Latvijoje – pirmoji saulės elektrinė gamybos reikmėms

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bacilas 2012-01-17 09:38
"Šiuo atžvilgiu Latvija aplenkė ir Lietuvą. Nors Lietuvoje jau yra veikianti viena „Argintos“ saulės jėgainė, prijungta prie skirstomųjų tinklų" tik nereikia taip atvirai meluoti. Nuo pavasario prie elektros tinklų prijungta 60 kW "Rifas Solar" saulės elektrinė. Marijampolės rajone įrengtos dvi saulės eletrinės po 29 kW prijungta prie elektros tinklu. 20 kW saulės elektrinė Širvintų rajone prijungta prie elektros tinklų. ar tikrai Arginta vienintelė Lietuvoje?
enternald 2012-01-17 10:31
120 kW už 1 milijoną litų, ne kažką. 2MW vėjo turbina kainuoja $3,5 mln. Na tik nepastatysi bet kur, bet užtat žemė po turbina vis dar tinkama laukams gyvulinkyste (nereikia bobučių pasakų apie ultragarsą, šešėlius, gal net EM (pajūryje kiek žinau bobulės draskėsi susitikime su vėjininkais dėl EM (iš kur elektromagnetinės bangos turbinoje, tik idiotas specialiai EM leistų į orą iš generatoriaus), turiu pažystamų, kurie stebėjo susirinimą), buvo specialiai atlikti tyrimai suvarius gyvulius į vėjo turbinos statybviete ir giliai px gyvuliams viskas). Saulės panelės gerai fabrikų stogams sutaupant energijos, bet kažkaip jos brangokai atrodo ypač kai yra pigesnės vėjo turbinos. Kitavertus tokių technologijų bandymai gali padėti sukurti patogią infrastruktūrą. Vandens valymas ar staklės naudojant, kad ir saulės energija yra ilgalaikis sprendimas: maitinimo elementas prie pat įrenginių, nereikia išorinio tinklo energijos (bent didžiąją laiko dalį), plius priežiūra įeina į įrenginių priežiūros ciklą. Elektros gamybai tinkle nelabai vykęs sprendimas, bet pramoniniams įrenginiams vietoje varyti visai naudinga alternatyva.
immortallt 2012-01-17 15:59
Eternernald, nepamirsk, kad nominali galia nelygu pagamintam kiekiui. Aisku, skirtumas skirtingas. Bet gali buti ir daugiau niuansu.
enternald 2012-01-17 16:56
Na pagrindinis dalykas ribojantis kiekis yra kiek vėjas laiko pučia ar saulė šviečia, taigi jeigu veiks vienodai laiko vėjas bus 2 kartus mažiausiai naudingesnis. Nominali galia praktiškai ir reiškia kiek pagamins elektros.