Slaptas tyrimas: kas trečias kompiuterių pardavėjas padeda platinti piratines programas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AirDog 2012-01-16 19:49
Gal tamsta nepatingėtų brūkštelti su argumentais? P.S. Ir dar noriu paprašyti nurodyti kur iš mano pusės buvo kritikuojamas Linux.
infoguru 2012-01-16 20:03
Žiurint kiek ir kokių tau jų reikia. Informatikai šiais laikais jau nesibaido Linux, o visi kiti jei supras, kad sutaupęs už programinę įrangą jiems galėsi skirti didesnes premijas nesunkiai persikvalifikuos Be to mažiau geimins darbe
infoguru 2012-01-16 20:16
Akivaizdus FUD ir neišprusimas gerbiamasis. Greičiausiai prie šito kolega Vytax ir prisikabino.
- 2012-01-16 20:27
Superku tarkim, Siemens Unigraphics, ARES Commander Edition, bet kaip bazinę OS pasirenku Linux OS vien dėl SALOME. Užsiimu specifinių inžinerinių sistemų kūrimu, ir darbuotojui moku 2000 €. Kur man rasti žmones, kurie, pamatę Linux, nepradėtų klykti „Nedirbsiu! Nepatogu!“ ?
lmn 2012-01-16 22:22
Windows (apsvarstyti tektų abu variantus). Turbūt, esminiai klausimai būtų "kiek sutaupysiu" ir "ar pavyks atlikti visus reikiamus darbus". Tad tavo išvardintų programų atveju Windows kaina tiesiog neturi reikšmės. Čia jau galėtum darbuotojui leisti pasirinkti, kokį kompą ir OS jis norėtų matyti darbe P.S. Kaip AirDog sakė, telieka Windowsai populiarūs CAD "ir daugelyje kitų siaurų specializacijų, ten jam ir vieta".
- 2012-01-16 23:11
Juk rašiau „vien tik dėl SALOME“ pasirinktas linux kaip desktop OS. Šiuo pavyzdžiu noriu parodyti, kad AirDog ir 99% lietuvių požiūris yra kenksmingas jiems patiems. Jei iš tiesų egzistuotų tokia įmonė ant Lietuvos, ir nepriiminėtų darbuotojų be bazinių Linux OS valdymo žinių ( = kai nukopijuoti failą A į USB atmintuką? Kaip saugiai atjungti USb atmintuką? Kaip išvalyti šiukšlinę? Kaip pasileisti interneto naršyklę? Kur išsaugoti dokumentus? {galima sakyti, ECDL linuksinis variantas}), tai 99% lietuvių negautų šio darbo. O kai pasiūlai išmokti, tai atsakymas „O kam? Man ir Windows gerai“. Gerai, kol tokios įmonės, kaip pateikiau, yra tik hipotetinės. Bet lietuviai nesuvokia, kad papildomas sugebėjimas gali būti pliusas įmonėje - pareikšk šefui, kad viską mokėsi ir su lynuksais, ir darbo vieta kainuos 0 Lt (be aparatūrinės įrangos)- šefas lakstys iš džiaugsmo apsispe... Sugebėk parinkti PĮ pagal POREIKIUS, o ne simpatijas - tu jau kiec darbuotojas, kurį reikia vertinti. 99% bamba, kad LibreOffice neturi kažkokių ten f-jų, o kai paklausi, tai net nesugeba pasakyti, kokių.
infoguru 2012-01-17 00:19
Nu kaip... ne hipotetinės... patys tokią turim, užsienyje yra nemažai pavyzdžių ( http://www.canonical.com/about-canonica ... se-studies ). Čia tik pas mus labai "turtingi" "IT specialistai", nes tingi pasidomėti alternatyvomis ir galimybėmis. O šiaip dėl darbuotojo tai manau įrašius punktą "noras tobulėti" problemų neturėtų kilti. Tie kas norės dirbti dirbs su tuo su kuo reikia dirbti. Nepripirkinėsi gi PĮ kiekvienam pagal norus. Iš kitos pusės net ir tas studentas "mokantis naudotis" pvz AutoCAD atėjęs į įmonę labai greitai suvokia, kad jie nieko nemokėjo tame AutoCAD ir jam tenka mokytis naujai. Kita vertus jei darbdavys apsimokina darbuotoją su rečiau naudojama programine įranga tai mažiau šansų, kad jis pabėgs, nes paprasčiausiai nelabai turės kur bėgti
lmn 2012-01-17 17:00
Na, nežinau, čia jau nusismulkinimas gaunasi. Mokėsi žmogui 2k$ algos, bet gailėsi vienkartinių išlaidų OEM windausam (mačiau, kad SALOME turi ir langinių versiją)? Gi samdytum CAD, o ne linux specialistą, toks darbuotojas bus vertingas savo atliekamu darbu, o ne kažkurios OS įsisavinimu. O jei jau kitaip neišeis, apmokysi kaip linux'e pasiekti darbinį softą ir išsaugoti failus - čia minimalios išlaidos (1 val trukmės kursai?).
- 2012-01-17 17:17
Salome Windowsams - tik 32 bitų. Bet čia smulkinimasis. Tarkim, naudoti linuksus yra principo reikalas. 99% verktų ir išeitų iš darbo vien dėl to, kad mygtukai ne tokios spalvos.
AirDog 2012-01-17 23:42
Šiandien, kaip ir kas kažkiek laiko, išbandžiau Linux draugiškumą. Pasirinkau populiariausią ir draugiškiausia laikoma distribuciją - Ubuntu 11.10. Pliusų ieškoti nesistengiau, patys irgi neapsireiškė, patiko nebent Software Center. Kaip visad norėjau pažiūrėti kiek rasiu minusų. Turiu pripažinti, kad nuo 9.0.4 jų tikrai sumažėjo. Esminiai minusai: Neatpažinta Logitech Cordless Desktop® MX™ 5500 Revolution belaidė klaviatūra ir pelė, teko pūsti dulkes nuo USB komplekto. Ubuntu Unity aplinkoje ką nors surasti - velnias ragus nusilaužtų. Apart kairėje juostoje keleto šortkatų teko pagooglinti, kad suprasčiau kur ieškoti ir kaip pasileisti jau įdiegtas programas. Kad nesikankinti įsidiegiau Xubuntu Desktop System - start meniu pagaliau vietoje, net Minimize/Restore/Close mygtukai grįžo įpraston dešniarankiams pusėn. Dar įsidiegiau Skype. Bendras įspūdis - šviežiai įdiegtas Ubuntu sukasi akivaizdžiai lėčiau nei mano prieš dvejus metus įdiegta ir intensyviai naudojama Windows 7 su antivirusinė tame pačiame kompiuteryje. Tiesa su Xubuntu desktop`u šiek tiek smagiau vartosi viskas. Kažkokių rimtų išvadų daryti nematau prasmės. Mane tenkina Windows 7 ir šiai platformai egzistuojanti nemokamų programų gausa. Apie Linux rimčiau pagalvočiau tik tuo atveju jei Windows aplinkai nerasčiau gyvybiškai būtinos programos arba Linux platformai ji būtų ženkliai pigesnė. Labai kritikuoti nesivarginkite, Linux čiupinėjau mėgėjiškai, o Windows jau įaugę į kraują. Žodžiu dedu linux dar metams į šoną. Gal kitą kart pasakysiu "vau!"...