RIM operacinę sistemą BBX teko pervadinti į „BlackBerry 10“  (0)

Šiandien Singapūre prasidėjo programinės įrangos kūrėjams skirta konferencija „BlackBerry DevCon Asia“, kurioje bus kalbama apie RIM produktams skirtą programinę įrangą. Vos dieną prieš renginio pradžią kompanija RIM pranešė apie naujos operacinės sistemos BBX vardo pakeitimą į „BlackBerry 10“. Žiniasklaidai atskleisti tokio pokyčio motyvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama Kanados kompanijos pranešime spaudai, prekės ženklo pakeitimas buvo priverstinis žingsnis, kadangi JAV federalinis teismas uždraudė jį naudoti. Tokio nuosprendžio priežastis paprasta: BBX prekės ženklo savininkas yra kompanija „BASIS International Ltd.“. Ši, deja, RIM nesutiko jo perleisti (arba bent jau nebuvo suderėta dėl atitinkamos kainos).

Teismo sprendimu, nors RIM ir „BASIS International Ltd.“ nėra tiesioginiai konkurentai, jų verslui skirta programinė įranga „nutaikyta“ į tos pačios kategorijos vartotojus. Todėl egzistuoja pavojus, kad vartotojai bus klaidinami, jog „BASIS International Ltd.“ kuriama programinė įranga, neva, suderinama su RIM operacine sistema BBX. Taigi galiausiai teismas nusprendė palaikyti „BASIS International Ltd.“ pusę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: