Ekspertai pateikė tris scenarijus, kaip Rusija gali pulti Baltijos šalis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ramūnas 2011-12-08 11:54
Kaip jau minėjau ankščiau padėtis yra beviltiška, Vilnių užimant turbūt nebūtu nugriautas nė vienas pastatas. O mes dar tikimės kad NATO pultu mus gelbėt.
keine_lust 2011-12-09 02:06
kad pvz kokiai Portugalijai ar Graikijai vienodai sviecia del Lietuvos, tai faktas, bet pvz Latvija, Estija, Suomija, Svedija, Lenkija ir ta pati Vokietija nera suinteresuotos Rusijos stiprejimu.
Arns 2011-12-09 10:50
Stiprėti niekas nedraudžia, o Švedija ir Suomija nėra NATO narės, tad jos neturi jokių įpareigojimų tik savanorišką iniciatyvą gali rodyti. Ta pati Vokietija karo veiksmuose nedalyvauja, visose NATO misijose, kiek teko girdėti, ji atsisakydavo padėti kariauti, jų pajėgos tik kaip taikdariai (jau neskaitant to fakto, kad Vokietija ir Prancūzija ko gero geriausiai randa bendrą kalbą su Rusija). Tad jei reikia nesuinteresuotųRusijos stiprėjimų, tai ko gero pirmosios lieka trys Baltijos šalys, Gruzija ir Lenkija, kitos valstybės turi svarbesnių prioritetų nei žaisti šaltąjį karą.
HiTech 2011-12-09 11:07
Vat geriausias pavyzdys, kai žmogus ginčyjasi dėl galimo Rusijos-Lietuvos karo, bet net priešlėktuvinį ginklą "Stinger" vadina prieštankiniu. Beje prieštankinių turim tikrai pakankamai pvz tokių kaip "Carl Gustaf m2, m3" turim ir "Javelin". Mieste šie ginklai labai smagiai tankus naikintų. Ir šiaip dauguma nesupranta, kad nereikia tanko, kad sunaikintum tanką. Ir dar, yra žmonių kurie vos ne su kažkokiu užslėptu pasididžiavimu teigia, kad va, rusai mus per kelias dienas užimtų. Bet čia graudu, kad tokio dydžio valstybė drasiai gali kariaut tik su tokiais mažais kaip mes, Gruzija ar kokia Estija. Vat kad ir į Lenkiją lai pabando įkibt. Man atrodo su labai didele mėlyne paaky grįžtų į savo motiną Rusiją, o su tokiom valstybėm kaip JAV, Vokietija ar Kinija Rusijos net neverta lygint. Taip, kad lai ir toliau girias, kad 300 km per 5 dienas užimtų.
Analog 2011-12-09 13:17
Kaip tu gali bandyti kažką įrodyti, jei nežinai nei kiek, nei kokių ginklų turim ir net kam jie skirti.
Ramūnas 2011-12-09 14:41
Na jei kimba į lėktuvus tai gal kibs ir į kokį šarvuoti. Analog, tiesiog skambėjo spauda kad perkam stingerius tai ir viskas tuo nutilo daugiau nieko nesigiria kad perka, nes jei ką naudingo nupirktu tai tikrai nepraleistu progos pasigirt. Tiesiog pradėjom pirkt lėktuvus kurie gynybai neduos jokios naudos.
Azaruto 2011-12-09 14:49
http://kariuomene.kam.lt/lt/ginkluote_i ... inger.html KAM rašo kad turi stingerius gal tik šiaip nepasigyrė nes nėra reikalo o lėktuvai skirti tarptautinėms operacijoms taigi naudingi
Genius 2011-12-09 19:21
http://www.lietuvoskariuomene.lt/lt/kar ... 39_za.html Pagal KAM mes visdar turim du naikintuvus, na o jei jau puls tai teks vaziuot pas senelius i Rusija
Analog 2011-12-09 19:28
Pasakyk, bent vieną logišką priežastį, kuo bėgimas gilyn į Rusiją gali būti naudingas? Negi manai, kad jie myli savus piliečius?
Ramūnas 2011-12-09 20:00
Gal sprogdins geležinkelius, dujotekiūs puldinės armijos bazes.
Analog 2011-12-09 20:17
Na tai visuose karuose tai vyksta, bet manau, jei tokiu atveju bėgti, tai į vakarus. Jei Rusija užimtų Lietuvą, tai ir savus įstatymus čia primestų, tai kažin kuo nesiskirtų gyvenimas, gal net geresnis čia būtų
Ramūnas 2011-12-09 20:30
Ir vėl grįžtu seni geri laikai, gal ir Žalgiris tiek nebegrybautu.
Analog 2011-12-09 21:33
Negalvojau, kad pencininkai moka naudotis internetu
Ramūnas 2011-12-09 22:06
Nieko baisaus visi pasensim.
zuzikas 2011-12-09 22:38
Žinot, Švedai yra „didieji strategai“. Prisiminkime 1940m. atiduota lietuvių auksą rusams, vokiečių kareivius, kuriems pavyko iš Kuršo pasitraukti į Švedija ir atidavė rusams. Tad nemanau, kad ir šio konflikto metu jie pajudintu bent pirštą, nes pirmiausia žiūrėtu savo interesų, o visos sutartys butų užmirštos.
Ramūnas 2011-12-09 22:50
Nelabai mes turim ką ir sutaria su jais be ES
uodas 2011-12-10 14:19
pirmiausiaas nesuprantu istikro kam reikia mus pulti? nera jokios naudos apsoliuciai, mus jei pulti tai tik tuo paciu, jei i kokia lenkija kabint megintu.. nei iskasenu, na apsoliuciai nieko.. bet seip lietuvos armija ishsigimusi, ji kalnuose kariaut ir smelynuose 100kartu geriau moka, nei miestuose. jei gerai susiplanuoji isanksto zinodmas, kur randasi musu visa kariuomenes jega, galima su dideliais resusrsais ir per maziau nei 5dienas susitvarkyti iskarto i pagrindinius taskus, vienu metu. pvz 3valandas tikslus bombordavimas kariniu objektu, visiskai nelieciant civiliniu rajonu, isanksto suplanuotas pagrindines karines vadovybes likvidavimas (agentu darbas uzsklumpant juos dar lovoj su triusikais), o po to staigus desantininku isiverzimas i likusius civilinius rajonus (tik parasiutu lai prisiuti speja pakankamai ) ir paskui koki menesi-kita gesini, gesini, gesini be gailscio betkoki pirstelejima. Amerika pareikstu protesta rusijai, rusija aisku atsakytu, kad tai padare, nes lietuva kazkoki susitarima sulauze, arba panasiai - viskas. niekas atominem bombom del musu nesishvaistytu tai tikliai. o ir su ta lenkija susitarti galima, seiles juk jai teka, kaip salcininku krasto nori. patriotam matau tik viena kelia, kazkaiptai islikti ir aprimus, pradeti ilga teroristo karjera. aisku reiktu ruostis dabar, kodel negalima pvz jau dabar statant-remontuojant namus-gatves maskvoje imuriti i sienas, po asfaltu ar dar kurnors didelius sprogmenu kiekius? juk valgyti nepraso nes kad nusausi koki generoliuka rusiska lietuvos teritorijoje, jokios naudos nebus, terorismas naudingas jei jis sukelia nepasitenkinima tarp visuomenes, okupantu valstybes viduje, kam rupi, kad kokie talibai nukove kokius 50 afganu policininku, bet kaip visiems paruptu, jei jie nukaltu 10 policiniku, jav teritorijoje...
lightfire 2011-12-11 14:07
genialus planas, tovarič komandir, į generalinį RF štabą tamstą! Matyt tik vienas tokį planą sukurpei ir niekas apie jį anksčiau nebuvo pagalvojęs. Neabejotinai čia ir NATO visi sedėtų rankas sudėję, krapštytų nosis ir žiūrėtų, kaip priešininkas telkia pajėgas, ruošiasi bombarduot, bombarduoja - viskas kaip sviestu patepta klojasi. Kaip ir 1995-aisiais Čečėnijoje - jokių problemų..
uodas 2011-12-11 23:21
oi atsiprasau i tavo ponas smelio deze ilipau be atsiklausimo del mokejimo kariauti mieste ir kalnuose, smelynuose - cia faktas, kuris patvirtintas nevieno kariskio, na ner laiko gi - nato reikalauja taikdariu na jo prasisaude dabar musiskiai tikrai, bet taktines ir strategines miesto kovos spragos tikrai dideles. del generolu, pulkininku, majoru - tu paziurek keistuoliuk kur jie gyvena? gal, kaip rusai kariniame saugomam miestelije? bedrabutije, arba savo bute, name (as nekalbu, apie gyvenima pratybu metu) kokie dar išėjimas prie Baltijos, seni imperinio mąstymo sentimentai?, kai kaliningrada jie turi. imperinis mastymas aisku likes, tai ir kartoju, kad mus prigriebtu "tuo paciu" prie gardesnio kasnelio, o specialiai pulti Lietuva - kam del tokio niekalo, gadinti taptautinius santikius - del sentimentu? juokdari tu seis laikais viskas kaip ir anksciau - racionalu - baronka negali kainuoti 100litu, lietuvos verte uzpulti nera verta imanomu tarptautiniu pasekmiu. tam dirba kitos istaigos - isvidaus supjudo, o paskui istojam i kita sajunga, europos, tarybu, karybu piratu, ar dar kokia nors, koks skirtumas, bet tai irgi viena is formu okupuoti. bet kad okupuoti turi buti aiski ir pasverta nauda, o ne tavo paistalai apie sentimentus del to kaip uzpultu Lietuva, parasiau, nenoredamas sugalvoti realu scenariju, o pasakyti, kad puolimas tikrai nebutu is rytu i vakarus, ar atvirksciai. Kaip cia kazkastai sake prispaustu prie juros ir mes cia gintumemes iki isprotejimo - vejai ir nesamones. per maza Lietuvele ir per greitos ir taiklios raketos, o pas mus jokios priesraketines ginybos. tik terorizmas pries rusija, vienintele kova matau ateityje
Ramūnas 2011-12-12 00:28
Uodas, nesupranti kodėl, aš tau galiu pasakyt tik viena ir svarbiausia priežasty baimė. Rusu niekas nebebijo, ką daro JAV kad jos bijotu, ji kariauja ir kariauja plačia Irakas, Afganistanas, Libija dabar ir Irano ateis eilė . O ką Rusiją nuveikė, pašaudė čečėnus ir Gruzinus ir viskas. Kinai ir tie supranta kad teks kariaut kad parodyt kas šiuo laiku galingiausias, o jei nekariaus tai taip ir niekad netaps super valstybė. Kokia šiuo metu yra JAV o kas dėl Rusijos jie turi susitaikyti kad pasaulio visa dėmesys bus nukreiptas į JAV ir Kinija arba imtys ryžtingų veiksmų, nes kitaip teks visa laiką tūnot šešėlyje. Taigi ką tavo nuomone rinksis Putinas, šešėli ar dėmesį.