Britų mokinius norima mokyti ne tik naudotis, bet ir kurti programas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BadAmigo 2011-11-30 11:58
O tai jų nemoko programuoti? Ko tuomet moko informatikos pamokose? "X" kampuose spaudineti?
enternald 2011-11-30 12:12
Lietuvoje irgi didžiąją dalį laiko mokina ir ne programuoti, o daryti triukus su Excel, Word (formulės, grafikos įrankiai). Po to Komensky logo ir/arba Paskalis, štai ir visas programavimas. Komensky logo manau įdomus žaislas padedantis mokytis, bet Paskalis paskutinis š... gabalas: pasenęs, negalingas, negalima pajungti galingesniems tikslams ir nė velnio ne lengvesnis už pliką C (pointerių aritmetikos išmetimas, turbūt vienintelis lengvumo pokytis). Geriau mokytų Python ar blogiausiu atveju php: kažko kas veikia ir yra nesudėtingas ir turi praktinį pritaikymą. Pas mumis šiuo klausimu irgi reiktų peržvelgti programą.
Develop32 2011-11-30 13:34
enternald, paskalis nė velnio nepasenęs ir negalingas. Pats jo nemėgstu, bet nereikia skleisti erezijų! Taip, support'as gal ne toks internete kaip C, bet pagalvok apie mokytojus ir medžiagą - taip paprastai tarp mokomų kalbų nepereisi. O ir pats programavimas.... kiek žmonių jį mokinas per informatiką nuoširdžiai? Paskalis tikrai lengvesnis neprogramuotojams, jiems for ciklas žymiai suprantamesnis ir logiškenis jame nei C. tad atsiskaityt ir negaut neigiamo semestre ši kalba yra kaip tik.
Neodan 2011-11-30 15:29
TP yra atgyvenes, vietoj jo galetu Python koki mokinti. Vienais metais TP buvo pasaline is mokymo planu, bet paskui ji grazino del vienos problemos. Seni mokytojai, kaip tikri kelmai nieko nemoka ir tingi mokintis. Taigi jie tesugeba mokinti TP is pageltusiu lapeliu, dar neretai netgi kodo pavyzdzius parasu su klaidom. O siaip , tam kad zmones sudominti programavimu, tai pirmiausia reiktu pacia mokymo programa padaryti idomesne. Nes dabar tikrai nieko nesudominsi tokiu algorytmu rasymu, kaip kad lyginius skaiciu radymas ar dar kokios nors beprasmybes.
Kilgoras Trautas 2011-11-30 16:00
Jei mokymosi tikslas yra tik pažymys tai taip, bet vis tik reikia mokyt tą kas dabar aktualu ar sudomintu, o ne "pievas" dėl atsiskaitimų. Ir straipsnio esmė juk tokia.
KeeperMustDie 2011-11-30 16:47
Ir kaipgi TP atgyvenes? Jis turi tuos pacius elementus kaip ir visos programavimo kalbos - kintamieji/ciklai/funkcijos/rodykles ir t.t. Kuom toks Python butu pranasesnis mokymo tikslais? TP turi aiskia kodo struktura tiem kas nors kazkiek anglu moka: var, function, for x to y ir t.t. TP yra puiki kalba ismokyti parasyti paprastiems algoritmams - to tik ir turi buti reikalaujama mokykloje.
HardAxe 2011-11-30 17:48
TP yra aplinka. Pascal yra kalba. http://www.freepascal.org/ paskaliu galima programuoti objektiškai, galima kurti formas (delphi), galima net mikrokontroleriams kodą generuoti.
enternald 2011-11-30 18:03
Python turi dar aiškesnę kodo struktūrą ir ypač anglų kalbą primenančią struktūrą (writeln prieš print, mažiau kabliataškių, neraidinių simbolių). Rodykliu pythonas nenaudoja, vyską perduoda kaip reference, o rodyklės paskalio algoritme mokinantis tikrai kenkia. Taipogi kompiliatorius paskaliui, kaip mokymosi kalbai ne ką padeda, interpretuojama kalba naujokui patogiau mokintis (po eilutę programą rašai ir kai pridarai matai, o ne sukuri visą bloką ir špyga laikai, kad po to ieškoti klaidos nereikėtų). Be to pytono Strong-Dynamic kintamųjų tipas leidžia išvengti tokių neišmanančiams stebuklų kaip PHP ("stringas" == true == 1 arba skaicius=5+"76Zasys"), tuo pačiu nebaudžia kaip Paskalis ar Java už tai, kad nežinai prieš paduodamas kintamajį kokie bus tipai, bet žinai, kad tie kintamieji tiks tai pačiai funkcijai. Pythonas paprastiems algoritmams dar tinkamesnis. Be to TP pats nelabai geras dialektas, yra ir geresnių Paskalio dialektų ir bibliotekų.
KeeperMustDie 2011-11-30 20:41
Geri argumentai. Bet visvien paskalis nera bloga kalba mokymui, gal pythonas ir labiau tiktu, bet nemanau, kad kalba butu esminis faktrorius del ko moksleiviai nesidomi IT. Pamenu as mokykloj buvai baisiai susidomejes i konsole isvedamom eilutem ir man tuo metu nelabai rupejo, nei kokia kalba moderni, nei kokios yra alternatyvos... nors man aiskiai patiko kabliataskiai ir neraidiniai simboliai, jautesi lyg rasyciau "kompiterio kalba".
Hmz 2011-12-01 11:46
Aš visgi nesuprantu, kurių velnių moksleivius mokyti programavimo. Išmokti naudotis kompiuteriu ir populiariomis programomis yra tikrai reikalinga, bet, po šimts, koks procentas tų moksleivių taps programuotojais?
KeeperMustDie 2011-12-01 12:44
As manau, kad visi moksleiviai turetu bent pameginti. Nes jei moksleviai net nera saktinami meginti, tai prarandama bent dalis potencialiu programuotoju. Kitas dalykas - bent kazkiek suprasti kaip programos veikia yra naudinga. Palyginimui - per literaturos pamokas ne tik skaitomi ir analizuojami kitu autoriu kuriniai, bet mokiniai raso ir savo kurinius, kodel per IT turetu buti kitaip?
Hmz 2011-12-01 16:07
Tada reikia dar daugiau disciplinų: - augalininkystės - gyvulininkystės - miškininkystės - kasybos ir karjerų eksploatavimo - maisto produktų gamybos - drabužių siuvimo - medicinos - baldų gamybos - finansų ir vadybos Ir taip toliau. Tegu vaikučiai pamėgina - gal kažkuris užsikabins, ką?
PCP 2011-12-01 16:34
Tu gal tik pradine mokykla lankes? Visko ka cia isvardinai pagrindai, seniai yra mokymo programose. Apie karjeru eksploatacija, ir ta per georafijos pamokas pasakojo, uolienas rode, na o su programavimu tai manau reiktu supazindint, nes buna tokiu kur tik istoje i universitetus programavima pirma kart pamato ir uz galvos griebiasi...