kavos tirščius, surinktus iš vietinės parduotuvės, į degalus automobiliui.

Visai neseniai, kavos automobilis išvystė 107 km/h greitį ir pasiekė naują pasaulio Gineso rekordą organinėmis atliekomis varomų transporto priemonių grupėje. Jis pagerino buvusį, tik pernai pasiektą 76,7 km/h greičio rekordą, pasiektą automobilio, kurio energijai kurti buvo naudota mediena.

Kavos automobilį sukūrusi komanda pirmiausia transporto priemonėje įrengė dujofikavimo įrangą, kurioje organinės medžiagos dega esant aukštai temperatūrai. Kai kavos tirščiai yra deginami, jie gamina degias dujas, kurios po valymo ir aušinimo naudojamos kaip kuras, pritaikytas degimo varikliui.

Komanda taip pat pasirūpino, kad nereikalinga įranga iš transporto priemonės vidaus būtų pašalinta – automobilio greitis buvo padidintas išėmus daugiau nei 250 kg balasto.

Praėjusiais metais kavos automobilis pasiekė pirmąjį pasaulio Gineso rekordą – ilgiausią kava varomo automobilio nuvažiuotą atstumą.

Su kavos tirščiais varomu automobiliu galite susipažinti žemiau pateiktame vaizdo siužete:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)