Sony pademonstravo „cukrinę“ bateriją  (0)

Sony atstovas Tisato Kicukava palygino iš naujos technologijos gaunamą elektros energiją su ta, kurią gauna termitai, valgydami medieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkrečiu atveju grupė fermentų „maitinasi“ celiulioze ir skaido ją į paprastą cukrų. Vėliau su kita fermentų grupe iš gautų monosacharidų gaunami vandenilio jonai ir elektronai (srovė).

Vandenilio jonai galiausiai reaguoja su ore esančiu deguonimi ir suformuoja šalutinį produktą – vandenį.

Kompanija Sony demonstravo biobaterijos prototipą dar 2007 metais. Nuo to laiko specialistams pavyko žymiai sumažinti įrenginio matmenis, taigi dabar jis yra pusės degtukų dėžutės dydžio.

Sony atstovo teigimu, tokie energijos šaltiniai yra ekologiški ir absoliučiai saugūs, lyginant su tradiciniais akumuliatoriais. Tokių ekologiškų šaltinių trūkumas – mažas galingumas. Sony kol kas sugebėjo pasiekti, kad ekologinių baterijų galios užtektų MP3 grotuvų maitinimui (tiesa, nepatikslinama, kokio modelio ir kuriam laikui).

Parodoje Eco-Products 2011, kuri šiuo metu vyksta Tokijuje (Japonija), Sony parodė, kaip technologija veikia. Kaip žaliava buvo panaudoti smulkūs gofruoto kartono gabaliukai, o generuojamos elektros energijos užteko, kad suktųsi mažas ventiliatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)