Pramonės katastrofų randai išlieka daugybę metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Houdini 2011-11-15 09:36
Laukiam saulės energijos ir pan. Anksčiau ar vėliau žmonija ateis į protą, atrodys keistai praeities knygose aprašomos tokios katastrofos.
Arns 2011-11-15 10:52
tada visi rašys apie Saulės audrų sukeltus gedimus ar net valstybių atsijungimus nuo tinklų http://www.technologijos.lt/n/spauda/sc ... psnis-4855
Shinigami 2011-11-15 11:21
Ar tik man atrodo, kad straipsnis jau su tvirta nuostata? Kuris bando skaitytojui įgrūsti savo pažiūras per prievartą? Visi aprašimai apie skirtingas nelaimes prasideda: "Pati baisiausia", "Pati didžiausia". Kažkaip visos tos nelaimės pačios pačiausios. Bent jau gerai, kad straipsnio gale parašyta, kad ne tik naftos katastrofos yra kenksmingos. Praktiškai bet kokia žmogaus veikla yra kenksminga, o dar daugiau kenksmingumo prideda jei toje veikloje įvyksta kažkokios nelaimės. Kad ir saulės energijos gavyba nėra tokia jau švari kai daugeliui atrodo, nes tam kad pagaminti saulės elementus reikia naudoti chemijos pramonę. Ir jei joje įvyktu kokia katastrofa nuostoliai gamtai taip pat butu nemaži. Bei saulės elementams reikia retųjų metalų kurių kasyba taip pat gali būti žalinga gamtai. Nėra žmogaus veiklos kuri nekenktu gamtai, tik skiriasi mastai arba kiek apie jas kalbama žiniasklaidoje. Net ir pati gamta nėra draugiška sau ir jos veikla kenkia pačiai sau. Nes visi gyvūnai į aplinką išskiria CO2 ir metaną. P.S. man tu akmenų su nafta spalva patinka tik nenorėčiau ten vaikštinėti.
technologas 2011-11-15 15:48
Sulig krizėm žmonės žiūri kaip išgyvent, o ne žaist su žaliom ar žydrom technologijom. Jei naftos iš tiesų likę dar daug, kad visiems užteks, tai nafik jie ten lenda dugnan? O logiškai pamasčius, jau jei lenda, mums, paprastiems, belieka melstis, tikintis technologinio energetinio ekonominio stebuklo. Tik aš juo netikiu. Jei žmonės nesugeba tokių dalykų sutvarkyt, man įdomu, kaip jie žada Marsą kolonizuot? Ten reikalai būtų kažkur 1000 kartų sudėtingesni.