„Twitter“ kai kuriose šalyse cenzūruos turinį  (1)

Socialinis mikrotinklaraštis „Twitter“ ketina cenzūruoti dalį turinio tam tikrose šalyse. Iki šiol vienintelis žinučių cenzūravimo būdas buvo jų ištrynimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šiol „Twitter“ ketina uždrausti prieigą prie pranešimų ar vartotojų sąskaitų tik tų šalių gyventojams, kurių valdžios institucijos pripažino turinį netinkamu, skelbia interneto portalas Mashable.com. „Kai mes gausime kreipimąsi iš valdžios institucijos, reaguosime į jį laikydamiesi atitinkamų įstatymų ir mūsų taisyklių“, – sakė „Twitter“ atstovas.

Interneto naršytojams užsukus į pranešimą ar vartotojo sąskaitą, kuri jų šalyje yra blokuojama, vartotojai bus apie tai įspėjami atitinkamu pranešimu. Toks „Twitter“ sprendimas prieštarauja anksčiau kompanijos išsakytai pozicijai. „Laisvas informacijos keitimasis gali turėti teigiamos įtakos pasauliniu mastu. Beveik visos pasaulio valstybės sutinka, kad žodžio laisvė yra žmogaus teisė. Daug šalių taip pat sutinka, kad žodžio laisvė užkrauna atitinkamą atsakomybę ir turi ribas“, – pernai skelbė „Twitter“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: