Reikalaujama tikros energetinės nepriklausomybės Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kailis 2012-01-06 12:59
skamba tikrai gražiai kad galim patys apsirūpinti elektra ir dar eksportuoti. Dabar galėtu pradėti daryti šituo klausymu ką nors
Evaldauskas 2012-01-06 13:14
Tik pamėgina užsimerkti prieš tokius projektus mūsų vyriausybė, nes antraip aš nematau Lietuvoje padorios ateities...
Rukis 2012-01-06 13:16
tai jie taip ir padarys, nes nieko daugiau ir nesugeba tik užsimerkti. Tad visi galime draugiškai susikabinti rankutėmis ir emigruoti.
PupuDede 2012-01-06 13:28
Senai jau sneka visi!!! Prezidente seimunai ir .tt.t. O rialai kas padaryta ogi nieko kaip ir sake net priesingai. Jau senai yra paskaiciuota kad uztenka apsodinti zilviciais arba juodalksniais PUSE LIETUVOS (kur niekas nevyksta ir nera daroma) PLOTO KAD GALETUMEM VISISKAI ATSISAKYTI IVESTINIO KURO. O ka mes padareme ??? Gi nieko, nes ministras Starkevicius nutare neremti ukininku kurie augins biokura tai i kokia nepriklausomybe einame????? Beje visa esme pagrindine yra ta kad sumoketi pinigai uz sildyma butu mazesni ir tie patys liktu lietuvoje tai reiskiasi sildomes uz dyka bendrai paemus.
Evaldauskas 2012-01-06 13:32
Bet rimtai, o kam gi naudinga taip elgtis, kokia prasmė žlugdyti valstybę, najaugi mes tokie apatiški tinginiai... ?
Gnostic 2012-01-06 13:33
Laikai keiciasi, tuoj bus taip kad jei valdzia nieko nedaro, tai patys zmones imsis veiklos baigsis demokratijos, mokesciai ir visos politines nesamones
jamalou 2012-01-06 13:44
Aš dėl vien atominės galvoju emigruoti.. bet vis delsiu, galvoju gal atsikvošės ir pradės blaiviai mąstyti, ne tik apie save ar energetinę nepriklausomybę, o ir žala aplinka radiacinėmis medžiagomis, kad žlugdo smulkų verslą - gi jei remtų vėjo energetiką, saulės energetiką, susikurtų mažų įmonių, kuriuos įrenginėtų saulės kolektorius, dar kažką statytų.. Vengiu politika domėtis, bet man labai įdomu, kaip prezidentę konservatoriai privertė palaikyti AE statybas.?? KAIP?? Gi ji buvo ir Suomijoje ir Islandijoje kalbėjosi apie energetiką, o tos šalys atsinaujinančios energijos pavyzdžiai. Galima technologijas nusipirkti iš Skandinavijos Švedijos šilumai ir elektrai generuoti, jie mielu noru atvyks ir padės eiti ekologinės pusiausvyros link, nes ir pati Švedija suinteresuota, kad Baltijos jūros kaimynė būtų aplinkai palanki. Mano protas sugeba suvokti, tai kad konservatoriai yra senų pažiūrų ir jie naujovėmis visai neturi proto domėtis ar suprasti. Bet kaip prezidentė.?? - už ją balsavau, tikėjau ja. O ji šitaip elgiasi.. Gal čia jiems ale "varžytuvės" su rusais..?? Jei taip tai gali eiti tikromis sporto šakomis varžytis, kad ir tais pačiais šachmatais.. Aišku kai pradedi galvoti kodėl taip, tai ateina visokių minčių - vienos jų logiškos, kitos subjektyvios, bet tam ir yra technologijos.lt komentarai, kad pasidalinti savo mintimis, nors jos gali būti šiek tiek nuo realybės nutolusios, nes gi paprastas žmogus neturi tikros informacijos, kodėl stumiama AE.. Tada reikia tikėtis, kad koks Wikileaks įsilauš ir apšvies tikra informacija mūsų pasimetusias galvas..
mch0lic 2012-01-06 13:47
Šnekėt yra viena, daryt yra kita. Didžioji mūsų dalis pirmiausia žiurim intereso sau, o politinės partijos dar paprastai yra(ar jau tik buvo?) rememos tų pačių energetikos kompanijų ir šiaip visokį neaišku interesą turinčių kompanijų. Todėl tikėtis protingų, o ne populistinių sprendimų naivoka...
mch0lic 2012-01-06 13:56
Pasimuistysi, ateis tavo senas kovų draugas, sakys, ė, nu davai, karštos panos, už viską sumokėta sedėsim čilinisim. Tu vėl pasimuistysi, ateis balsavimas, prabalsuosi prieš, dar keli prabalsuos prieš, o likę už. Projektas prastumtas, tavo sėbrai Karibuose, o tu prie suskilusios geldos. Ateina kitas rimtas projektukas. Tau vėl sako, davai seni, balsuojam už ir sedėsim Kuboj, rukysim cigarus, panos, babkės, nieko netrūks. Po kiek laiko vis tiek nuleisi rankas ir aisi pareiši savo nuomone "pagal planą". Gyvent vis tiek kas čia liko, o čia win-win loteriją siūlo
blizzard 2012-01-06 14:06
Už tai kad kaip ir mch0lic sako, niekas suskilusios geldos remontuot nenori.. Kuo toliau tuo baisiau viskas darosi. Kur tik Lietuva galvą įkiša, ten pralaimi.. ir sakykit jūs ką norit, tai nėra rinkėjų ar valstybėje gyvenančių kaltė. Visa tai daro valdžia ir paprastas rinkėjas nieko padaryt negali kad tai užkirst.
Arthuras 2012-01-06 14:13
Galime ginčytis iki nukritimo, bet - kokie rinkėjai, tokia ir valdžia. Valdininkai ne kokie ateiviai iš Marso - jie Lietuvos piliečiai.
okta 2012-01-06 14:44
O ar žinote kodėl sustabdyti projektai dėl atsinaujinančių energijos išteklių? Ogi todėl, kad jų tolimesnis stūmimas ir rėmimas galėjo atsieite iki 3 Lt už kWH elektros energijos, pagamintos vėjo jėgainėse. Lietuvoje praktiškai nėra tinkamo stiprumo vėjų sulaukiančių teritorijų (išskyrus kelis ruoželius prie jūros), taigi esant dabartinėms technologijoms tokių jėgainių statyti neapsimoka. Kas išlošia? Išlošia tie, kurie, jeigu projektai toliau būtų palaikomi, stato šitokias elektrines ir privalomai pardavinėja el. energiją Lietuvai, t.y. paprastiems vartotojams. Ir tikrai jos kaina nebus 45 ct už kWh, o gerokai didesnė. Argi neatsiras tuntai verslininkų, kurie matydami, kad valstybiniame lygmenyje yra palaikymas tokios el. energijos gamybai, kurie rašys verslo planus, eis į banką paskolų ir lipdys vieną po kitos labai brangias elektrines? Atsakymas aiškus. Panaši situacija yra su kitokių rūšių atsinaujinačia energija Lietuvoje. Iš esmės kol kas panašu, kad labiausiai apsimoka modernizuoti esamas elektrines, daugiau naudoti vietoje pagaminto biokuro bei remti saulės kolektorių įrengimą (ne saulės baterijų).
blizzard 2012-01-06 14:50
Na straipsnis apie vėjo jėgaines užsiminė tik vos vos, pagrinde buvo kalbama apie biokurą, apie kurį ir visi skaičiai pateikti.. taigi prieš ką nors komentuojant galėtum ir detaliau perskaityt kas parašyta labai norint ir su vėjo jėgainėm galima ką nors padaryt, bet tiek daug energijos pigios neišgausi.. Arthurm, jie yra ateiviai iš sovietinės planetos vadinamos Rusija.. Pažiūrėk kas valdžioje sėdi, komunistai užsilikę per 20 metų niekas nepasikeitė nei per biškį, kai tuo tarpu nauji seimo nariai, jaunesni lieka šešėlyje ir gauna pasirodyt tik kokiose debatų laidose daugiau niekur.. Matai, paprasti žmonės sprendimus gali paremt tik lėšom, jokios kitos galios jie neturi, o tie kas tas lėšas naudoja turi susikūrią tokius užnugarius tiek įstatymais tiek giminių klanais, kad jie tuos pinigus gali naudoti kaip tik nori..
Arthuras 2012-01-06 14:55
Lygiai toks pats vaizdas ir visoje tautoje. Dar kartą kartoju, kokia tauta, tokia ir valdžia.
Vytax 2012-01-06 14:59
Du dalykus padaryti šioje srityje galime: a) Renovuoti daugiabučius. b) Naudoti daugiau biokuro miestų šildymui. O visa kita šiuo metu prilygsta utopijai.
immortallt 2012-01-06 15:02
Skaitei straipsni ? Kalba eina apie biokura! O biokuro kastus zinai ? As zinau visus iki vieno detaliai! Deja elektros savikaina laisvai telpa i 30ct/kwh ir dar neblogas pelnas lieka, kad atpirktu investicijas.
okta 2012-01-06 15:05
Iki galo perskaičiau visą straipsnį, o apie vėją kalbėjau imdamas jį kaip pavyzdį, nes jis šiuo atveju geriausiai tinkamas buvo.
blizzard 2012-01-06 15:08
Tai aišku kad geriausia tinka, kaip gi kitaip galima apgint savo argumentus jeigu ne taikant pavyzdį kuris yra aiškiai netinkantis mūsų valstybėj variantas
blizzard 2012-01-06 15:15
Pakankama finansavimą reikia skirt ne tokiems objektams kaip AE kuriuos statys 10+ metų o realiau įgyvendinamiems objektams kaip katilinės biokurui. Mokėti išmokas ūkininkam kurie augins biokurą per tą 10 metų jau būtų galima 2 derlius užauginti biokuro kai tuo tarpu AE turbūt nepastatys nei 30proc. Taip sakant viskas stumiama o ne daroma.. todėl taip ir gaunasi,nėra galvojama toliau į ateitį.
Minde317 2012-01-06 15:16
Nereikia jokio apsodinimo zilviciais! vakar vienoje TV laidoje kalbejo zmogelis is atsinaujinancios energijos asociacijos (labiau biokurininkas) ir aiskiai pareiske, kad biokuro Lietuvoje pagaminama tiek, kad galetu 100% pakeist dujas. Tik 19% sildymui sunaudojamos energijos gaunama is biokuro. Daug eksportuoja biokuro i uzsieni. Beda tame, kad nera irangos tas dujas deginti, naujai irengti 1megavato katila kainuoja apie 1limona LT. nera lesu. o ir atsiradus lesu tokio katilo atsipirkimas 6-7metai. beto investicija i tokius katilus gultu ant galutiniu vartotoju peciu