Sukurta plėvelė, pašalinanti stiklinių ekranų atspindžius  (9)

Tikriausiai dauguma sutiks, kad bene labiausiai erzinantis dalykas nešiojamuose ar planšetiniuose kompiuteriuose, telefonuose ir kituose elektronikos prietaisuose yra atspindžiams neatsparus ekranas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto, panašu, kad jau artimiausiu metu tobulėjančios technologijos išspręs ir šį nepatogumą. Būtent praeitą savaitę vykusioje „FPD International 2011“ konferencijoje Azijos kompanija „Nippon Electric Glass“ pademonstravo naują technologiją, kuri padeda „susidoroti“ su atspindžiais naudojant net patį paprasčiausią stiklą, praneša „GSMDome“.

Siekiant išspręsti šią problemą, „Nippon Electric Glass“ pakako ant paprasto stiklo gabalo iš abiejų pusių uždėti nuo atspindžių apsaugančią plėvelę. Deja, bet detalesnės informacijos apie plėvelės sudedamąsias dalis ar gamybos technologiją kol kas neatskleidžiama. Šiuo metu žinoma tik tiek, kad plėvelė yra vos kelių nanometrų storio bei paprastam stiklui didelio ryškumo (skaisčio) atspindžius sumažina vos 0,1 %, tačiau galutinis rezultatas yra tiesiog neįtikėtinas.

Pranešime taip pat teigiama, kad stiklas padengtas šia apsaugančia plėvele, atspindi tik 8 % šviesos, todėl tai yra labai didelis pasiekimas, tačiau dabar daugumą labiausiai dominantis klausimas yra šiek tiek kitoks. O kaip pro šį technologiškai atnaujintą stiklą praeitų ekrano skleidžiama šviesa?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(1)
(0)
(1)

Komentarai (9)