Džiugas Paršonis: „SOPA yra pavojingas įstatymas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2012-01-18 14:44
Nusimato kad ateityje internetas taps ne pasauliniu o valstybiniu..
Arwis 2012-01-18 15:20
Sitas istatymas buvo pasiulas Sausio 26 diena 2011 metu ir dabartineje busenoje yra visiskai neparengtas. Prisipazinsiu viso istatymo pats neskaiciau taciau skaiciau kelis blogus kuriuose verslo teisininkai isreiskia savo nuomone. Istatymas realiai neturi jokiu metodu uzkirsti piratavima taciau duoda labai galingus cenzuros irankius. Taip cenzuros irankiai vienodi visiems taciau bukim atviri, kaip kylanciai naujai internetiniai technologijai gauti finansu bilinetis su didziosiomis korporacijomis kurios tiesiog nusprende kad cia pazeidzia ju teisias - ir tam nereikia jokiu irodymu? Taip tai yra neralu taciau galios duotos sio istatymo realios ir bus panaudotos. Juolabiau nera atsakomybes garanto. Pvz jai didzioji korporacija apskundzia ka nors neteisingai, tai ''zala'' galima atsilyginti tik ilgu teisminiu procesu. Taigi todel taip ir stojamasi pries si istatyma, kadangi tai yra labai aplaidziai apgalvotas istatymas.
algiuz 2012-01-18 16:24
Šitas video manau geriausiai paaiškina, kas yra SOPA ir koks blogis jis yra: http://www.youtube.com/watch?v=JhwuXNv8fJM. Realiai, ką norės, ta darys kompanijos internete. Ir kaip ir sakė arwis, piratavimui tai nemaišys, nes piratauja tikrai ne idiotai ir jie ras būdų, kaip toliau pirataut. Kentės paprasti žmonės, kurie nemoka naudotis internetu ir apskritai kompiuteriu. Kad ir sakykim mano tėvas visus puslapius ieškosi per google, bet jei tas puslapis bus užblokuotas, tai google jo neras, nors jis ir egzistuos, tad bus prarandamas lankytojas. Ir tokių žmonių tikrai yra nemažai. Kaip sako amerikiečiai: kill it with fire.
C 2012-01-18 17:01
Galbūt gerai neįsiskaičiau, tačiau taip ir nesupratau - domenus galėtų blokuoti tik JAV adresų registravimo paslaugas teikiančios bendrovės?
Devastator 2012-01-18 17:23
Jeigu ir pramuštu šį įstatymą, tai tik paskatintu alternatyvių DNS paslaugų populiarėjimą. Tokiu kaip dabar egzistuojantys OpenNIC ar OpenRSC. O piratai kaip gyveno taip ir gyvens.
sloggi 2012-01-18 17:26
Taip butent jav, nes neva joms sunku pasiekti uzsieni esancias visokias svetaines kurios turi piratines medziagos, nors gal bus galima ir is europos tapati daryt. Man idomu kas butu jai kokios nasos svetainei kasnors atsirastu, arba baltuju rumu... jauciu kaip veike taip ir veiktu toliau.
Kainen 2012-01-18 18:27
Neodan 2012-01-18 20:18
cia tam, kad zmones galetu paskaityti kas per velnias yra tas SOPA
enternald 2012-01-18 21:36
Tame ir esmė, problemų turi ne piratai ar vartotojai, o tokie saitai, kaip Wikipedia ir kiti. Alternatyvūs DNS nepadės, nes puslapiai norėdami tapti prieinami JAV patys cenzuruosis save, tačiau Wikipedijos atveju net ir tai nepadės, nes pagal įstatymą, jei tarkime Wikipedia talpina linką į tinklalapį, kuris anot veikėjų nelegalus, tai Wikipedija irgi potencialiai kalta, nes ji gali veikti, kaip netyčinis informacijos "trakeris" su nuorodą į svetainę, kur gali būti "netinkamos" medžiagos (torentų trackerius sunku sumedžioti dėl tos priežasties - jie turi tik linkus o ne duomenis). Jei tik DNS klausimas vartotojams būtų, tai praktiškai problema tik JAV ir teliestų, bet bėda yra su turiniu svetainėse ir tarkim kokia recenzija, apžvalga ištrauka gali būti paskelbta netinkama, dėl nesąmonių nes aprašomas filmas ar fanų video montažas tematika. Tokių svetainių iš JAV gali nematyti visas pasaulis. Šie įrankiai prieš piratus neveikia, bet suteikia neteisingai informacijai ir tinklalapių išjungimui prielaidas. Šiaip šiam projektui pagrinde pritaria 70 mečiai kongresmenai, apie IT neišmanantys ir gana mėgstantys intelektualinės nuosavybės draugų lobizmą. Galutinį SOPA svarstymą vakar dieną (JAV laiku) atidėjo iki vasario. Kiek žinau Baltieji rūmai pusę lupų užsiminė apie galimą vetavimą, jei istatymas vis dėl to praeis, bet velnias žino kaip bus. PIPA svarstymai bus vėliau.
Robertas 2012-01-19 16:19
Tikiuosi įstatymo nepriims. FYI: (tinklas + lapas).