„nano-SIM“ kortelės bus 30% mažesnės už „micro-SIM“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

D4rius 2011-11-15 16:42
Blyn, as ne pries pazanga, bet retkarciais reikia gerai paieskoti tos sim kai telefas nukrenta ir isitasko, kas butu jei ji butu dar mazesne? Dydziu, jei gerai supratau, turetu prilygti microsd korteliai, kuria retkarciais sunku pirstuose nulaikyti del jos mazumo
kionig 2011-11-15 17:18
Tai tu būsi tas, iš kurių kas antram, įkris telefonas į klozetą. Siūlyčiau arba mažiau gert, arba prisirišti telefoną su lenciūgu.
enternald 2011-11-15 18:40
Nesąmonė: miniSIM gaidys, o čia iš viso išsidirbinėjimas. Kortelei nuskaityti reikalingo mikrovaldiklio ir kortelės čipo matmenys visoms kortelėms vienodi, pvz Iphone naudoja tokio pačio dydžio kontrolerį tiek SIM tiek MiniSIM Iphone4, tik lizdo talpa skiriasi. Nei gamintojai nelaimi, o vartotojams nepatogumų krūva.
lmn 2011-11-15 19:58
Koks skirtumas kokie tie čipo matmenys? Jūs geriau pažiūrėkit lizdo matmenis - kokius x4 sumažės. Man neaišku, kodėl SIM kortelės iš karto nemažina iki kontaktų aikštelės dydžio. Gal vėliau galės pasigirti, kad dar 20% sumažino . Panašiai buvo su SD - sumažino iki miniSD, o po to dar truputį iki microSD.
enternald 2011-11-15 20:28
SD ne tas pats variantas: SD tiek forma tiek kontaktų išdėstymas kito, to tarpu SIM kontakto forma , nei išdėstymas nekito. Be to sim kerpama iš lakšto, o SD lydoma ir įstatoma į adapterį stabiliai, jei reikia. SIM, kaip paprasta banko kortelė, negali taip veikti: minisim įpjaunami apvadai, kurie tą kortelę naudojant kaip sim sukelia problemų, kad atitrūks nuo rėmo. Negana to sim sudaro Embeded chip: vartotojas privalo perregistruoti kortelę, kaip iš senos SD į naują ROM'o su duomenimis SIM kortelei neperkelsi (nebent turi gerą britvą ir nagingumo). Vienu žodžiu problemos ir jokios naudos.