Miestuose – elektriniai vienračiai (Video)  (4)

JAV bendrovė „RYNO Motors“ pradėjo gana egzotiškos miestų gyventojams skirtos transporto priemonės – elektrinio vienračio – gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RYNO pavadintas vienratis, skirtingai nuo kai kurių panašių asmeninio transporto priemonių prototipų, nėra skirtas pakeisti motociklą, teigia bendrovės atstovai. Didžiausias RYNO greitis siekia 40 km/h, įkrautu akumuliatoriumi jis gali nuvažiuoti iki 50 kilometrų atstumą. Šis vienratis labiau skirtas trumpoms kelionėms, važinėjimui nedideliu greičiu, galbūt netgi šaligatviais ar pėsčiųjų takais. 

RYNO dizaineriai net nepriskiria jo prie motorolerių kategorijos: jų manymu labai kompaktiškas, žymiai manevringesnis ankštose vietose ir pigesnis elektrinis vienratis yra visai kitokio tipo transporto priemonė. 

Elektriniam vienračio varikliui energiją tiekia ličio geležies fosfatų akumuliatorius, kuris įkraunamas per pusantros valandos. RYNO sveria 57 kg: nors dauguma jo savininkų toli jo nepaneš, vis dėlto jį galima įvairuoti ar įkelti į liftą ir laikyti per naktį savo namuose. 

Vienračio apsisukimo spindulys siekia iki 9o centimetrų, jis gali įveikti iki 30 proc. įkalnes. RYNO turi autobalansavimo sistemą, kuri gali ir laiku perspėti vairuotoją, ir laikinai perimti vienračio valdymo kontrolę. 

„RYNO Motors“ skelbia jau pradėjusi RYNO vienračių gamybą. Kol kas rankomis gaminama pirmoji 50 vienetų partija. Manoma, kad prasidėjus serijinei gamybai (o tai turėtų būti kitų metų pradžioje) šių vienračių kaina bus apie 3 500 JAV dolerių. 

Šiame vaizdo siužete – vieno iš ankstyvųjų RYNO prototipo bandymai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: