Kompanija „Kodak“ atsidūrė ant bankroto slenksčio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nmz 2012-01-06 12:38
Na jo, normalus fotikas pries zemiau muilines ismaniuosius telefonus
werafonas 2012-01-06 13:23
Na nežinau, nežinau. Pats va dabar Kalėdoms ieškojau fotoaparato iš Ultra-Zoom klasės, ir Kodak nelabai turėjo, ką pasiūlyti. http://www.fotofabrikas.lt/items/Kodak/ ... -Z990.html Vienintelis variantas buvo, tačiau jis yra nepatogus ir monstras išvaizdos atžvilgiu. Todėl "dasimečiau" 100Lt ir nusipirkau Fujifilm HS 20. Išvis minėtoje klasėje yra tik tris pagrindiniai konkurentai. Tai minėtasis Fujifilm, Canon ir Panasonic.
Arwis 2012-01-06 13:27
As sutinku kad kokybe smartphonu kameruose ne pati geriausia bet is kitos puses as ir ne fotografas o kad imazinti viena ar kita momenta man pilnai uztenka smartphono kameros. Juolabiau smartphonas visad su manimi - zymiai patogiau. Ir tokiu kaip as daug, turbut didzioji dalis. Zinoma norint iamzinti kokias svarbesnes akimirkas, gal ir reiketu ko nors labiau technisko. Bet velgi esu studentas, viska ka iamzinu yra kokie draugu prikolai, ar keliones ispudziai sau, o tam pilnai pakanka mano smartphono 5mega pixeliu. EDIT: Pasakykit kad sita nuotrauka tragiskos kokybes, kaip prisiminimui jog kazkur kazkada buvai http://imageshack.us/photo/my-images/521/img0262wd.jpg/ Daryta su iPhone 4 kamera.
loggo 2012-01-06 18:18
Gera kokybė, labai gerai užfiksuoja mėlynus praeivių veidus, priklausomai nuo apšvietimo iš raudonos link violetinės pereinančias plytas,..
romienas 2012-01-06 19:50
Na Kodak'ui reikėtų permąstyti savo veiklą fotoaparatų gamyboje. Šiuo metu Kodak siūlo pigius ir niekam tikusius fotoaparatus, o konkurentai savo ruoštu (ypatingai Samsung) siūlo už tą pačią kainą geresnius (nuotraukų kokybės atžvilgiu) modelius... Pvz Canon fotoaparatas IXUS 115 HS, techninės charakteristikos geros ir nuotraukų kokybė gera, o kaina tik apie 400 lt.. Prieš tokį aparatą Kodak'as neturi ką pasiūlyti geriau. Manau Kodak kompanija turėtų orientuotis ne į pigių fotoaparatų (muilinių) segmentą, kuris yra mirštantis, o į kokybiškų veidrodinių ar hibridinių fotoaparatų segmentą, kuris šiai dienai yra populiarus kadangi tai yra mados reikalas. Juolab, kad neretas atsimena Kodak kaip labai kokybiškų pro klases fotoaparatų gamintoją...
Atlast 2012-01-06 20:08
perku nikon, pirma karta reklamos auka. Sountrack'as reklamose yra EPIC. Juokauju, kodak'a naudoja Pitbul'is
Giedriusd 2012-01-07 09:41
nu taip, atrodo kad paprastam ivykiu iamzinimui tai svarbu butu labai. As nesakau kad nesinoretu kameros geresnes smartphonui, aisku noretusi, noretusi kad fotkintu kaip veidrodinis, gal kada taip ir bus, kas cia zino, taciau dabar atsizvelgus i visus uz ir pries, tai dabartines muilines yra nebereikalingos daugumai. Telefonu kameros pilnai patenkina poreikius tais atvejais, kuomet budavo naudojamos muilines, seniau ir muilines taip fotografavo, net baisiau nei kai kurie smartphonai. Tad dabar rinkai masiskai galima siulyti telefonu kameras arba kokybiskus fotoaparatus. Man net keista, kaip tie muiliniu gamintojai nepradejo gaminti kameru telefonams. Viskas rode i tai dar nuo tu laiku kai sony ericsson k750 isejo su 2MP kamera. Tas buvo pries 5-6 metus, bet jau tuomet nuotraukos nelabai nusileido tuometiniu pigesniu muiliuniu kokybei. Apskritai, tokiose srityse kas susyje su skaitmeniniu pasauliu, nera laiko atsipalaiduoti, reikia visada buti pasitempus, nes pinigai ten vaiksto labai dideli, ju daug kas nori, tad konkurencija ir vystimose tempas yra neitiketinas. Atsipalaiduosi metams dviems ir ziurek jau apie bankrota kalba sukasi.
slicKrox 2012-01-07 16:34
Na va... kaip liūdna. O prieš 15-20 metų, manau, visi Lietuvoje žinojo Kodak, kuris tuo metu galbūt... Lietuvoje buvo labiausiai paplitęs, bent jau tiek iš vaikystės pamenu, o ir vieni iš rinkos lyderių buvo. Tiesa pasakius, netgi tie muiliainiai ~200-400 lt suteikia x2 geresnę kokybę (jei ne daugiau), nei bet koks naujausias smartphonas, nes kokybė visiškai ne pixelių skaičiuje, o sensoriuje/procesoryje ir objektyve. Iš smartphonų žirnio dydžio objektyvo ir sensoriaus niekada neturėsit geros kokybės ypač esant blogesniam apšvietimui, netgi jei turėsit 18mp., o tai tik marketingo dalis. Tikrai tragiška... vienas iš pavizdžių kokia kokybė esant šiek tiek žemesniam apšvietimo lygiui. Tačiau, žinant, kad tai daryti su telefonu, nieko daugiau ir geresnio nesitikėk.
Impintinas 2012-01-07 17:16
Turint omeny, kad nuotrauka daryta sau ar parodyt draugam, tai viskas su ja tikrai labai gera. Ir tam tikslui kokybė pakankama. Juk ant sienos nekabins
slicKrox 2012-01-07 17:33
Visada yra išimčių. Fotografuojant saulėtą dieną galima kažkiek prilygti pagal kokybę. Yra nedidelis pasirinkimas telefonų su pakankamai padoriu objektyvu, tačiau fakto tai vis tiek nekeičia.
Nerijuss 2012-01-07 17:34
Tikrai galėčiau paprieštaraut, kad visos telefonų kameros prastos, pats fotografuoju su sony ericsson satio . Neskaitant, kad nėra optinio pritraukimo, jis daug geresnis už vidutinę muilinę. O rašant į temą, tai tos muilinės anksčiau ar vėliau išnyks, liks tik veidrodiniai/hibridiniai fotoaparatai, kurie pastaruoju metu labai populiarėja.