Viešbutis medžiuose: vaikystės svajonės virto pragyvenimo šaltiniu (Video)  (0)

Kiekvienas berniukas vaikystėje svajojo apie savo slaptą „būstinę“. Geriausia jei ji būtų buvusi medyje. Gal vienas kitas ir buvome tokią pasistatę, bet suaugus vaikystės aistros kiek aprimsta ar užsimiršta.. Tik ne vyrukui iš Oregono valstijos (JAV). Savo aistros „būstinėms“ medyje jis ne tik nepamiršo, bet ir pavertė gyvenimo tikslu ir pragyvenimo šaltiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Out'nAbout Treehouse Treesort” viešbutį (ar reiktų sakyti miestelį?) savo rankomis pastatė Michaelis Garnieris. Vyrą visada žavėjo nameliai medžiuose ir patys medžiai. Galvodamas apie savo nuosavą verslą jis net neabejojo, kad pasinaudos gausiausiais Oregono ištekliais – mišku ir medžiais.

Viešbučio statybų pradžia buvo sunki – vietos valdžia nesutiko išduoti leidimo statyboms, nes paties suprojektuoti pastatai valdžios pareigūnams neatrodė tvirti. Be to, valstijoje kaip ir visoje šalyje nėra reglamentuotas pastatų statymas medžiuose. Įstatymuose parašyta, kad kiekvienas pastatas turi turėti tvirtą betoninį pagrindą. Tai neatbaidė M. Garnierio – jis pradėjo savavališkas statybas. Norėdamas įrodyti, kad jo pastatai saugūs, jis į kiekvieną namelį sutalpino tiek žmonių, kiek jų fiziškai ten tilpo. Vienišo žmogaus kova prieš „grobuoniškas valdžios institucijas“ patraukė žiniasklaidos dėmesį ir vyras greit susilaukė daug šalininkų, o po kelių metų gavo leidimus pastatams ir verslui.

Po daug savamokslių statybų M. Garnieris tapo medžių namelių statymo ekspertas. Jo viešbutyje jau kelios dešimtys namelių, kurie sujungti takais virš medžių. Į kai kuriuos įlipti pakanka laiptukų, į aukštesnius teks pasinaudoti kopėčiomis, o į pačius aukščiausius teks keltis virvėmis. Pats didžiausias namelis yra daugiau nei 100 kv. m. ploto ir įrengtas 12 m aukštyje.

Nakvynės kainos priklauso nuo metų laiko ir kokio namelio, kokiame aukštyje norite. Pigiausias dvivietis namelis atsieitų 80 JAV dolerių (~ 210 Lt) rudenį arba žiemą, už didžiausią ir aukščiausią namuką vasarą tektų sumokėti 250 dolerių (~ 660 Lt). Į kaina įskaičiuoti ir pusryčiai lovoje.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)