"Amazon" apkaltina planšetėje "Kindle Fire" pažeidusi du patentus  (1)

Vargu, ar kas nors planšetinį kompiuterį "Amazon Kindle Fire" pavadins „muzikos grotuvu“, tačiau atitinkamų patentų turėtojų akyse "Amazon" įrenginys gali tapti kuo tik nori.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija "Personal Audio LLC" pateikė Teksaso valstijos (JAV) teismui ieškinį, tvirtindama, kad "Amazon Kindle Fire" įrenginys pažeidžia du jos patentus, kurie susiję su „sąrašo atkūrimo su navigacijos galimybe“ gavimu ir pateikimu. Savo ieškinyje "Personal Audio LLC" planšetinį kompiuterį vadina garso įrašų grotuvu, galinčiu atkurti vartotojo pasirinktus failus, tokius kaip dainos. Sutvarkyta tokių failų grupė ir vadinama atliekamų kūrinių sąrašu.

Panašaus pobūdžio ieškiniai pateikiami vos ne kasdien, tačiau pastaruoju atveju "Amazon" aiškiai reikėtų sunerimti. Šiais metais "Personal Audio LLC" jau panaudojo aukščiau minėtus patentus prieš "Apple" ir laimėjo. Tuomet teismas įpareigojo "Apple" išmokėti 12 mln. JAV dolerių kompensaciją. Panašius ieškinius "Personal Audio LLC" pateikė ir prieš "Samsung", "Research In Motion", "Sirius XM", "Motorola" bei kitas išmaniuosius elektroninius įrenginius gaminančias kompanijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)