Pažabotas vėjas uždirbo papildomų pajamų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mental1ty 2011-11-25 11:07
Esu ūkininkas ir galvojau apie tokį vėjo malūną. Kiek skaičiavausi, tai man tik nuostolis iš tokios elektrinės būtų. Kad kažką užsidirbtum reikia arba visai netoli jūros statyt, arba būti labai stambiam ūkininkui, kad be paskolos tuos milijonus turėtum, nes jei imti paskolą, tai pelnas vargiai palūkanas padengtų.
blizzard 2011-11-25 11:36
Yra galimybė kad tų malūnų kainos yra dirbtinai sukeltos kol kas. Produktas nėra labai populiarus, be to tai ne per seniausiai atsiradus technologija, manau kad kainos yra kol kas pačiame "pike" ir su laiku turėtų mažėti.. Dar kitas dalykas, visgi ta Lietuva toks atsilikęs kraštas ir mes daugiau prie ubagų nei prie turtuolių, mum tas 1,4milijono, net jeigu ir pusę tos sumos kompensuotų atrodo pragariškai dideli pinigai, tačiau kokiam prancūzui ar norvegui tokie pinigai atrodo pakankamai gera kaina mokėti už tokią įrangą. Taigi grįžtam vėl prie to kad esam pakankamai atsilikę nuo likusio pasaulio, savo atlyginimų/kainų/ekonomikos lygiu. Kažkada galvojau kad gal apsimokėtų mestis kokiems keliems kaimynams ant tokio malūno ir turit "nachalevos" elektros, bet kad kaina tikrai didelė lyginant su pagaminamu elektros kiekiu.. Gali ir neatsipirkt per gyvenimą
technologas 2011-11-25 13:51
immortallt 2011-11-25 22:50
As sakyciau, kad yra vis tiek sustainable energy, tik dar "nedagyvenom". Reikia sukurti dar pakankamai technologijų, kad nulipti nuo resursų naudojimo besaikiai ir energiją pasigaminti tik švariu būdu, taip pat ir gaminti švariomis technologijomis. Perdirbti visas šiukšles ir pan.
Nerkashis 2011-11-26 12:04
Ta vėjo energetika pelninga tik turtingiesiems. Paprastiems mirtingiesiesms belieka entuziastų vaidmuo. Boileriui pašildyti ar akumuliatorių pakrauti Kiek ten savadarbę kainuoja pasidaryt? Vis dar 1W - 1lt?