Norima sukurti kompostuoti tinkamas kelnes, marškinėlius bei avalynę  (1)

Sportinės aprangos gamintoja „PUMA“ paskelbė, jog intensyviai ieško būdų gaminti kompostuoti tinkamas kelnes, marškinėlius bei avalynę. Vokiečių kompanija siekia, kad sudėvėtą sportinę aprangą būtų galima sudėti į kompostavimo dėžę šalia bulvių lupenų ir kiaušinių lukštų arba tiesiog užkasti darže, skelbia „Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Esame tikri, jog jau artimoje ateityje galėsime į rinką pateikti pirmuosius batus, marškinėlius bei sportinius krepšius, kurie bus arba perdirbami, arba kompostuojami,“ – vokiečių žurnalui „Wirtschaftswoche“ teigė „Pumos“ vadovas Franzas Kochas.

Jis aiškino, jog kompanija aktyviai bendradarbiauja su įvairiais partneriais, vystydama produktus, kad šie atitiktų ciklo principą. Tai reiškia, jog iš šių produktų turi būti įmanoma pagaminti naują drabužį, sportinį batelį, kažkokį kitą produktą arba tiesiog išgauti trąšas.

Praėjusiais metais „PUMA“ paskelbė savo ateinančių penkerių metų tvarumo strategiją, pristatydama dėžutę-maišelį iš perdirbtų medžiagų, pakeitusį parduotuvėse naudojamas batų dėžes. Kompanija taip pat patikino sumažinusi vandens, energijos bei degalų suvartojimą gamybos procese.

„PUMA“ – viena iš kompanijų, prisidėjusių prie pamažu kylančios „žaliosios mados“ bei ekologiškų, perdirbamų drabužių bangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)