Lietuviškas kompiuteris: akivaizdu, bet neįtikėtina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2011-10-28 10:29
Reikia, kad ne tik dizainą kurtų, bet ir kažkiek programinės įrangos, pvz kaip Amazon, kurie į naują palnšetę ikomponuoja knygų skaitytuvą ir pan. Pridėtinės vertės kurimas, ir tokių gaminių eksportas į besivystančias šalis būtų tai ko mums reikia! Kaina būtų šiek tiek mažesnė nei Samsung ar Apple gaminių, kokybė būtų pakenčiama, ir turėtumėm galimybę sukurti naujų paslaugų ir produktų rinką ir susigražint pinigus į šalį
Anonymous 2011-10-28 11:38
kokybe is acme yra zemiau vidutines ribos.. nenustebciau jei jie stringa, baterija vos laiko, po puse metu isvis nebeveikia.. amazon integruota knygu skaitykle yra juokas, nes belekuris tableto savininkas gali parsisiusti ja nemokamai.. pas maniski samsung tableta si skaitykle irgi buvo irasyta pagal defaulta...
Aidziux 2011-10-28 15:14
jei reiktų rinktis acme ar nežinomą firmą rinkčiaus nežinomą firmą
Anonymous 2011-10-28 15:22
aš geriau tada išvis nieko neimčiau, nes tos nežinomos firmos, tai tik išleidžia produktus papigiam, tada pakeičia pavadinima ir vėl išleidžia.. nei garantinio nebereikia aptarnauti, nei vardas suterštas.. acme yra lygiai tokio pat lygio, tik jie nekeitinėja pavadinimo, užtat visi į juos žiūri, kaip į blogį..
Nerijuss 2011-10-28 15:41
Visada stengiuosi pasisakyti už lietuvišką prekę, bet... imant tą patį Kindle fire su siuntimo mokesčiais, pvm ir importo mokesčiu gaunasi maždaug 50 Lt brangiau už acmes, o išvaizda, kokybe ir tuo labiau techniniais parametrais acme gaminį lenkia bent jau dvigubai. Tai kokia prasmė pirkt tokį daiktą?
Anonymous 2011-10-28 16:15
sunku nepastebėti, kad Kindle yra bestselleris tarp tabletų..
kionig 2011-10-29 02:10
Man tai senai kirba mintis galvoje, kad galima susimesti ir savo planšetę ir pasidaryti geriau nei Acme ar kiniečiai daro, bei pasileidus kokia atviro kodo OS. Bet jei gaminama Kinijoje, tai jau “jailbreakinti„ ar kitaip hackinti yra sudėtinga, belieka koks tos OS emuliavimas. Reikia gauti man ekraną tokį papigiai na ir dar procą neblogą prieinamą su visais tech duomenimis ir pradėti kokį projektelį. Čia tokia idėja šiaip nėra baisiai sunkiai įgyvendinama, tik tiek kad nemažai yra padirbėti prie hardwaro ir softwaro. Pagal tokį principą buvo straipsnis, kur kinas pasidarė savo planšete su XP Kiek žiūrinėjau ebayjuj, tai tokių dalykų dalimis dar ne taip gausiai ir pigiai prekiauja Bet nežinau, taip ir liks utopija, nes mintys vis sukasi apie kokį e-readerį.
Cunami 2012-03-06 17:05
geras čia
Anonymous 2012-03-06 21:56
Puiki mintis. Nes perkant visiškai nežinomą yra šansas, kad ir nedidelis, kad tas daiktas veiks...
rimasD 2012-03-07 02:28
Sovietų laikais jau buvo skaičiavimo centrai, bet kas įdomu, atlyginimus iš skaičiavimo centro, perskaičiuodavo buhalterija savo skaitliukais. O pagrindinė kliūtis, kodėl SSSR skaičiavimo technika atsilikdavo nuo pirmaujančių pasaulyje, buvo šaltasis karas, dėl kurio užsienis netiekdavo naujausių įrengimų, kad nebūtų naudojama karinėje pramonėje. Užtai SSSR buvo aukso amžius radijo, ir elektronikos mėgėjams, nes beveik kiekvienoje gamykloje būdavo konstruktorių biuras, ar skyrius, kurie galėdavo išsirašyti pačių deficitiškiausių tranzistorių, o paskui ir mikroschemų.